Treba da se vnimava ova so protokot na vozduh, toa e eden od bitnite parametri za efikasno i konforno koristenje bez nepotrebna buka i promaja.Но како што кажа колегата ваш @Alen123, во пракса максималниот проток на воздух скоро никогаш не се користи пошто е многу гласен и неудобен ако има луѓе во истата просторија во истиот момент.
Максималниот проток претпоставувам е супер опција само во моменти кога никој нем
а во просторијата, и ти од WiFi апликацијата си ја пуштиш климата да дува на максимум за побрзо да загрее или излади.
Vaka od podatokot što e naveden od proizvoditelot ne može baš so sigurnost da znaete deka nema da vi smeta ili će vi bide prijatno. Mnogu e važno svetliot otvor niz koj se gura vozduhot so turbinata ima što pogolema površina, togaš i pogolemite brzini na turbinata nema da pravat golema buka.
Verojatno e golema majstorija da se najde kompromis pomedju site tia krilca za vrtloženje i usmeruvanje na vozduhot, brzinata , golemina na otvorot i dobienata buka.
Eve mojava e max. 550m3/h, da e 650 bi bilo urnebes, 450 e optimalno....
Nekoi 3.5-ki imaat i 750m3/h, možebi ne se bučni, neznam, zatoa e najdobro taa klima što sakate da ja kupite da ja probate kaj nekoj što veće ja ima, da ne bidete neprijatno iznenadeni.
Od druga strana pak max. protok e biten za efikasno iskoristuvanje na vloženata el. energija, togaš kompresorot e najrastereten i najefikasen....

d togas navamu nemam videno takva zima,za povtorno da ja ispitam,