Znaci konkretno vo mojov slucaj na -22 bi trebalo da dobijam 2.1kw toplina od uredov so nominalnata potrosuvacka od 952w ?Inaku zimava na minusnite temperaturi nemase problem so zagrevanje na prostorijata i naprimer za januari potrosi okolu 500kw so podesena 23.5cMnogu raboti sum kazal okolu Pdesignh SCOP i nemozam da gi sublimiram vo eden post kako sto toa @PticaSelica saka da mi go nakaci, na koj ne mu se lutam posto site ucime, nekoj pobrzo nekoj posporo a nekoi cekaat na gotovo i ne ni ucestvuvaat vo diskusija.
No deka ona sto sum go kazal ovde ne se od pamet kazani raboti, samo sum bil pobrz od vas i sum dosol do kejmark pa poveke sum gi razbral rabotite ke vi go potvrdi toa linkot do SCOP presmetkata.
Kejmark ima kompletna baza na kapaciteti toplinski pumpi sto e mnogu pobitno od Eurovent kade samo na +7 ima podatoci zaTP.
Автоматски споено мислење:
Zatoa i na gorniov post ke odgovoram vaka
Ako Pdesignh e 4.5kw i ti treba greac od 2kw na -22 togas na -22 dava 2,5kw prosto ko pasulj.
A Togas na -15 klimata bi davala li 3kw prosecno na -15 ? Normalno deka da taka i testot kazuva...Za 29.990 kolku sto ja zemal e poklon klima.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk