- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544

информација од прва ракаКако прво Лажеш оти Кмта серијата грее одлично ,дај аргументи и докази а не блаа,блаа,блаа

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
информација од прва ракаКако прво Лажеш оти Кмта серијата грее одлично ,дај аргументи и докази а не блаа,блаа,блаа
Neznaat veke sto pisuvaat, smeski zivi.
информација од прва рака![]()
Не те разбирам тресеш зелени компресор килограми
Да бидеме на јасно не бранам никоја фирма но јас имам фујитсу kmta 18000 или 5.5kw и грам 70м2 секако со добра изолација а инаку дава температура на издув 55-59степени а на одржување 52-53 како змеј е и тежи смешни 33килограми целосно надворешна единица
Не се гасне и моделира со 300вати и пониско
А чини 68000 денари така да не треси зелени
И не мора да е фујитсу еве и од хаиер се фалат кои имаат митсибушии компресор а цената е смешна
Се размислува зa намалување нa ДДВ-тo зa електричнa енергија oд 18 % нa 5 %
Nije meni baš do zezanja na tu temu, nemoj mi još i ti stavljati so na ranu. Rekoh već, sledeću zimu sa ovim ventilatorom u kući sigurno neću čekati, mislim da je to dovoljan komentar i po pitanju modulacije, i grejanja, a boga mi i Fujitsua.Tako ti je kad ti monter glumi stručnjaka ..Nego reci ti nama kako tebi klima modulira , nema veze šta si se smrzo zimus , vidiš da se i onako priča o grijanju na +10
Inace Robert 18btu e za ladenje, a za greenje e 21.5 btu, obicno klimive gi pisuvaat 12, 16 ili 18 spored btu na ladenje taka primetiv.Не те разбирам тресеш зелени компресор килограми
Да бидеме на јасно не бранам никоја фирма но јас имам фујитсу kmta 18000 или 5.5kw и грам 70м2 секако со добра изолација а инаку дава температура на издув 55-59степени а на одржување 52-53 како змеј е и тежи смешни 33килограми целосно надворешна единица
Не се гасне и моделира со 300вати и пониско
А чини 68000 денари така да не треси зелени
И не мора да е фујитсу еве и од хаиер се фалат кои имаат митсибушии компресор а цената е смешна
Не го нуди брендов ако немаш искуство со него жити све.Ни на душман.Ја извадив и поклон ја дадов ,30m2 соба у зграда неможеше да олади.Dobar popust na ST INVERTER 3.5kw
( Garancija 5 godini )
Proizvedena vo TCL
![]()
Pa mislam deka site od forumov veke znaeme so brend e TCL (ST) i samo tie sto epten ne se razbiraat vo klimi kupuvaat STНе го нуди брендов ако немаш искуство со него жити све.Ни на душман.Ја извадив и поклон ја дадов ,30m2 соба у зграда неможеше да олади.
Hisense i Tcl za televizori se samo dobriPa mislam deka site od forumov veke znaeme so brend e TCL (ST) i samo tie sto epten ne se razbiraat vo klimi kupuvaat ST
Земи стави асална клима.Или дома се грееш на дрва,а продаваш Муда за бубрези?Манипулирате премногу.Знаеш ли дека овој твој пост ќе отиде на бугарски,српски форум,и таму ќе биде дека во Македонија не се задоволни од јапонски клими.А ги фалат кинеските.Како секта .Nije meni baš do zezanja na tu temu, nemoj mi još i ti stavljati so na ranu. Rekoh već, sledeću zimu sa ovim ventilatorom u kući sigurno neću čekati, mislim da je to dovoljan komentar i po pitanju modulacije, i grejanja, a boga mi i Fujitsua.![]()
A koja kmta ja imate i vo kolkav prostor?Nije meni baš do zezanja na tu temu, nemoj mi još i ti stavljati so na ranu. Rekoh već, sledeću zimu sa ovim ventilatorom u kući sigurno neću čekati, mislim da je to dovoljan komentar i po pitanju modulacije, i grejanja, a boga mi i Fujitsua.![]()
Dobar popust na ST INVERTER 3.5kw
( Garancija 5 godini )
Proizvedena vo TCL
![]()
Баш зема колега ваква клима,и планира само за ладење.Ќе пишам негово искуство.Во стан нова градба.Во што е добра? Во дефрости на 40 мин?
KMTA 12, 30m2, dobro izolovano.A koja kmta ja imate i vo kolkav prostor?