4 саати право уживање за нас нердовите

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
4 саати право уживање за нас нердовите
Beko neznam za televizori ama belata tehnika im e top za CENATA.Ne velam deka kineskiot ne cini.
Ama sega se naplaka isto kineskiot kako pred 10.god japonski proizvod.A se proklamira deka e japonski.
Kolku Grunding sto e germanski.A se naplaka poveke od Beko a e edno isto.
Пробај сеа, средено е во PublicНе ти е public видеово.... не мојме да го видиме![]()
Информирани сте биле секако штом сте избрале модел..меѓутоа тоа е показател дека од секаде не се купува клима... погрешно ве информирале зашто прво такви продавач(к)и прво незнат знаат што продаваат... и добро би било да ни кажеш кој продавачи (град, продавница) ве посоветува дека vivax 12 aeqi е за греење 40м2?dnevnava 37, ama kazuvam 40 deka ima visina. Prethodno a i ovaa zima kamin na drva timsistem i edna klima inverter vivax 12 aeqi od toplotna mok 3.8, ama svativ deka taa klima e igracka rabota toa ne moze da go postigne nikogas, ne sme bile informirani koga sme ja kupuvale.
Zdravo aj ako mozete kazete koja e najdobra klima za 40 mkv da nema problemi pri greenje da bide so dobri performansi i efikasnost od japonskite prva klasa bi trebalo da se najdobri
superDruze ako tebe ne ti se poznati sek kineski uragan klimi,posojat i Japonski klimi od 24 btu koj mozatt da spustaat i na 400-500m3.
Eve izvolte vidi si kako Japonska klima kulturno spusta izduf na 300-400-500m3,od 24 btu.
strana 34
Da jas imam videno Japonska kako spusta na mali obrtai.
A ti si videl?
Strana 34 procitaj si.
Ovaa japanka sto ja preporacav i vo 25 m2 podobro ke raboti od kolku polovinata kineski od 12000 btu i nema da bidi uragan,vo toa bidi siguren.supernek si stai 24btu neka baboti u 40m2, cim toa bilo resenieto - japanka
daj mu samo brojce da te bara posle za sovetot, da te pocasti![]()
Ма џабе ќе модулира и со 100м3 кога за 40 квадрати треба издув и пак нема рамномерно да биде стоплена собата.Ovaa japanka sto ja preporacav i vo 25 m2 podobro ke raboti od kolku polovinata kineski od 12000 btu i nema da bidi uragan,vo toa bidi siguren.
Samo steta sto ne si imal takva prilika da ja vidis.
Min izduv ima 0d 300M2 i modulira do 300w potrosuvacka mi.Toa kaj 12 kineski e ne vozmozno.
Ako ima uslov ubavo da ja centralizira vnatresnata zosto da ne e edna.A kako ja zateravme ne so dve,so tri uste poarno ke e.Ma ajde da ne ja pretervame malce.Edna e dovolana samo da se najdi soodveten model.Ма џабе ќе модулира и со 100м3 кога за 40 квадрати треба издув и пак нема рамномерно да биде стоплена собата.
Две 3.5ки се секогаш подобри од една седумка.
Fala za odgovorot, a jas gi gledav Suzumi 18 i 22 tie nemaat li kapacitet da zavrsat rabota, ili ovaa Fujitsu asyg 18 klcaAko ima uslov ubavo da ja centralizira vnatresnata zosto da ne e edna.A kako ja zateravme ne so dve,so tri uste poarno ke e.Ma ajde da ne ja pretervame malce.Edna e dovolana samo da se najdi soodveten model.
Prostorot e veli 37m2 ama so povisoki tavani.Veli relativno izoliran,a saka ni stepen da ne mu paga ambientalnata od 25c podolu,koga ke fati ladno,znaci i na -20c nadvoresna.Zatoa prvin jas ja ispolnuvam zelbata na coekot i mu kazuvam deka postoj takva klima,i sum siguren deka ke go zatopli a nema da mu bide uragan.
Toshiba Suzumi 24btu mu ja preporacav,sto e 82 000 denaristo e seuste na promocija gledam,Dvoen cilindricen rotacionen kompresor R-32 so zafatnina od 15cm3
Taa e i se ponasa mozi i kako 9btu ,ama i kako zmej za toplina koga ke zatreba.Klimata e od sreden rang,odma posle Dasekai vo klasata na Toshiba. Toshiba.https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels%20produits/Manuels%20techniques%202018/SM_%20RAS-22_24PAVSG-E-TR-_EN%281%29.pdf
Jas ne sum protiv mozi da ima i drugi klimi ajde iznesete.Sepak samo kvaliteten japonec mozi da gi ima ovie karakteristiki.
Predlozete i vie ajde ,nekoja Fugitisu,Daikin,Mitcibusi Panasonik pa i kinezi neka se,Vivaks,GREE,HARIER,MIDEA,i ostanati iznesete podatoci i ceni,sto ke mu odgovara na covekot.
Ne mozam da odgovoram zatoa sto tatko mi ja stavi klimata pred nekolku godini, jas sega baram resenieПробај сеа, средено е во Public
Автоматски споено мислење:
Информирани сте биле секако штом сте избрале модел..меѓутоа тоа е показател дека од секаде не се купува клима... погрешно ве информирале зашто прво такви продавач(к)и прво незнат знаат што продаваат... и добро би било да ни кажеш кој продавачи (град, продавница) ве посоветува дека vivax 12 aeqi е за греење 40м2?
Не сакам да му предложам една јака,оти човекот бара клима за дома,како сакаш гледај две се подобри од една.Не викам дека 7-ка нема да заврши работа,ама комфор...(да неречам нула)! Еве пред некој пост предложив да не фрла пари и оптимизира греење за -20ц! Според мене нон-сенс освен ако не живее Берово или некое планинско село.Ako ima uslov ubavo da ja centralizira vnatresnata zosto da ne e edna.A kako ja zateravme ne so dve,so tri uste poarno ke e.Ma ajde da ne ja pretervame malce.Edna e dovolana samo da se najdi soodveten model.
Prostorot e veli 37m2 ama so povisoki tavani.Veli relativno izoliran,a saka ni stepen da ne mu paga ambientalnata od 25c podolu,koga ke fati ladno,znaci i na -20c nadvoresna.Zatoa prvin jas ja ispolnuvam zelbata na coekot i mu kazuvam deka postoj takva klima,i sum siguren deka ke go zatopli a nema da mu bide uragan.
Toshiba Suzumi 24btu mu ja preporacav,sto e 82 000 denaristo e seuste na promocija gledam,Dvoen cilindricen rotacionen kompresor R-32 so zafatnina od 15cm3
Taa e i se ponasa mozi i kako 9btu ,ama i kako zmej za toplina koga ke zatreba.Klimata e od sreden rang,odma posle Dasekai vo klasata na Toshiba. Toshiba.https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels%20produits/Manuels%20techniques%202018/SM_%20RAS-22_24PAVSG-E-TR-_EN%281%29.pdf
Jas ne sum protiv mozi da ima i drugi klimi ajde iznesete.Sepak samo kvaliteten japonec mozi da gi ima ovie karakteristiki.
Predlozete i vie ajde ,nekoja Fugitisu,Daikin,Mitcibusi Panasonik pa i kinezi neka se,Vivaks,GREE,HARIER,MIDEA,i ostanati iznesete podatoci i ceni,sto ke mu odgovara na covekot.
SUZUMI 18 I 22BTU nosat isti kompresor,13cm3 zafatnina,samo sto 22 e malce friziran.Posigurna ti e 24btu so 15cm3,posnazna pogolema nadvoresna.Fala za odgovorot, a jas gi gledav Suzumi 18 i 22 tie nemaat li kapacitet da zavrsat rabota, ili ovaa Fujitsu asyg 18 klca
Ova e i jak i slaba toa e prednosta kaj Toshibata,Не сакам да му предложам една јака,оти човекот бара клима за дома,како сакаш гледај две се подобри од една.Не викам дека 7-ка нема да заврши работа,ама комфор...(да неречам нула)! Еве пред некој пост предложив да не фрла пари и оптимизира греење за -20ц! Според мене нон-сенс освен ако не живее Берово или некое планинско село.
И плус веќе имал една аери!? Нели е пологично само да додаде уште една 3.5ка?
Imam custvo deka istava klima ako uste dva pati ja dodadam deka nema nisto da se zagree, duva samo mlak vozduh i tri takvi nema da toplat garantiram, ne znam za drugi brendovi 12ki ama ovaa e mn losa za greenjeНе сакам да му предложам една јака,оти човекот бара клима за дома,како сакаш гледај две се подобри од една.Не викам дека 7-ка нема да заврши работа,ама комфор...(да неречам нула)! Еве пред некој пост предложив да не фрла пари и оптимизира греење за -20ц! Според мене нон-сенс освен ако не живее Берово или некое планинско село.
И плус веќе имал една аери!? Нели е пологично само да додаде уште една 3.5ка?
A Suzumi se podobri od Shorai?SUZUMI 18 I 22BTU nosat isti kompresor,13cm3 zafatnina,samo sto 22 e malce friziran.Posigurna ti e 24btu so 15cm3,posnazna pogolema nadvoresna.
I Fugitsu se dobri,samo ovaj model i e vlezna klasa na Fugitsu.
Jas koga bi igrral,najdobro bi se odlucil za Suzumi 24bru,sto e sigurno sigurno,nema promars.E sega cenata taaa e Japonec e vo prasanje isptan model,i prednost e sto e na promocija.Novite modeli se isti karakteristki,samo nesto djiddji midji dopolnuvanje,so ist kompresori,zboruvam za Suzumi vs Shorai kaj toshiba.
Автоматски споено мислење:
Ova e i jak i slaba toa e prednosta kaj Toshibata,
I jas gream 40M2 zar treba so edna,vo otvoren prostor i super e zagreano.Negledas deka Android i 50m2+ dve sobi= 80m2 gej,a ti velis dve vo 37m2.Mislam deka e dovolno ovaa,stvarno ako mozi da ja zemi ke bide zadovolen.
Sinko, zet i mnogo radi i komanduje kuciDeda, odmaraj, ne tupi i ne filozofiraj.
Ostavi zeta da komanduje kuci, i uziva sa tvojom cerkom.