STFU не отече со месеци !!!Sto gluposti ke se iznacita covek, demek kinezive treva pasat... demagogii nevideni.
@Acid до кога ќе ја толерираш оваа сектава ботои на темава ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
STFU не отече со месеци !!!Sto gluposti ke se iznacita covek, demek kinezive treva pasat... demagogii nevideni.
Druze ako tebe ne ti se poznati sek kineski uragan klimi,posojat i Japonski klimi od 24 btu koj mozatt da spustaat i na 400-500m3.Problemot e druze nikakva komocija, indirekno koristam 24btu vo 50m2 dnevna, kuka, ne e zaebancija toa, koa ke duvne ke prevrti stolici masi , sto sakas ke ti zgree, na koj sakas minusni temperaturi ali po mene ne e za vo kukja ( po prodazni saloni, marketi mislam se idealni ) , bidejki i na quiet opcija e 750 izduv, premnogu.
Mislam deka bi zavrsil rabota so
no neka ti predlozat poiskusnite, jas samo ti spodeliv iskustvo za 24btu.
@Strelec Energetskava nalepnica na 5kava konzolna izglea ima mala utka, staena e od drug model
Автоматски споено мислење:
Druze si koristel 24btu ? nekoa prejaka da stael vo 40m2, pa i da dogreva ?
ako ne si koristel, ne e vo red soveti vakvi, vo los pravec go nasocuas da bara modeli...
4 саати право уживање за нас нердовите
yes pleaseBeko neznam za televizori ama belata tehnika im e top za CENATA.Ne velam deka kineskiot ne cini.
Ama sega se naplaka isto kineskiot kako pred 10.god japonski proizvod.A se proklamira deka e japonski.
Kolku Grunding sto e germanski.A se naplaka poveke od Beko a e edno isto.
Пробај сеа, средено е во PublicНе ти е public видеово.... не мојме да го видиме![]()
Информирани сте биле секако штом сте избрале модел..меѓутоа тоа е показател дека од секаде не се купува клима... погрешно ве информирале зашто прво такви продавач(к)и прво незнат знаат што продаваат... и добро би било да ни кажеш кој продавачи (град, продавница) ве посоветува дека vivax 12 aeqi е за греење 40м2?dnevnava 37, ama kazuvam 40 deka ima visina. Prethodno a i ovaa zima kamin na drva timsistem i edna klima inverter vivax 12 aeqi od toplotna mok 3.8, ama svativ deka taa klima e igracka rabota toa ne moze da go postigne nikogas, ne sme bile informirani koga sme ja kupuvale.
Zdravo aj ako mozete kazete koja e najdobra klima za 40 mkv da nema problemi pri greenje da bide so dobri performansi i efikasnost od japonskite prva klasa bi trebalo da se najdobri
superDruze ako tebe ne ti se poznati sek kineski uragan klimi,posojat i Japonski klimi od 24 btu koj mozatt da spustaat i na 400-500m3.
Eve izvolte vidi si kako Japonska klima kulturno spusta izduf na 300-400-500m3,od 24 btu.
strana 34
Da jas imam videno Japonska kako spusta na mali obrtai.
A ti si videl?
Strana 34 procitaj si.
nek si stai 24btu neka baboti u 40m2, cim toa bilo resenieto - japanka 

Ovaa japanka sto ja preporacav i vo 25 m2 podobro ke raboti od kolku polovinata kineski od 12000 btu i nema da bidi uragan,vo toa bidi siguren.supernek si stai 24btu neka baboti u 40m2, cim toa bilo resenieto - japanka
daj mu samo brojce da te bara posle za sovetot, da te pocasti![]()
Ма џабе ќе модулира и со 100м3 кога за 40 квадрати треба издув и пак нема рамномерно да биде стоплена собата.Ovaa japanka sto ja preporacav i vo 25 m2 podobro ke raboti od kolku polovinata kineski od 12000 btu i nema da bidi uragan,vo toa bidi siguren.
Samo steta sto ne si imal takva prilika da ja vidis.
Min izduv ima 0d 300M2 i modulira do 300w potrosuvacka mi.Toa kaj 12 kineski e ne vozmozno.
Ako ima uslov ubavo da ja centralizira vnatresnata zosto da ne e edna.A kako ja zateravme ne so dve,so tri uste poarno ke e.Ma ajde da ne ja pretervame malce.Edna e dovolana samo da se najdi soodveten model.Ма џабе ќе модулира и со 100м3 кога за 40 квадрати треба издув и пак нема рамномерно да биде стоплена собата.
Две 3.5ки се секогаш подобри од една седумка.
Fala za odgovorot, a jas gi gledav Suzumi 18 i 22 tie nemaat li kapacitet da zavrsat rabota, ili ovaa Fujitsu asyg 18 klcaAko ima uslov ubavo da ja centralizira vnatresnata zosto da ne e edna.A kako ja zateravme ne so dve,so tri uste poarno ke e.Ma ajde da ne ja pretervame malce.Edna e dovolana samo da se najdi soodveten model.
Prostorot e veli 37m2 ama so povisoki tavani.Veli relativno izoliran,a saka ni stepen da ne mu paga ambientalnata od 25c podolu,koga ke fati ladno,znaci i na -20c nadvoresna.Zatoa prvin jas ja ispolnuvam zelbata na coekot i mu kazuvam deka postoj takva klima,i sum siguren deka ke go zatopli a nema da mu bide uragan.
Toshiba Suzumi 24btu mu ja preporacav,sto e 82 000 denaristo e seuste na promocija gledam,Dvoen cilindricen rotacionen kompresor R-32 so zafatnina od 15cm3
Taa e i se ponasa mozi i kako 9btu ,ama i kako zmej za toplina koga ke zatreba.Klimata e od sreden rang,odma posle Dasekai vo klasata na Toshiba. Toshiba.https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels%20produits/Manuels%20techniques%202018/SM_%20RAS-22_24PAVSG-E-TR-_EN%281%29.pdf
Jas ne sum protiv mozi da ima i drugi klimi ajde iznesete.Sepak samo kvaliteten japonec mozi da gi ima ovie karakteristiki.
Predlozete i vie ajde ,nekoja Fugitisu,Daikin,Mitcibusi Panasonik pa i kinezi neka se,Vivaks,GREE,HARIER,MIDEA,i ostanati iznesete podatoci i ceni,sto ke mu odgovara na covekot.
Ne mozam da odgovoram zatoa sto tatko mi ja stavi klimata pred nekolku godini, jas sega baram resenieПробај сеа, средено е во Public
Автоматски споено мислење:
Информирани сте биле секако штом сте избрале модел..меѓутоа тоа е показател дека од секаде не се купува клима... погрешно ве информирале зашто прво такви продавач(к)и прво незнат знаат што продаваат... и добро би било да ни кажеш кој продавачи (град, продавница) ве посоветува дека vivax 12 aeqi е за греење 40м2?