Искрено не сум ја заприметил кога прави дефрост а и не сум ја видел побелена досега климатаSoliden rezultat
Ti imase 16 ili 13 DAISEKAI ?
Автоматски споено мислење:
Nedostatokot na freon ke go prepoznaes pri defrost.
Dali si zaprimetil koga ke pravi de frost ,pobeluvanjeto na nadvoresnata edinica ne e izednaceno,odnosno ima nekakvo sarenilo po horizontala.Del e pobelena a del ne e.Ako ne e celosno pbelena ,a ima sarenilo togas sigurno fali freon.
Кога се пари во прашање сите ја вртат главатаА јас мислев дека само овие од Gree се такви... Значи сите биле исти![]()
.
Фала ти многу.Ме интересира колку степени ќе измериш на издув на најсилен фан 5та црта и 30ц на далјинското со 100 посто компресорПланирав 2 клими да ставам 13ка и 09ка зашто бев во куќа и потешко е за греење.Ги пројдов сите салони во ск и во ниеден салон не знаеше да ми кажат што точно ми треба.Во енергија ги чистеа мираите од залиха и ја земав само ради попустот и решив да пробам едно зимо со една 13ка да видам сметки како ќе тераат.
Климата си работеше убаво ама слаба беше за мојот простор и не постигнуваше само она да загрее.Летово Мираито го извадив ставив на негово место Даисекаи.
Цела куќа ја грее даисекаито без проблем со 75% компресор.Грее со смешна потрошувачка за куќа.Даисексито на фан 2 постигнува тоа што мираито неможеше на max.ниеднаш не направи он/офф за разлика од пријатели со клима од 60.000 д а не ја именувам, седат со далинското у рака + - штракаат цело време ради он/офф. Зимово само два дефростаи начекав.И што повеќе да ја тестирам.
1650 ми нема покажано од кога ја имам.
Види вчера постирав потрошувачка.
Најкомотно ми е цела соба да ја фаќа.на Фан 2 и 3 нема никаква бучава и вибрации.
На мираито имаше вибрации али ради проблем со надворешната монтажа.Побарај у мојте постари постови имам како е монтирана даисексито.не е на ѕид.
Пиши што да зададам на на дилнско и што да мерам ќе направам вечер тест.
Позз