Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,

Дали некој користи клима VIVAX ACP-18CH50AERI R32 и како е задоволен од неа за греење?

Поздрав,

.

Stavi sliki od dalecinzkoto vnatresnata i nadvoresnata edinica da vidime kako izgleda na ovaa snezna sabotna vecer
Inaku sto klima e 3.5 ili 5.5 kw koj brend/marka
Na kolku stepeni i koj fan ventilator ti e pustena bidejki samo eden defrost denes ti napravila kolku kvadrati grees so klimata ?
На максимум Fan ми е уклучена 22°C зададена е температурата, марката е Beko и греам околу 20m2. Надворешната ја чистев и нема снег сега инаку беше покриена цела со снег
Автоматски споено мислење:

На максимум Fan ми е уклучена 22°C зададена е температурата, марката е Beko и греам околу 20m2. Надворешната ја чистев и нема снег сега инаку беше покриена цела со снег
И да се надоврзам, климава Beko што ја имам не е направена од LG туку е од Gree, значи Gree OEM. Фасциниран сум што издржа толку ниска температура, јас мислев дека максимум до -3°C ќе грее ама ова ме воодушеви. Дефинитивно купувам Gree кога ќе се расипе оваа клима!

Последно уредено:
Posle amber nemal niska modulacija, koga saka ona ima hhahaha -10 e momentalno real feel -13 vlaznost 76%
Namestena e na 21 4ta crta na dalinsko 680m3 razlika 9stepeni vlez izlez cop grubo 2.55
Samo grejacot i elektronikata vlecat 131w

Poslednite dve sliki se na turbo odnosno cop iskaca 3.21 na -10nadvoreshna temperatura

Attachments

• Screenshot_20210215-021834_the Weather.jpg
    Screenshot_20210215-021834_the Weather.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 48
  • 20210215_021558.jpg
    20210215_021558.jpg
    886,9 KB · Прегледи: 51
  • 20210215_022525.jpg
    20210215_022525.jpg
    839,8 KB · Прегледи: 49
  • 20210215_025426.jpg
    20210215_025426.jpg
    782,2 KB · Прегледи: 44
  • 20210215_033515.jpg
    20210215_033515.jpg
    828,2 KB · Прегледи: 44
  • 20210215_033349.jpg
    20210215_033349.jpg
    876,6 KB · Прегледи: 43
Последно уредено:
Posle amber nemal niska modulacija, koga saka ona ima hhahaha -10 e momentalno real feel -13 vlaznost 76%
Namestena e na 21 4ta crta na dalinsko 680m3 razlika 9stepeni vlez izlez

Сериозно ни продаваш 33 степени издув на -10 надвор?

може со оваа температура да се пријавиш да ги ладиш вакцините од Фајзер, луѓе вака не се топлат...

Сериозно ни продаваш 33 степени издув на -10 надвор?

може со оваа температура да се пријавиш да ги ладиш вакцините од Фајзер, луѓе вака не се топлат...
Smesen si i nemas sto da pravis pa cekas zrtva da napises nesto, procitaj poubavo na kolku e namestena a za tebe vo sekoe vreme nad 54 55 amber-boy bar moze a tvojata koja i da e ti si znaes kolku moze

Neznam kako se toplat koga raboti 22 23 mi e kaj nejze 24 vidi sliki a ne samo da pises nesto

Последно уредено:

Smesen si i nemas sto da pravis pa cekas zrtva da napises nesto, procitaj poubavo na kolku e namestena a za tebe vo sekoe vreme nad 54 55 amber-boy bar moze a tvojata koja i da e ti si znaes kolku moze

Neznam kako se toplat koga raboti 22 23 mi e kaj nejze 24 vidi sliki a ne samo da pises nesto
Na 21c ne e bash greenje tuku prigrevanje onaka zemi VITAMIN C ke nastinesh. :toe:

I ti trolas bar gree imas treba da znaes deka plus dva e kompenzacijata ako znaes sto e toa i koga e 21 kolku ke gree a realno od vas dvajcata osven trolanje nisto neam inreresno videno da zakacite na forumov

Zaboraviv kako ke znaes kako rabotat koga ne ti se pogodija ni dvete
P.s vo dnevna ne sedam vo 3 sabajle taka da nema potreba da se bufta na 25 hehe sea son ne me faka i ova mi e specijalno za zlatko deka sakase na -10

Koga trosat zasto trosele ne cinele koga netrosat ne greele hahah krajot nemoze da vi se najde

Последно уредено:
Aj vaka. Oprci se 36 37k kolku beshe klimava + 90e demotaza na starata I montaza na ovaa. I neka ti brci vaka klimata na prvi minus temperaturi.
I ne trolaj.
Yes da ova zimo ne sum ja cul vaka da prai.
Ali nova klima uste ne I se izraduvav koa go cuv ova mi se stemni.
A eve ja drugata

Aj vaka. Oprci se 36 37k kolku beshe klimava + 90e demotaza na starata I montaza na ovaa. I neka ti brci vaka klimata na prvi minus temperaturi.
I ne trolaj.
Yes da ova zimo ne sum ja cul vaka da prai.
Ali nova klima uste ne I se izraduvav koa go cuv ova mi se stemni.
A eve ja drugata
Kako saka neka pravi zatoa si ima garancija i ke si ja napravat ili smenat so nova e sea zasto kaj tebe uste pravi taka i ne e smeneta ili popravena toa samo ti si znaes pa sea gi trolas....

Kako saka neka pravi zatoa si ima garancija i ke si ja napravat ili smenat so nova e sea zasto kaj tebe uste pravi taka i ne e smeneta ili popravena toa samo ti si znaes pa sea gi trolas....
Zoshto ne sum se javil za da ja popravat?
Oti e MOJA i najmalce I'm veruvam na toj tip na majstori I veruvam deka moze poishe da ja rasipat. Bashka I po klipov nemaa poima sho I e.
Eve valjda veke ne prai ova zimo ne sum cul duri I koga ke se optereti do daska.

+ zashto trolam? Oti prv put koa prashav tuka dali moze da si kupam lager za Lomoto od kaj niv horoskopskiot znak taka uboo me odjeba ko u stil ti nemas garancija koj te vrti... Alo be da kupam za pari ne bezpari.

I iskreno ne sum Zadovolen trebashe da dadam poishe pari za neshto podobro

Последно уредено:

Zoshto ne sum se javil za da ja popravat?
Oti e MOJA i najmalce I'm veruvam na toj tip na majstori I veruvam deka moze poishe da ja rasipat. Bashka I po klipov nemaa poima sho I e.
Eve valjda veke ne prai ova zimo ne sum cul duri I koga ke se optereti do daska.

+ zashto trolam? Oti prv put koa prashav tuka dali moze da si kupam lager za Lomoto od kaj niv horoskopskiot znak taka uboo me odjeba ko u stil ti nemas garancija koj te vrti... Alo be da kupam za pari ne bezpari.

I iskreno ne sum Zadovolen trebashe da dadam poishe pari za neshto podobro
Za lomoto znaeme i dvajcata zasto nemas garancija a opravdanieto ne ti e na mesto ne im veruvas na majstorite nivni za klima pod garancija.....nova da e mesec dena stara i taka da mi pravi nema popravanje so nova ke ja smenat a i ne veruvam deka ne bi ti ja smenile so nova bez problem ili odma da ti ponudat da ti vratat pari ama nesto mi e mutno tuka ispaga ti sve sto si kupil garancija voopsto ne ni zemas od dukan pa takvi ko tebe edvaj cekaat prodavacite :tapp::aplauz:

Eve i za hejterite eden pozz na -10 si gazi.....

Sto vika 31 stepen razlika na -10 nadvoreshna vo prevod matematikata vika cop 4.05 lamja....

Attachments

• 20210215_035141.jpg
    20210215_035141.jpg
    843,7 KB · Прегледи: 32
  • 20210215_035835.jpg
    20210215_035835.jpg
    842,3 KB · Прегледи: 31
Последно уредено:

Za lomoto znaeme i dvajcata zasto nemas garancija a opravdanieto ne ti e na mesto ne im veruvas na majstorite nivni za klima pod garancija.....nova da e mesec dena stara i taka da mi pravi nema popravanje so nova ke ja smenat a i ne veruvam deka ne bi ti ja smenile so nova bez problem ili odma da ti ponudat da ti vratat pari ama nesto mi e mutno tuka ispaga ti sve sto si kupil garancija voopsto ne ni zemas od dukan pa takvi ko tebe edvaj cekaat prodavacite :tapp::aplauz:

Eve i za hejterite eden pozz na -10 si gazi.....
Nemashe veke novi zadnjata ja zemav :toe:
A gledas deka bev vo pravo sho ne sakav da ja pipat ete ne brci veke taka.
Vremeto kazue deka sum bil vo pravo.

Последно уредено:
Ke ti gi vratele parite prvo sto prasuvaat e toa ako ne ista ili podobra ke ti dadele pak ke kazam i sam si si kriv da si prodolzuval garancija den denes moze da si ja reklamiras ama cisto sumljam deka si prodolzuval...

A gledas deka bev vo pravo sho ne sakav da ja pipat ete ne brci veke taka.
Vremeto kazue deka sum bil vo pravo.
Hahha e sto si bil vo pravo nova klima imala defekt brmcela i sama se popravila, da ne bil nizok naponot posto podobro nemoze da e moze samo da e poloso.....

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom