Прво Лeпи ..Ниту се знае која Т е на усис а која Тemp е на издув, а не се знае зашто имаш едно мераче-дисплејче кое е со две жици(сонди)...која народов ја визуализира дека повисоката бројка за Темп треба да е греењето зашто е со црвена боја

Ама ако ги смениш обратно жиците од сондите усисот ке биде 32Ц а издувот 25Ц или по нашки тогаш na videovo ладиш/вентилираш а не дека грееш...само мене ли треба да ми е чудно што е сниман од далеку термометаров?
https://ibb.co/42Q7Bkn - Power consumption graph for the recording period.Low power consumption while keeping my whole apartment (65m2) warm, after noon the ...
youtu.be
На почетокот мислев дека океј се гледа ако е од подалеку, да не влечкам картони да го кревам повисоко телефонот...
На ова видео пак се гледа, имам други каде уште помалце се гледа моменталнта потрошувачка... после неколку видеа почнав од поблиску да снимам.
И сеа викаш во видеото погоре што си го споделил не можеш да заклучиш дали е во мод ладење или во мод греење?
Викаш температурите се 32 со 25..... и викаш лажам... не е греење туку е ладење.....
Е ај најди сними друга клима што 40 минути ќе тера со испод 100w потрошувачка во мод ладење со усис 32 и издув 25.
А сега прочитај го описот под видеото што го споделуваш од youtube, ако не знаеш англиски еве јас да ти кажам по нашки => паузирај го видеото на
42:18 и ќе ти се разјаснат дилемите!
После тоа паузирај на
42:28 каде имаш друг термометар на другиот крај од собата кој покажува дека во собата е 22.9С
Инаку точно, сондите од термометарот ги ротирам според модот во кој се користи климата.
Во летото кога ја користев во мод ладење сондата со црвен дисплеј е поставена горе на усис, а сондата со плав дисплеј долу да мери ладен издув.
Во зимо кога ја користам на мод греење сондата со плав дисплеј е поставена горе на усис, а сондата со црвен долу да мери температура на топол издув.
Ми текнува есеноска касно се сетив па првото видео на греење мислам го снимив без да ги ротирам сондите, само не се сеќавам дали го прикачив на youtube, ама и да сум го прикачил имам нагласено во описот.
Nordik ne mi e potrebna no mislam deka i tvojot prostor mojava klima ke go gree bes problem e mozebi ne so 1100w bidejki kaj tebe ima pogolema zaguba kaj tebe so 1400 w bi vrsela rabota e togas ke bides stoplen cel sprat.
Коој, многу се 1400w за твојата не заебавај... нели таа од 1100 погоре не крева....
И викаш со 1400w со твојата 7kw немесис про има да биде бања?
А некој да ми пресмета колку топлина ќе даде? Ова твоево многу одоко ми е некако....
Kolku bi bilo ubavo da ima malku kultura..... preteravte
Ох кој најде да бара малку култура ;(