- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.582
- Поени од реакции
- 1.861
Јас имам од старата Тундра 3,5кв на R410, во неизолирана просторија 17м2 во зграда на приземје. Скопјево до -9 ми се чини беше во минимум!? Или се чека ноќва или утре најладното до -11!?.... Сетирана на 24*Ц (ноќе на 23) на втора брзина издув, Тера убаво - постигнува температура! Дефрост - јок! Eve 4 год како ја koristam, ретко се случуваше да напраи дефрост (во магли и голема влажност, но на ниски температури не).... Дури и да е дефростот преку ноќ би го регистрирал ... И да! Секако извадено е лулето! Но ќе погледнам од време на време надвор...па нема баш некој вир под неа! Постигнува нема дефрости...Некој што има Тундра да кажи како поминува со нискиве температури, дефрости има нема...
Последно уредено:
.... Tie samo pred nekolku godini izlegoa so eden-dva evtini modeli, za da se priblizat cenovno vo konkurencija so kinezite (sto mozebi i ne bese dobar poteg) ...ama od LUCA do Nocria i nekoi od ponovite poskapi modeli, se vrvot i vladeat na pazatot za klimi so Daikin Mitsu, a od pred decenija im se pridruzija i Toshiba Panasonic..