Ехх тоа е. За ум да ми е. Понатаму, подалеку од ова кинеско ѓубре. Жалосно е само колку луѓе паднаа на прикаските за 50кг надворешна единица, 1,3 кг фреон и останати глупости.Trebase da ja platis 60000, malce ti naplatile.
Zemi izoliraj ja kolibata, ne da prodavas demagogii.
Od vakvi kako tebe lugeto se lazat, ama dibro e sto znaat so koj si imaat rabota. Mislam na tie sto bas te poznavaat.
Иначе добро е што признаваш дека Грее воопшто не е економична во неизолирани простории. Бар луѓето да знаат воопшто да не сметаат на Грее. За наша среќа има други брендови кои и во вакви случаи што се 90% од населението можат економично да загреат.
Е па баш што точно знаат со кого си имаат работа ме прашуваат за совет, и се благодарни што не се прелажани попари-окуби шиткачи.
Јас сум запознат со табелата. Кога ја земав 5,5 за 42м2 детално ја разгледав табелата за Сузуми Плус 18ка. Мене во тој момент а и сега ми изгледа очајна. Пример на -10 номинално дава 3,27KW а максимално 3,46KW. За разлика од неа СФ50 дава 4,2KW. Скоро 30% повеќе во однос на Сузумито. На крајот и цената беше иста. Е сега мислам дека новите модели се малку подобрени а и цената кај дилерите е малку корегирана.Toshiba ne e ocajna na greenje,samo sto javno i iskreno gi objavuva podatocite na nominalnata vrednost.
Neizinite podatoci se objaveni so 80% vlaznost,i ne friziran kompresor.Tie podatoci se zemaat za eurovent.
Taa ima i dopolnitelna tabela neizin maksimum,so friziran kompresor i poslab COP,na okolu 85-90HZ.
Koj ima tosiba samo toa go znae.