ne namalile posto vo start pogresno si gi broel 3 se za 2ipolkataКако бе? Намалиле од плусчињата на новиот У-Краун на R32?
Ами како ќе ја продаваат сега 80к+ кај нас со едно плусче помалце?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne namalile posto vo start pogresno si gi broel 3 se za 2ipolkataКако бе? Намалиле од плусчињата на новиот У-Краун на R32?
Ами како ќе ја продаваат сега 80к+ кај нас со едно плусче помалце?

Postoi na evrovent ili ja nemat,da vidime kolku arci,a kolku dava,ili od rakav.ne namalile posto vo start pogresno si gi broel 3 se za 2ipolkata![]()
Izvini vo toshiba kako inzener rabotis posto znaes deka opagal kapacitetot da go drzi kopot, togas koja e poentata da negree za da stedi.Dobro toa e taka ,navistina na Toshiba posle -7 poveke opaga kapacitetot,so cel da go zdrzi kopot.Toa e neizina politika na optimiziranje na uredot,taka taa smeta,a potrosuvacot da si vidi.
Interesno e sto i duri i na Suzumi 22,imaat istti kapacitet pod -7.
Jas ja imam Starata Suzumi 16 na R410 twi compresor,so maksimum 4,26kw na -7.
Ne greska si,taa si gree,i pomalce arci,optimizirana e za nasa klima,a ne za Laponija.Izvini vo toshiba kako inzener rabotis posto znaes deka opagal kapacitetot da go drzi kopot, togas koja e poentata da negree za da stedi.
toa se vika izgorvor optimizirana e za nasha klima....a nie vo koja sme vo plava kako sto mi teknuva neli taa bese ladna zona toga ne e optimizirana odnosno nema snaga mitsubishi kade kade se pojaki na toa pole od japoncite za greenje mislam iako pred nekolku nedeli kazav i ja se mislev za daisekai 9ka pred da se odlucam za amber znaci ne te napagam da ne me svatis pogresno tuku ednostavno ete toa e toa baska sto gleam vikate spin bilo deka midea e toshiba odnosno spored vas toshiba klimite si ostanale na toshiba....Ne greska si,taa si gree,i pomalce arci,optimizirana e za nasa klima,a ne za Laponija.
Ние ќе ја сањаме само плавата зона! Јануари дојде,а минуси уште немаат фанато. Како тргнало времево,ние сме поблиску до топла(портокалова) зона,него ли до плава.toa se vika izgorvor optimizirana e za nasha klima....a nie vo koja sme vo plava kako sto mi teknuva neli taa bese ladna zona toga ne e optimizirana odnosno nema snaga mitsubishi kade kade se pojaki na toa pole od japoncite za greenje mislam iako pred nekolku nedeli kazav i ja se mislev za daisekai 9ka pred da se odlucam za amber znaci ne te napagam da ne me svatis pogresno tuku ednostavno ete toa e toa baska sto gleam vikate spin bilo deka midea e toshiba odnosno spored vas toshiba klimite si ostanale na toshiba....
До вчера беа неухранети,а сега(последниве 20год) можат да си дозволат западњачки/консумеристички начин на живот! Тоа е неверојатен скок во економија и куповна моќ. И не само што се најголем пазар,туку и почнуваат од нула! И ако големите корпорации сакаат дел од тој (ултра-масивен)колач,тогаш ќе направат се што е потребно да добијат дел. Значи мора партнерство,спојување,трансфер и на технологија и на производство таму! Тоа што денес Тошиба ги прави компресорите во џоинт-венчр со Мидеа не е ништо лошо,баш напротив сите добиваат: и компанијата(читај млатат пари),и кинезите(читај крадат технологија),и ние крајните корисници(пониски цени).O pa MItsibushi se prekrasni klimi,koj rece deka ne se prekrasni,super si se i gree AMBER si e super.toa se vika izgorvor optimizirana e za nasha klima....a nie vo koja sme vo plava kako sto mi teknuva neli taa bese ladna zona toga ne e optimizirana odnosno nema snaga mitsubishi kade kade se pojaki na toa pole od japoncite za greenje mislam iako pred nekolku nedeli kazav i ja se mislev za daisekai 9ka pred da se odlucam za amber znaci ne te napagam da ne me svatis pogresno tuku ednostavno ete toa e toa baska sto gleam vikate spin bilo deka midea e toshiba odnosno spored vas toshiba klimite si ostanale na toshiba....
Jas so Toshiba Suzumi vo 40m2 potrosiv 1500 denari.G-tech за месец ноември потроши 2000 ден поставен во 20м2. Споделете искуство оние кои ја имаат. Дали е ок потрошувачката?
So amberot potrosi za mesec 11 / 250kw denski 24 na vecer 21° 41m2 kolku idi toa bas vo pari ne znam...Jas so Toshiba Suzumi vo 40m2 potrosiv 1500 denari.
Gledas,amberov durI poekonomicen,od suzumkava,ama ovaj gtec,mnogu arci,a mozi I prostorot mu arci.So amberot potrosi za mesec 11 / 250kw denski 24 na vecer 21° 41m2 kolku idi toa bas vo pari ne znam...
E-control vika okolu1400mkd.
Na kolku stepeni greese.Jas 23c,vklucena 24/7 auto.(TOSHIBA SUZUMI 16).Opisi na kolku stepeni ,se greese i dali auto fan ili kako ja rabotese.G-tech за месец ноември потроши 2000 ден поставен во 20м2. Споделете искуство оние кои ја имаат. Дали е ок потрошувачката?
Чинам баш ти дома ја имаш.... ти треба да знаеш....ne namalile posto vo start pogresno si gi broel 3 se za 2ipolkata![]()
pood.smartac.eu

Jas so dva g tech gream okolu 70m2 nonstop vkluceni 23,24 stepeni , sve mi e na struja,plus goren sprat sto se upotrebuva sporet,frizider i sijalici, smetkata mi e 3200 denari vkupno.G-tech за месец ноември потроши 2000 ден поставен во 20м2. Споделете искуство оние кои ја имаат. Дали е ок потрошувачката?

На овие температури COP би требало да е од 3,5 кај послабите клими до кај 4,5 кај подобрите.
| AVERAGES | ||
| output heat in kWh | consumption in kWh | COP |
| 3.0286 | 0.510 | 5.999322076 |