Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Автоматски споено мислење:

Инаку јас имам Fujitsu 6.3 на греење (просечно) и просечна барана мокност 1550в шо знаци со cop 4.04 ке добиеш 6262w а на фан 2 кога ја одржува температурата е 800w po 4.04 =3600 а сеа е копот помал околу 3,4 па и цнагата ке биде помала и како некој би можел да одржува топлина со климата со 200вати и овој коп тогаш ке добие 700вати .Што е надвор од секој разум инаку јас греам 70квадрати со сендвич ѕидови тервол и најлом мегу сидовите и 5см стиропор 20киллски значи околу 45сантими ѕид е тоа е изолација со температура од 27 степени а 24 е ладно.се друго е лага и да грееш 90 квадрати пак на фан 2 ке биде 800-900вати и не може да троши 200-300вати оти тогаш треба да има коп 7 а најголем коп е 4.5 во пракса се друго е лага и надвор од здрав разум оти како со 200 вати со коп 3,4 =720 ке одржува топлина во 50квадрати освен ако не се работи за октомври со 15 надворешна

Milo mi e za vasata izolacija.
Inace sekoj si ima razlicna temperatura na komfor. Primer Ja na 27 ne mozam da disam a 24 tamam mi e dodeka sedam a preku nokj 21-22 dovolno e..
So taa 24 c postavena vo soba odrzuva 25gore kaj klimata a vo pod i bilo koe nivo da izmeris e 24

inace vo oktomvri ne ja ni palevme klimata radi toa sto salonot e vo juzna strana i celo vreme imase sonce. Taka da slikata na potrosuvacka sto ja postaviv si bese za deneska. Prikaciv i slika so potrosuvacka za mesecite 10/11/12

Tie kalkulacii ja ni ne gi razbiram cop ili sto se, no vo sekoj slucaj vi blagodaram za detalnata presmetka

Attachments

• 1CE51897-BDB0-4ABF-BE7E-0AA6F6C9AAF3.png
    1CE51897-BDB0-4ABF-BE7E-0AA6F6C9AAF3.png
    1,2 MB · Прегледи: 28
  • 5754C2D1-C55D-4CF8-8C6D-E309B6D3C07D.png
    5754C2D1-C55D-4CF8-8C6D-E309B6D3C07D.png
    1,7 MB · Прегледи: 28
Milo mi e za vasata izolacija.
Inace sekoj si ima razlicna temperatura na komfor. Primer Ja na 27 ne mozam da disam a 24 tamam mi e dodeka sedam a preku nokj 21-22 dovolno e..
So taa 24 c postavena vo soba odrzuva 25gore kaj klimata a vo pod i bilo koe nivo da izmeris e 24

inace vo oktomvri ne ja ni palevme klimata radi toa sto salonot e vo juzna strana i celo vreme imase sonce. Taka da slikata na potrosuvacka sto ja postaviv si bese za deneska. Prikaciv i slika so potrosuvacka za mesecite 10/11/12

Tie kalkulacii ja ni ne gi razbiram cop ili sto se, no vo sekoj slucaj vi blagodaram za detalnata presmetka
[/QUOTE ОК ако ви се доволни 24 степени ок и ако сте поминале без греење во октомври секоја чест

Imase li popust, daiseikai 8 ili 9?
Daiseikai 9 jbg . Takva sreka

Imase li popust, daiseikai 8 ili 9?
Ama ne mi e krivo ok e . Se pogodila takva se pogodila . Zasto ne mi ja zamenija i da mi dadat druga za test. Ako i taa e takva togas ok e .... taka treba da bide mnogu los odnos od Energija. Za platena skapa klima da mi odgovorat .... ako ima nesto tuka sme. Da klimata raboti ama zasto da od prv den bide taka.
Sega nema korozija(barem ne ja zabelezuvam) ama seuste mi e na pamet od kade bese
Vo sekoj slucaj odnos 0(nula) go brukaat brendot

Последно уредено:

Ama ne mi e krivo ok e . Se pogodila takva se pogodila . Zasto ne mi ja zamenija i da mi dadat druga za test. Ako i taa e takva togas ok e .... taka treba da bide mnogu los odnos od Energija. Za platena skapa klima da mi odgovorat .... ako ima nesto tuka sme. Da klimata raboti ama zasto da od prv den bide taka.
Sega nema korozija(barem ne ja zabelezuvam) ama seuste mi e na pamet od kade bese
Vo sekoj slucaj odnos 0(nula) go brukaat brendot
Тоа не ти е корозија и ништо не и е

Eve ti sliki da gledas a za pismo nz sto voopsto treba
I drug pat ne se obrakaj so Botce
I da.... sekako ne se zimski i letni gumi ama e kupena nova i kako nova sakam da ja imam a ne polovna, zatoa ne zbori pred da znaes zasto e toa moe baranje
Voedno i prasanje do tebe Lithium 002:
Ti koga bi kupil nova kola (bidejki spomna gumi) bi sakal od start da ima nekade korozija a ja kupuvas od salon na 0 km?

надворешната единица е со бакарни цевки и со алуминиумски хладњак.
ни бакарот ни алуминиумот не дава ваква црвена корозија.
мене повеќе ми е да не ти фати плехот корозија,како што гледам од сликата,на долниот дел,на отворот гледам како корозија,на плехот или грешка сум?
да не случајно кај што ја чувале во магацин,да не ја поплавило вода....незнам,може не ама гласно размислувам

слободно можеш да ја испереш со пумпица со вода да следиш дали ќе има пак.
најдобро кога ќе фати дифрост,самиот мраз ќе ја испере.следи ја...

Но ако има пак, без разлика што сум корисник на Тошиба(не ги бранам),тогаш отиди им и напрај ги лом.
не искачај од продавница додека не ти дадат нова надворешна.

Nekoe objanuvanje za tvoeto tvrdenje? Bi sakal da mi dades( bi cenel) ama da se so fakti (normalno kolku sto e mozno)
A samo da go ignoriras botceto? Ne gledas deka denes otvoril profil i samo soli um na site? Starite botovi od energija si zaminaa, za da ne izgledaat glupavo bez argumenti, pa od energija si pratija nov da gi fali, oti ne mozat da dobijat pozitivno mislenje od realni kupuvaci kako nas koi se spravuvaat so realni problemi

Eve ti sliki da gledas a za pismo nz sto voopsto treba
I drug pat ne se obrakaj so Botce
I da.... sekako ne se zimski i letni gumi ama e kupena nova i kako nova sakam da ja imam a ne polovna, zatoa ne zbori pred da znaes zasto e toa moe baranje
Voedno i prasanje do tebe Lithium 002:
Ti koga bi kupil nova kola (bidejki spomna gumi) bi sakal od start da ima nekade korozija a ja kupuvas od salon na 0 km?
Во основа и нема дел/елемент во надворешната што би кородирал вака лесно. Веројатно во право се кога ти рекле "некој штраф". Можно е да се погоди на склопување еден обичен во толкав куп галванизирани,и или некоја подлошка,стега,држач што се протнал на истиот принцип.
Искрено и не се гледа убаво на сликите,ама и поубаво да сликаш,па таа е :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom