Kako ve rabotat... sekoja cest.Ako shorai e entry model, togas i Amber i Soyal se entry?
Ti imas Shorai Edge ili Shorai Premium?
So edniot model odat slusalki gratis.....hahahah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako ve rabotat... sekoja cest.Ako shorai e entry model, togas i Amber i Soyal se entry?
A sto se togas Seya i Mirai? Jas segde kaj so sum videl tie se entry modeli, Shorai e mid tier, Daisekai e premium. Toa go imas i na avstriskata oficijalna strana od toshiba za centralna evropaKako ve rabotat... sekoja cest.
Ti imas Shorai Edge ili Shorai Premium?
So edniot model odat slusalki gratis.....hahahah
Да те предупредам дека со бот се расправаш!A sto se togas Seya i Mirai? Jas segde kaj so sum videl tie se entry modeli, Shorai e mid tier, Daisekai e premium. Toa go imas i na avstriskata oficijalna strana od toshiba za centralna evropa
nordic si e nordic imalo ili nemalo veke tolku jaki zimi ama ako spuka nekoja jaka ke bide of lele posle, ovoj e za ovaa kaj nas sto se nosi za nordikot neznam ama 100% na +7 i 80% na -5 "strana 9 " no comment.EDNO MISLENJE OD SITE SE BARA normalno koj saka neka odgovori
Hipoteticki da recime deka ste dobile poklon i da izbirtae,sto bi izbrale.
1.Toshiba DAISEKAI obicna, i zosto bas taa?
2.Toshiba DAISEKAI NORDIC, i zosto bas taa?
Koja bi ja izbrale.(ne se prifaka odgovor,i dvete)
Najubajot i ne treba da odgovara,negoviot odgovor site go znajme(osven ako ne se pomenil se e mozno).
Се си е таман во табелите! За наши услови си преде баш на тие темпереатуриnordic si e nordic imalo ili nemalo veke tolku jaki zimi ama ako spuka nekoja jaka ke bide of lele posle, ovoj e za ovaa kaj nas sto se nosi za nordikot neznam ama 100% na +7 i 80% na -5 "strana 9 " no comment.
a pravite plan za naracka pa da znaete dali obicni ili nordic za drugar prasuvam
toa e rabotata posto ja se mislev izmegu daisekai 9 13ka i amberot i se odluciv za amber ama od ova sea sto go vidov se razocarav eb*ate nordikot poveli vidi strana broj 7, na +5 77-8% "ccc na plus 5 stepeni nemoze da dade max " na -15 55% grubo pa kakov nordik e toj koga na -15 dava 2.2kw ako odzememe od 4kw -45%, posle ne trosele pa nema da trosat posto nekako nema sto da dadatСе си е таман во табелите! За наши услови си преде баш на тие темпереатури
Туку што фајде од нордикот што дава фулл 100% на -15?!? Ако ти е ставен во викендица на Маврово или Лазарополе океј. А по градовите само ќе "кашла" по 15мин пали-гаси и ќе работи со 70-800w минимум!
Обратно си ги сфатил работивеtoa e rabotata posto ja se mislev izmegu daisekai 9 13ka i amberot i se odluciv za amber ama od ova sea sto go vidov se razocarav eb*ate nordikot poveli vidi strana broj 7, na +5 77-8% "ccc na plus 5 stepeni nemoze da dade max " na -15 55% grubo pa kakov nordik e toj koga na -15 dava 2.2kw ako odzememe od 4kw -45%, posle ne trosele pa nema da trosat posto nekako nema sto da dadat
zatoa ne me cudi sto gore severnjacite najveke reklamiraat po sajtovi i forumi samo mitsibushi i gree a toshiba mnogu pomalce imam videno, ne ocekuvav da e tolku tapa ama toa e a od moja gledna tocka ako e nordnik iskreno bar min na -5 stepeni sakam da e sposobna da dade 100% od kapacitetot, ne za cjabe se vika nordic...
ne gleam zasto obratno jas sum baral klima sto kolku i da e ladno ke zagree i toa e toa drugo ne me interesiralo dali ke potrosi poveke 30% od poekonomicnata golema rabota bar znam deka nema da treba da se oblekuvam tuku po kratki ke moze da sedam non stopОбратно си ги сфатил работиве
Значи!! Кога купуваш клима,треба да гледаш нејзиниот капацитет да биде таман со загубите на просторот.Фамозниот Пдизајн!
Ако една клима на -7 дава 2.4kw и твојот простор има толкави загуби,тогаш тоа е тоа. Нема што да се мислиш или да ти биде гајле на колку Hz компресорот го вади тоа. Зошто?
Затоа што на повисока температура и загубите на просторот ќе се намалат,а со тоа и моќноста на климата. Што фајде истата таа клима дава 3.2kw на +2 кога истиот тој простор ќе бара 1.7kw! Е затоа е битно во старт да се погоди ПД,и да не биде нордик! Оти кај нас просекот е баш меѓу -2 и +7ц и тука климата треба да модулира и штеди.
Да те предупредам дека со бот се расправаш!
Тие имаат процент од секоја грее што ќе ја шитнат по препорака на форумов,и користат секаква прилика да ја извалкаат конкуренцијата!
Тоа што ти си човек што има мака нив баш ги заболе. Ако веќе неможеле да ти увалат од нивните,тогаш користат прилика да си праат сеир.
Бтв тоа е истиот "лик" што споредуваше Пулар со Сузуми
И бтв ни нивните корисници не минат подобро,оти ако некој се пожали на грее одма рипаат оркестрирано и вреѓаат! Нивните
клими се секогаш безгрешни само корисниците не чинат![]()
Точно дека PdesignH се топлинските загуби на просторот.Обратно си ги сфатил работиве
Значи!! Кога купуваш клима,треба да гледаш нејзиниот капацитет да биде таман со загубите на просторот.Фамозниот Пдизајн!
Ако една клима на -7 дава 2.4kw и твојот простор има толкави загуби,тогаш тоа е тоа. Нема што да се мислиш или да ти биде гајле на колку Hz компресорот го вади тоа. Зошто?
Затоа што на повисока температура и загубите на просторот ќе се намалат,а со тоа и моќноста на климата. Што фајде истата таа клима дава 3.2kw на +2 кога истиот тој простор ќе бара 1.7kw! Е затоа е битно во старт да се погоди ПД,и да не биде нордик! Оти кај нас просекот е баш меѓу -2 и +7ц и тука климата треба да модулира и штеди.
Обратно си ги сфатил работиве
Ама се излета хахахаNajtocen odgovor i najdobro i najplasticno objasnet. Koj razbra razbra
Твоите лични фрустрации лечи си ги на друго место!Точно дека PdesignH се топлинските загуби на просторот.
![]()
И сеа колку е PdesignH за тојата трошна кукјичка 70тите градена што елаборираш во друг пост дека грееш со Он/ОФФ клими па ќумбето го палиш незнам кога....боза муабет за некој стручњак што рабрал PdesignH а има комбинација две On/Офф клими + ќумбе.
ХахаТвоите лични фрустрации лечи си ги на друго место!
Ако вие не помагате туку само продавате,што фајде па ид вашите "трошни" совети?