Гледам од ајфон пишуваш, свртиго позади и кажи ни што пишува на задната страна.ova Daikin bas ne mi stoi
Дали пишува designed in California, assembled in China?
Гледам од ајфон пишуваш, свртиго позади и кажи ни што пишува на задната страна.ova Daikin bas ne mi stoi
Koja brzina e taaa 2od 7.Друже јас сакам да си бидам сериозен ко ќе споделувам искуства... а за други работи може да се насмееме и пошалиме.
На Хансолот еве попладнево кај 17часот и намалив брзина на Low (2/7) ама нема некој голем ефект од таа промена, еве денешен графикон:
Спрема претходнте денови има мала промена, можда дека залади малце повеќе последниве 2 дена па повеќе модулирала ама некое чудно модулирање.
Постепено спушта до 200w па постепено крева до 1000w.
А за јачината на 2.5ката амберот видовме дека е најјака и при трошење. Над 2kw качуваше на тие финските тестови!
Тоа на eurovent знаеш во која енергетска класа ќе го стават?
За нордиците од Грее кога ќе излези eurovent сертификатот еве вие бандава од Грее што сте 4-5мина на форумов први ќе ни се пофалите тука.
Дај жити мене прати ми која друга вади повеќе, јас неможев да најдам... само те молам немој со скандинавски тестови и кинески енергетски налепници...
Дај нешто официјално од eurovent јас на тоа верувам на другиве лепенки послабо....
Po*ran pazar sme toa mi bese zborotГледам од ајфон пишуваш, свртиго позади и кажи ни што пишува на задната страна.
Дали пишува designed in California, assembled in China?
Vikas "bandava od Gree"???Друже јас сакам да си бидам сериозен ко ќе споделувам искуства... а за други работи може да се насмееме и пошалиме.
На Хансолот еве попладнево кај 17часот и намалив брзина на Low (2/7) ама нема некој голем ефект од таа промена, еве денешен графикон:
Спрема претходнте денови има мала промена, можда дека залади малце повеќе последниве 2 дена па повеќе модулирала ама некое чудно модулирање.
Постепено спушта до 200w па постепено крева до 1000w.
А за јачината на 2.5ката амберот видовме дека е најјака и при трошење. Над 2kw качуваше на тие финските тестови!
Тоа на eurovent знаеш во која енергетска класа ќе го стават?
За нордиците од Грее кога ќе излези eurovent сертификатот еве вие бандава од Грее што сте 4-5мина на форумов први ќе ни се пофалите тука.
Дај жити мене прати ми која друга вади повеќе, јас неможев да најдам... само те молам немој со скандинавски тестови и кинески енергетски налепници...
Дај нешто официјално од eurovent јас на тоа верувам на другиве лепенки послабо....
Pa sto zema entry modeli na Toshiba?Aj probaj so 2 toshibi, ako ti e ladno, zemi s i 2 curi, ako ti e glasno, zemi tamponi
Автоматски споено мислење:
tamponi za usi mislev, ne me sfakaj
pogresno, vladata donese odluka 50 db max vo drustvo
Хаххахахаа ти какво entry model типче си, да се чуди чоекentry modeli
Ako shorai e entry model, togas i Amber i Soyal se entry?Vikas "bandava od Gree"???
Neli e malce preterano od tvoja strana novopecen strucnjaku?
Автоматски споено мислење:
Pa sto zema entry modeli na Toshiba?
Ah be, koga letate po nalepnici, posle cacko e kriv.
Kako ve rabotat... sekoja cest.Ako shorai e entry model, togas i Amber i Soyal se entry?
A sto se togas Seya i Mirai? Jas segde kaj so sum videl tie se entry modeli, Shorai e mid tier, Daisekai e premium. Toa go imas i na avstriskata oficijalna strana od toshiba za centralna evropaKako ve rabotat... sekoja cest.
Ti imas Shorai Edge ili Shorai Premium?
So edniot model odat slusalki gratis.....hahahah
Да те предупредам дека со бот се расправаш!A sto se togas Seya i Mirai? Jas segde kaj so sum videl tie se entry modeli, Shorai e mid tier, Daisekai e premium. Toa go imas i na avstriskata oficijalna strana od toshiba za centralna evropa
nordic si e nordic imalo ili nemalo veke tolku jaki zimi ama ako spuka nekoja jaka ke bide of lele posle, ovoj e za ovaa kaj nas sto se nosi za nordikot neznam ama 100% na +7 i 80% na -5 "strana 9 " no comment.EDNO MISLENJE OD SITE SE BARA normalno koj saka neka odgovori
Hipoteticki da recime deka ste dobile poklon i da izbirtae,sto bi izbrale.
1.Toshiba DAISEKAI obicna, i zosto bas taa?
2.Toshiba DAISEKAI NORDIC, i zosto bas taa?
Koja bi ja izbrale.(ne se prifaka odgovor,i dvete)
Najubajot i ne treba da odgovara,negoviot odgovor site go znajme(osven ako ne se pomenil se e mozno).
Се си е таман во табелите! За наши услови си преде баш на тие темпереатуриnordic si e nordic imalo ili nemalo veke tolku jaki zimi ama ako spuka nekoja jaka ke bide of lele posle, ovoj e za ovaa kaj nas sto se nosi za nordikot neznam ama 100% na +7 i 80% na -5 "strana 9 " no comment.
a pravite plan za naracka pa da znaete dali obicni ili nordic za drugar prasuvam
toa e rabotata posto ja se mislev izmegu daisekai 9 13ka i amberot i se odluciv za amber ama od ova sea sto go vidov se razocarav eb*ate nordikot poveli vidi strana broj 7, na +5 77-8% "ccc na plus 5 stepeni nemoze da dade max " na -15 55% grubo pa kakov nordik e toj koga na -15 dava 2.2kw ako odzememe od 4kw -45%, posle ne trosele pa nema da trosat posto nekako nema sto da dadatСе си е таман во табелите! За наши услови си преде баш на тие темпереатури
Туку што фајде од нордикот што дава фулл 100% на -15?!? Ако ти е ставен во викендица на Маврово или Лазарополе океј. А по градовите само ќе "кашла" по 15мин пали-гаси и ќе работи со 70-800w минимум!