Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Poretko se zalea od Toshibata,no cim ima defekti i kaj toshibata,odma e na udar,zasto normalno i ne se ocekuva kaj Toshiba da ima defek.Toa e sepak dokaz deka pocnaa da svakaat lugeto deka treba da kupuvaat Toshiba.
Normalno ovaa godina po se izgleda bagi se prodadoa Toshibi,e ke se i sluci nekogas vakva situacija,bilo greska od monterot ili eventualno do uredot.
Inace za tie sto smetaat deka e COP (efikasnosta) i ne zavisi od modulacijata neka go pogledaat PDF za Tosibava podolu,ke vidat deka ne e samo COP 3 ili kako so velat bila isto.VARIRA PREMA MODULACIJATA

После тоа отидов на единственото нормално нешто што изглегло од Бугарија во последниве две децении, arenabg
vqTvXwE.jpg

I kraen zaklucok, stom ima bilo kakov konstanten zvuk osven struenjeto na vozduhot, znaci definitivno e problemot do vnatresnata edinica, pa duri i svirenjeto na freonot da se javuva poradi toa? ako ima nekoj koj se razbira i raboti so ova, da kaze od isklustvo, kaj mene taka raboti od prviot den i ne mozam da napravam sporedba. samo prvite nekolku casa ne slusav zvuci, ne znam dali deka nova i vo guzva, pa ne zabelezav, ili navistina pocnaa zvucite posle nekolku casa
korekcija, zuenjeto se pojavi posle nekolku casa, a svirenjeto prvpat go slusnav posle nekolku dena

I kraen zaklucok, stom ima bilo kakov konstanten zvuk osven struenjeto na vozduhot, znaci definitivno e problemot do vnatresnata edinica, pa duri i svirenjeto na freonot da se javuva poradi toa? ako ima nekoj koj se razbira i raboti so ova, da kaze od isklustvo, kaj mene taka raboti od prviot den i ne mozam da napravam sporedba. samo prvite nekolku casa ne slusav zvuci, ne znam dali deka nova i vo guzva, pa ne zabelezav, ili navistina pocnaa zvucite posle nekolku casa
korekcija, zuenjeto se pojavi posle nekolku casa, a svirenjeto prvpat go slusnav posle nekolku dena
Svirenje na freon e normalna situcija ako s namaluva ili zgolemuva brzinata ili pri gasnje pustanje.Mozi da se sluci I prd gasenje I pjudtanje.
Ama od kako ke se stabilizira nema svirenje.
E sega za zvukot e relativna rabota.

Svirenje na freon e normalna situcija ako s namaluva ili zgolemuva brzinata ili pri gasnje pustanje.Mozi da se sluci I prd gasenje I pjudtanje.
Ama od kako ke se stabilizira nema svirenje.
E sega za zvukot e relativna rabota.
Kaj mene ne prestanuva, otkako ke pocne, edinstven nacin da prestani e gasenje na klimata, i povtorno pustanje otkako ke se zatvori svingot. posle pravi mala pauza, i pocnuva da duva normalno bez da sviri. Mislam deka ova pocna odkako zaladi vremeto, i ako e mnogu ladno, mozi da se sluci 2 pati na den. a koga e potoplo, se slucuva samo nasabajle koga ke stanam (pretpostavuvam pocnalo sabajleto koga temperaturata bila niska, i ottogas ne prestanalo, sum probal i da cekam 1 cas da vidam dali ke prestani samo, no ne prestanuva, mora da ja gasam sekoj den minimum ednas)

Последно уредено:
Kaj mene ne prestanuva, otkako ke pocne, edinstven nacin da prestani e gasenje na klimata, i povtorno pustanje otkako ke se zatvori svingot. posle pravi mala pauza, i pocnuva da duva normalno bez da sviri
Cekaj ,cekaj.
Ti ja rabotis so vklucen sving.
Mozno e el.motorceto da si ispusta relativen zvuk.

Ne e poveke od kutija cigari.
Normalno e nekoj sto ke tresne pari da se opravduva zosto gi tresnal.
Generalno, klimite ne se nekoja nedopirliva tehnologija, site ja imaat +/-10%, zatoa ne filozofirajte vo prazno.
Автоматски споено мислење:

Nekoj sto se gree na 21C ili 22C, ako misli deka toa e greenje, neka ne se laze.
Извини вака преку ред ама јас само да прашам, што е греење тогаш?
Зашто мене во догорот за закуп на стан кој има парно греење ми пишува дека доколку е температурата 21 степен или повисока немам право да приговарам, се што е под 21 е должност на компанијата која ми го издава станот да си провери испита и санира проблемот.

Дај кажи да ги научиме скандинавциве очигледно незнаат што е греење они, ама поготово финските форуми вршат работа кога треба да рекламираме одреден бренд зашто фински ни е службен јазик и плус слични навики како нас имаат и шатори греат на 30 степени со нордик уреди при совршена модулација и потрошувачка од 4w (а мене ме дупат тука у здрав разум и сијалици од 5w ми вградуваат)

Sekoj si ima razlicna temperatura na komfor, nekoj e roden smrznat a nekoj se poti na sekoe dvizenje.. ja i dvata slucaja gi imam doma..

Исто и мене ме интресира да ги видиме тие сметки колку еден јапонец е штедлив во однос на кинез? Дали разликата е 500,1000,1500ден на месец или едвај кутија цигари ако ја има?
Замисли простор кој за 6 месеци во просек ќе троши 2.5кв.топлина на час
Клима која работи со цоп 5 тие 2.5 киловати ќе ги даде со потрошувачка од 500в.
Клима која работи со цоп 3 тие 2.5 киловати ќе ги даде со потрошувачка од 833в.
Климата која работела со цоп 5 за 24часа ќе потроши 12кв.
Климата која работела со цоп 3 за 24часа ќе потроши 20кв.
Климата која работела со цоп 5 за 30дена ќе потроши 360кв
Климата која работела со цоп 3 за 30дена ќе потроши 600кв
Климата која работела со цоп 5 за 6 месеци ќе потроши 2160кв
Климата која работела со цоп 3 за 6 месеци ќе потроши 3600кв
Без разлика дали е климата Јапонска или е Кинеска

Извини вака преку ред ама јас само да прашам, што е греење тогаш?
Зашто мене во догорот за закуп на стан кој има парно греење ми пишува дека доколку е температурата 21 степен или повисока немам право да приговарам, се што е под 21 е должност на компанијата која ми го издава станот да си провери испита и санира проблемот.

Дај кажи да ги научиме скандинавциве очигледно незнаат што е греење они, ама поготово финските форуми вршат работа кога треба да рекламираме одреден бренд зашто фински ни е службен јазик и плус слични навики како нас имаат и шатори греат на 30 степени со нордик уреди при совршена модулација и потрошувачка од 4w (а мене ме дупат тука у здрав разум и сијалици од 5w ми вградуваат)

21-22 е добра температура само доколку целиот објект во кој живееш е на иста температура. Во мкд сеуште за жал голем дел домаќинства грејат само една соба, па така кога купатилото ти е 8 степени и отидеш да обавиш голема нужда, никогаш тие 20 фински степени нема да те стоплат туку ќе треба да направиш 26 каде доколку измериш температура на надворешниот ѕид ќе покажи 12 степени.

Nekoj da spodeli iskustvo so Hisense klimite, dali se kvalitetni? Potrebna e za greenje na 20m2

Nekoj da spodeli iskustvo so Hisense klimite, dali se kvalitetni? Potrebna e za greenje na 20m2
Tie se novi na pazarov poslednive godini i zato seuste retko gi ima.Imase eden clen stavl,kaj negovite domasni ovva godina,no eve go nema da spodeli iskustvo.Seuste se novi,iako fabrikata e stara.Porano imase na vremeto on-of,pred 10 god.
Zatoa nikoj ne spodeluva,novi se na pazarov.

21-22 е добра температура само доколку целиот објект во кој живееш е на иста температура. Во мкд сеуште за жал голем дел домаќинства грејат само една соба, па така кога купатилото ти е 8 степени и отидеш да обавиш голема нужда, никогаш тие 20 фински степени нема да те стоплат туку ќе треба да направиш 26 каде доколку измериш температура на надворешниот ѕид ќе покажи 12 степени.
Јасно ми е тоа, имаше периоди кога и јас (океј јас бев мал боље да кажам моето семејство) така се грееше. Најудобно идење у вц ми беше кога машината за перење е пуштена посебно кога пере бел веш на 95 степени тогаш беше главен период за :гомце:

Шала на страна јас така си го средив мојот спрат и во македонија (истиот сега сестра ми го користи) да климите држат 20-21 степен низ сите соби а и не беше мн тешко зашто е дневна со кујна, спална посебна соба и купатило, а климите беа вперени една во друга на растојани од некои 11-12 метра помеѓу нив.

И да тоа што викаш тука низ цел стан ми е 21-22 степени цело време ден ноќ, во влез не смее да биде под 16 (иако скоро секогаш е 17-18) степени па што да збориме за понатаму

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom