- Член од
- 15 јануари 2015
- Мислења
- 452
- Поени од реакции
- 424
Нам како четворочлена фамилија ни е сосема пријатно и доволно достигнатата собна да е околу 22С.Nekoj sto se gree na 21C ili 22C, ako misli deka toa e greenje, neka ne se laze.
Нам како четворочлена фамилија ни е сосема пријатно и доволно достигнатата собна да е околу 22С.Nekoj sto se gree na 21C ili 22C, ako misli deka toa e greenje, neka ne se laze.
Mene mi e ladno, moze od godinite...hahahНам како четворочлена фамилија ни е сосема пријатно и доволно достигнатата собна да е околу 22С.
Од medium-low на low викаш да пробам?Hansolot ima mnogu dobra modulacija .
Namali eden stepen na fan brzinata ( od toa sto ja rabotis sega)ili na auto fan. Loso e sto ne mozes da go koristis ifeel ot.
Mala ti e sobata i brzo zagreva i fan brzinata ti e golema
Kaj mene vo 33m2 bez izolacija ama so ifeel odlicno raboti.
Koga e potoplo na autofan koga e poladno na 3ta ja rabotam
Како ќе ги видиш тие сметки, тешко изводливо е, ист простор иста година со различна клима ама на исти побарувања да се загрева.Исто и мене ме интресира да ги видиме тие сметки колку еден јапонец е штедлив во однос на кинез? Дали разликата е 500,1000,1500ден на месец или едвај кутија цигари ако ја има?
Ako e isklucena klimata i ja uklucis na Autofanot ako e temperaturata 2-3stepeni razlika togas prvo pocnuva da duva silno a potoa koga ke se doblizi do tem. Ke se smiri.Од medium-low на low викаш да пробам?
Тоа ќе и дојде од 470 на 420 m3/h ..... ај еве одма ја ставам баш вечерва да видам дали ќе смени....
На ауто уште кога ја зедов ја пробав, не ја бива работи он-офф и кога ќе вклучеше туркаше ронки или салфетки од маса пошто на сред соба има маса а натаму најмногу одговара да биде насочена за да не дува по креветите кај што се седи.
Како ќе ги видиш тие сметки, тешко изводливо е, ист простор иста година со различна клима ама на исти побарувања да се загрева.
Тоа само во некои станови да се најде некој пример,два стана со иста димензија и иста поставеност... поинаку немам престаава како би се видело.
Еве брат ми над мене ја грее истата дневна соба со мојата, а плус грее уште една помала соба (трпезаријата со куњата) што јас не ја греам.
Кај него во дневната е потопло него ли во трепзаријата, затоа што паркетот долу на допир е осетно потопол во собата што јас долу ја греам.
Еве јас ќе ги споделам мерењата од Хансолот и од Мицу-то на крај на месец..... како што споделив за претходен месец.
Ама што дека, условите се различни.... и не можеш 100% да бидеш сигурен дека едната е прецизно толку и толку поекономична од другата.
Ne znam od kade zakluči deka za nekolku godini će vratiš 300e zatoa što klimata nisko modulira. Niska modulacija ne znači i nešto značitelno pomala potrošuvačka od nekoja što povisoko modulira no se gasi i togaš ne troši ništo, prosekot e tuka nekade, ostanuva samo poubavoto doživuvanje koe za žal nema da gi vrati 300-te evra.Ostana Haier i Toshiba. Izborot padna na Toshiba bidejki i po forumi citav, vklucitelno i ovde, a i prodavacite mi rekoa deka klimata vredi za sekoj denar dokolku ti se plakaat 300 evra koi ke gi vratis za nekolku godini poradi niskata potrosuvacka, a dobivas kvalitet koj trae + tisina + komfor na temperatura poradi niskata modulacija.
Aj pročitaj kade pišuvav vakvo nešto! Napišav deka e pobiten monterot od markata i deka ete i japonec može da bide loš.Да викаш дека некој се заебал со тоа што купил Тошиба оти монтерот не чинел не е во ред
Probaj ja na I feel.Сосем нормално е од било кој бренд да има случаи што ќе бидат дефектни уште од фабрика или зафркнати од несоодветна монтажа.
Ако од еден можеби фабрички дефектен клима уред носиме заклучоци дека ете "се покажало дека и јапонецот може да испадне џубре" сне свршиле работа.
Се сеќавам имаше уште еден-два членови во последниве 2-3 месеци на форумов кои се подновија со истиот модел и баш го пофалија.
Стварно е жално што ете ќе купат ќе монтираат и повеќе не се враќаат тука да споделат искуства, или е вака ако некој се жали да споредат со нивните искуства.
Ееве од Хансолот кај мене, ова као најдолго модулирање и е, ако може така да се нарече, пошо не е он-офф ама многу на така личи
Ти не си ја прател темава наназад,на членот Addonexus му е напишано се што би можело да му помогне. Во мегувреме надворешната му е преместена но подобрувања скоро и да нема, добриот комфор го нема никаде,сеуште има бука и тешко заграева простор. Така да највероватно климата е фабрички неисправна и треба да побара или замена или пари назад од дилерот, ако нема ништо од тоа пријавување во ДПИ.Дискусијата и суштината на форумов ви е скроз промашена.Си ги мерите кинези јапанаци, а на ниеден член не сте помогнале сите вие што имате некое поголемо знаење.Едвај чекате некој проблем да излезе и да ругате 3 дена дека грее или тошиба не ги бива.
Addonexus има реален проблем и никој не се понуди совет или помош да му даде.само сеир мавање.До толку ли нема некој од Прилеп што се разбира да оди на лице место.
Addonexus иако не се разбирам многу во климиве имав исто проблем со вибрации на мираи и исто се пренесуваа во друга соба и монтерите исто ми рекоа немаме што да правиме стар блок имаш не стега штрафот.Кога го симнав компресорот немаше никаков проблем,па го оставив доле.
Затоа би ти дал совет да пробаш да го симнеш компресорот на тераса да пробаш 2 3 дена така како ќе се понаша.Исто да пробаш да ја пуштиш само на фан климата ,не на греење или ладење туку само на фан.тогаш мислам компресорот не работи,па би видел дали е до внатрешна или надворешна единица.
И ај како што стави васервага на компресорот стсви на внатрешната види таа дали е нивелирана добро.
Kompresorot e premesten i e na zemja i prilicno daleku od vnatresnata edinica. A idejava za samo na fan mode ti bese mnogu dobra, ja probav, kompresorot ne rabotese, a vnatrenata edinica isto zuese na quiet mode. Znaci definitivno e od vnatresnata, e sega dali e toa zuenje normalno, i ako e normalno, togas zosto se vika Quiet/Silent mode. A ventilatorot ne se slusase voopsto.Затоа би ти дал совет да пробаш да го симнеш компресорот на тераса да пробаш 2 3 дена така како ќе се понаша.Исто да пробаш да ја пуштиш само на фан климата ,не на греење или ладење туку само на фан.тогаш мислам компресорот не работи,па би видел дали е до внатрешна или надворешна единица.
Svirenje na freon e normalna situcija ako s namaluva ili zgolemuva brzinata ili pri gasnje pustanje.Mozi da se sluci I prd gasenje I pjudtanje.I kraen zaklucok, stom ima bilo kakov konstanten zvuk osven struenjeto na vozduhot, znaci definitivno e problemot do vnatresnata edinica, pa duri i svirenjeto na freonot da se javuva poradi toa? ako ima nekoj koj se razbira i raboti so ova, da kaze od isklustvo, kaj mene taka raboti od prviot den i ne mozam da napravam sporedba. samo prvite nekolku casa ne slusav zvuci, ne znam dali deka nova i vo guzva, pa ne zabelezav, ili navistina pocnaa zvucite posle nekolku casa
korekcija, zuenjeto se pojavi posle nekolku casa, a svirenjeto prvpat go slusnav posle nekolku dena
Kaj mene ne prestanuva, otkako ke pocne, edinstven nacin da prestani e gasenje na klimata, i povtorno pustanje otkako ke se zatvori svingot. posle pravi mala pauza, i pocnuva da duva normalno bez da sviri. Mislam deka ova pocna odkako zaladi vremeto, i ako e mnogu ladno, mozi da se sluci 2 pati na den. a koga e potoplo, se slucuva samo nasabajle koga ke stanam (pretpostavuvam pocnalo sabajleto koga temperaturata bila niska, i ottogas ne prestanalo, sum probal i da cekam 1 cas da vidam dali ke prestani samo, no ne prestanuva, mora da ja gasam sekoj den minimum ednas)Svirenje na freon e normalna situcija ako s namaluva ili zgolemuva brzinata ili pri gasnje pustanje.Mozi da se sluci I prd gasenje I pjudtanje.
Ama od kako ke se stabilizira nema svirenje.
E sega za zvukot e relativna rabota.
Cekaj ,cekaj.Kaj mene ne prestanuva, otkako ke pocne, edinstven nacin da prestani e gasenje na klimata, i povtorno pustanje otkako ke se zatvori svingot. posle pravi mala pauza, i pocnuva da duva normalno bez da sviri