Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
See tocno za off setot,samo sto koga ja otstekuvad od 220v i vrajkas nazad vo steker neja pistas ON na daljinski Otkako ja vrajkas vo 220v imas 30sek, stegas na brzina +/- +/- +/- klimata ke titka i na display kese pojavi baranata off set T 0/1/2/3.najdobro raboti so off set 1.bar kaj mene...

Ne se pretiska na brzina kako sto si pisal se pretiska na temperaturata + - + - + - kaj mene e setirana na 20 perfektno si raboti i odrzuva zadadena temperatura od 24 vo prostorijata i solidna potrosuvacka okolu 1100 w znaejki deka grejam 80 kvadrata vo silent mod 7kw Invertor Nemesis defrosti dosega ne sam e videl da pravi.

Attachments

• Temp kalibracija.jpg
    Temp kalibracija.jpg
    476,6 KB · Прегледи: 36
Тешко дека ќе уловиш дефрост на бродлинк мерачот....пошто зема вредност еднаш на 10 минути.
Ептен треба да ти се погоди да се случува на десетките од минутите во часот кога бродлинкот зема вредност колку влече климата.

btw. Сними си ја поновата апликација од Broadlink, таму може подобро да се гледа ако потрошната се спуштила на нула.

Koj broadlink e najdobar SP3S ili SP4L za klima, i sledenje na potrosuvacka preku WIFI

Тешко дека ќе уловиш дефрост на бродлинк мерачот....пошто зема вредност еднаш на 10 минути.
Ептен треба да ти се погоди да се случува на десетките од минутите во часот кога бродлинкот зема вредност колку влече климата.

btw. Сними си ја поновата апликација од Broadlink, таму може подобро да се гледа ако потрошната се спуштила на нула.
Screenshot_2020-12-02-12-07-30-650_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
Еве го.сите 3 апликации ги имама ама таа најбрза е за ракување и на таа се навикнав новава ретко ја отварам.

Клима не може да стопли куќа освен ако не е мн добро изолирана како пасивна... Парно си е парно...
Само во стан се исплаќа клима...
Сега за сега успевам да греам тврдаградба со 5 стрипор и пвц.Но сигурно истиов простор во зграда ќе троши многу помалку.Затоа спомнав дека мислам битен момент околу мерењата е дали се работи за куќа или стан.А тоа дали може или не да псотигне клима си бара пресметка колку имаш губитоци па според тоа да поставиш уред или повеќе,во зависност од губитоците.Ама не се десило продавач да проба да пресмета или да даде таков совет.единствен муабет во продавница е дали 3.5 или 5.5 да се постави

Оффсет ти е да ја наместиш температурата што ја задаваш и бараш да ти ја постигне климата, да ти биде иста со температурата што ќе ја добиеш на собниот термометар, нема врска со потрошувачка.
Пр .Ако задаваш 24 за да ти прави 23 собна температура тогаш треба да го зголемиш оффсетот(фабричкиот ако е на 2??, или на 1 е незнам точно , ќе го наместиш на 3 или на 2, ќе пробаш ќе видиш), и обратно ако задаваш 24 а ти прави 25 Т во собата тогаш ќе го намалиш(фабричкиот ако е на 2, ќе го наместиш на 1 или 0, ќе пробаш).
Процедурата за оффсет е : за клими Gree што немаат пола степен регулација
-го местиш далечинското на 20° Ц (за 0 оффсет на 20, за 1 оффсет на 19°, за 2 оффсет 18 и за 3 оффсет 17) и на греење мод и така ја гасиш офф климата со далечинското. Ја вадиш од штекер 30 сек и пак ја уклучуваш, чекаш 5 секунди и ја палиш он со далечинското и стискаш + - + - + - и трепка бројот 0, 1 , 2 или 3 горе на дисплејот на климата.
- за Gree клими со пола степен регулација на температурата се е исто само за 0 оффсет местиш на 20.5 ° Ц, за 1 на 19.5, за 2 на 18.5 и за 3 на 17.5.
Пс. Ако климата ти е со децимала подесување на температура, ако неќе со едната пробај со другата процедура или пиши па ќе се бара чаре. Ова е само за Gree клима уреди или друг бренд ама правени од грее , ако фаќа и кај нив оваа процедура.

Многу комплицирање што обичниот човек кој има потешкотии да смени од греење во ладење никогаш нема да ја искористи оваа опција.
Зошто воопшто било кој би поставил офсет 3 да задади 27 за да постигни 24?
Живи глупости кои ионака без разлика на офсетот нема да го решат проблемот со модулацијата и работата он оф под 500W

Многу комплицирање што обичниот човек кој има потешкотии да смени од греење во ладење никогаш нема да ја искористи оваа опција.
Зошто воопшто било кој би поставил офсет 3 да задади 27 за да постигни 24?
Живи глупости кои ионака без разлика на офсетот нема да го решат проблемот со модулацијата и работата он оф под 500W
Ова ти е баш ако неќеш да задаваш 27 за да добиеш 24 во собата , треба да го направиш. Нормално кај некој нема да има потреба, се зависи од монтажата и локацијата на климата, лев ќош, блиску таван итн итн. Некаде може нема потреба, некаде има, некој може неќе да направи, некој сака, итн. Некој седи на 6- 7 мертри од килмата и таму му е термометарот и тој ми покажува 24 ама задал 27 на климата. Е за да не го правиш тоа, си ја местиш колку да е оффсетот, односно за да не го шеташ далечинското и да користиш Ај фил.

Последно уредено:
Иначе сите знаеме дека нели, сексуалност не се бира и е хомофобија да кажеш нешто такво. Пошто ако хомосексуалност не се бира тогаш можеш лесно да испереш мозок на некого и да натераш да биде нешто што не е.

Елен Пејџ пред неколку години кажа дека е лезбејка.

Има жена.

Во брак е.

Исто така, сите знаеме дека пол, не се бира, и е трансфобија да кажеш нешто такво. Пошто ако пол не се бира, и ти си роден во одреден пол (ама нели, некои луѓе се машки пол во женско тело) тогаш лесно можеш да испереш мозок на некого и да натераш да биде нешто што не е.

Сега испаѓа дека:

-Или Пејџ лажела дека е лезбејка и била само збунета (што да повториме, е хомофобија, да кажеш дека ако некој се идентификува како геј е "само во таква фаза, ќе помине, не е стварно геј")

-Или Пејџ лаже дека отсекогаш се чуствувала како маж (што да повториме, е трансфобија, пошто имплицира дека транс луѓето не се раѓаат во погрешен пол утку рандом, онака, подоцна во животот им текнува да сменат пол поради одредена пропаганда ор уатевр)

Значи, или Пејџ е хомофоб или е трансфоб.

И вака ли во ЕУ бе? Со трансфоби и хомофоби? Путуј Европо...

не си го тупи мозокот околу ова

од Канада е она
Автоматски споено мислење:

Инаку, многу лицемерно од нејзина страна што си ја задржала белата раса.
White privilege не се испушта така лесно. Итра е она.

Плус, што и да праи гледам уопште не се замара со body positivity.

Патријархалниот систем на белиот маж, нема да го срушиме со половични решенија. Нема правда без racial diversity и body positivity.
Очекувам да биде доследна активистка и откога ќе смени раса, да се здебели барем 40 кила.

A zar postoi inverter,so 55procenti vlaznos,da pravi df. Hmm,pa makar I mal da e izmenuvacot.Si se izmacil.
E vakvo video da naprajs,koga ke vrni sneg,so 50procenti,optovaruvanje,pa makar bilo 6h.Amberot mah 2700w,polovina optovaruvanje,1350w,pa da vidime dali ke nema defrosti.E togas ke recam Bravo.
И да речиш. Оти у-краунот то и го прај, дури добивам чувство дека незнај дефрост да напрај, топли корни.

Ова ти е баш ако неќеш да задаваш 27 за да добиеш 24 во собата , треба да го направиш. Нормално кај некој нема да има потреба, се зависи од монтажата и локацијата на климата, лев ќош, блиску таван итн итн. Некаде може нема потреба, некаде има, некој може неќе да направи, некој сака, итн. Некој седи на 6- 7 мертри од килмата и таму му е термометарот и тој ми покажува 24 ама задал 27 на климата. Е за да не го правиш тоа, си ја местиш колку да е оффсетот, односно за да не го шеташ далечинското и да користиш Ај фил.

Решение кое 99% од луѓето не ни знаат дека постои не е решение.

Решение кое 99% од луѓето не ни знаат дека постои не е решение.
Јас ова со офсетот го сваќам као поставка по потреба... решението треба да биде дефаултната поставка (шознам 0 или 1).

Пример за офсет подесен на 3 степени:
- за поставена температура 25 на далечинско
- климата да грее додека не постигне 28 и тогаш да исклучи
- повторно да уклучи кога температурата ќе падне испод 22

Не, но може да направи добра клима да работи почесто он-офф и да има потопол издув кога работи....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom