Имам Gree G-tech, прва година за греење. Собата е 20м2 во куќа само со пвц. Работи со 23 ц преку ден,преку ноќ намалувам на 20 ц, во собата не се спие.
Ја оставам постојано / почесто на фан 2.
Додека беше потопло потрошувачка околу 12 кв на ден, модулираше околу 550 в.
Сега потрошувачка 16кв на ден околу 780 в модилација.
Некако ми изгледа многу во споредба тоа што го читам тука.
Дали правилно ја користам темп / брзина на фан за оваа соба ?
дали ова е реална потрошувачка за оваа клима,според ова што го читам тука од корисници пред се на други клими делува како голема потрошувачка?!!
Климата ја немам видено да прави прекини во работата навечер скоро секогаш работи со темп за пола степен пониска или иста со зададената, сабајле негде после 10 часот понекогаш прекинува вероватно кога ќе ја постигни темп.
Исто сакам да прашам што е тоа што се споменува оффсет, дали е тоа нешто што треба да се подеси и која улога ја има во потрошувачката.
Od moe iskustvo sve zavisi od izolacijata i orientacija. Primer, jas imam Daikin ftxf 5 kw vo kukja strog sever, so izolacija no dograma stara drvena dvokrilna, vo sprat i potrosuvacka preku den denovive e 1 kw/h podesena na 24 stepeni fan 2.
Od druga strana kaj moite ista klima vo ista kvadratura, no vo jug, prizemje so slovenski drveni stakla ne znam kolku sloja + 10 cm izolacija, vo 24/25c fan 2 potrosuvacka 400 v (10 kw za 24h) i nasekade ima ista temperatura.
Dodeka za DF , kaj niv ne sum primetila da prekinuva, kaj mene navecer ednas ili dvapati isklucuva po 3-5 min sigurno zatoa sto imame toplinski zagubi od prozorcite i toa ako e zadadena na 24 C ako e zadadena vo pomala T ne isklucuva
Последно уредено: