Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Da, odkoga ja montiraa... bez nikakov problem.
Лесно е сега тоа да го напишеш. Зошто тоа не ми го предложија кога се жалев (два пати) во салонот?
Сега е можно сè, овде, на форумов, во пракса не е така.

Види пријател, пишав вчера.
Ние сме во исто трло. Гледаш како ни се обраќаат конкретни портпароли.
" НЕНОРМАЛЕН ПОПУСТ, ЅВЕР ОД КЛИМА, КУПИ ДОК НЕ ЈА СНЕМА, УШТЕ ЕДНА, САД И НИКАД ВИШЕ
ЦИРКУС У ВАШЕМ ГРАДУ ЈОШ ВЕЧЕРАС - (ова за малку поискусните).
А сем цена и име , ништо да не удостои со релевантни податоци.
Белки на форумов може малку постручно да се подискутира. Сите имаме желба да научиме повеќе, бар на форумов.

Сакам да купам клима (3.5 за 30м2 без изолација со пвц дограма) и ме интересира стручно мислење кој инвертер е подобар во однос потрошувачка и затоплување
Gree AMBER Nordic GWH12YD-S6DBA2A vs Gree SOYAL GWH12AKC-K6DNA1A

Потрошувачка: греење 950(130~2600) W

Потрошувачка: греење 934(130~1650) W

Двете имаат ист проток на воздух 800м3, која е разликата што Soyal има мах 1650w а Аmber 2600w во затоплувањето и трошењето на ел енергија?

Тоа нема да го дознаеме дур не пробаш. Ама најверојатно, со моето знаење, не. Особено ако користат Widevine.
Шо има таму шо го нема по торентиве? На CrnaBerza не ги клавет?

Ime naroda vcerase iskocese u bioskopashe, i tuka online go ima, ti pisav veke pp

Сакам да купам клима (3.5 за 30м2 без изолација со пвц дограма) и ме интересира стручно мислење кој инвертер е подобар во однос потрошувачка и затоплување
Gree AMBER Nordic GWH12YD-S6DBA2A vs Gree SOYAL GWH12AKC-K6DNA1A

Потрошувачка: греење 950(130~2600) W

Потрошувачка: греење 934(130~1650) W

Двете имаат ист проток на воздух 800м3, која е разликата што Soyal има мах 1650w а Аmber 2600w во затоплувањето и трошењето на ел енергија?
Amber mislam deka ima maksimalna mok na greenje od 7.2kw, tuka e razlikata.

Даисекаи 13 ја купи пред субвенциите 72.990 или после субвенциите на 78.990 ?Нека и падне цената на твојава испод 50000 ќе те видам дали ќе се смееш:pos::pos:

Оваа Даикин FTXB50C/RXB50C никогаш нема да се продава со попуст од 25% затоа што цената не и била надуена
Da mu se snevidi.Kolkav ni e standadot golem pa uste I najskapi klmi imame vo reginov.

Son mi bese Mitsibusi VA,pred FH serijata
DAISEKAI go obozvav
Fujitiisu LT sakav da go imam
A Sumi si imam

Инаку ценаата на Даисекаи 16 - зависно акциите се движела од 90.000 па до 100+ и варирала. Поентата ми беше дека попустот е РЕАЛЕН да не го вадиме од контекст муабетов.

Ајде жити се ако ја нудите и вие Даисеикаи 8 16ка кажи колку е кај вас основната цена и на колку ви е спуштена.
Притоа под неа дај цена и за поновиот Даисеикаи 9 16ка на Р32 да видиме... да споредиме... дали сте искрени или...

Јас пишував за понудата на Даисеикаи 8 16ка на клими.мк - цената оригинална 106.990 денари па пречкртана демек намалена на 76.990 денари
daiseikai8.png daiseikai9.png

сега моделот како и ти што кажа мислам дека имаже благ пораст од 97.000 на 99.000 за Даисекаи 9 и тоа е.
Да? Дополнителен благ пораст годинава значи?
А во Септември 2019 ПО-НЕ-БЛАГ пораст имаше така?
Да прикачам ценовници што сум ги добил од Енергија во 2019 во Февруари и во Септември?
Да видеме колку е благ тој порастот.... ама 10+ % како солен ми дојде мене кога се токмев да ја купам.

Ги криете цените, само директно ги кажувате по барање, не ги објавувате... ама пак еве вака ќе се најде некој да ви ги шлакне во очи.
За крај, се разбира тоа си е политика на фирмата, секое добро.
Автоматски споено мислење:

Мама му ебавте на даисекаито 8цата...Најдобро у наградна игра да се даде тука на форумов:pos::pos::pos:
Ако го дадат како награда може и ќе се искупат од глупостиве што си ги праат :pos:

Daisekai 8 od 9 se razlikuva samo vo freonot I kompresorot,duri i osumkata ima pojak kompresor .Nadvoresnata e poteska .Pojak kompresor ima postarat.
Vo performasi nisto nezaostanuva.
Ubava prilika ,koj mozi da ja iskoristi.
I jas mojava Suzmi 16 na R 410 sum ja platil na vreemeto 63 000 pa pred tri godini istiot model se prodavase 50000.
Toa e sekade.So da prajme idemo dajlje.

Што значи ова ?
Гасот R32 е оправдание за повисоки или пониски цени.
Овој модел е супериорен, бидејќи дава проектирани јачини и со еден и со друг работен гас.
Знам дека е за внатрешна само. Поентата е дека надворешната се менува, и тоа поевтино за R32.
Молам постручен од мене да ме демантира.

IMG_20201113_170318.jpg

1.000 zatoa sto doagaat od Kavadarci tamu im e magacinot i za Skopje za prodolzuvanje na garancijata e 1.000 denari plus vkluceno e hemisko cistenje vo cenata

Сериозно мислиш дека ќе ти пратат екипа од Кавадарци до Скопје за да ти прави хемиско чистење за 1000 денари?

1.000 zatoa sto doagaat od Kavadarci tamu im e magacinot i za Skopje za prodolzuvanje na garancijata e 1.000 denari plus vkluceno e hemisko cistenje vo cenata
На другарче исто вака му наплатиле 800 место 1000 и му објасниле дека сервисот вклучува монтажа на греачи поради очекувани ладни температури.провери каков греач ти ставиле и стави слика од него.:P

Сериозно мислиш дека ќе ти пратат екипа од Кавадарци до Скопје за да ти прави хемиско чистење за 1000 денари?
Samo za "Lepotani" sto odrabotile za niv doagjaat za 1000ce...jasno e deka pravi reklama.
Prcni go kaj mu se slikite od perenjeto i toa "hemisko":D

Што значи ова ?
Гасот R32 е оправдание за повисоки или пониски цени.
Овој модел е супериорен, бидејќи дава проектирани јачини и со еден и со друг работен гас.
Знам дека е за внатрешна само. Поентата е дека надворешната се менува, и тоа поевтино за R32.
Молам постручен од мене да ме демантира.

Прегледај го приврзокот 274466
Vnatresnata e ista za R32 i R410, kaj site.
Nekoi go pisuvaat oficijalno, nekoi ne. Nadvoresnata za ist model, na R32 e pomala, sto znaci deka treba da e poeftina.
Pomal kompresor, pootereten, nisto poveke.
Zatoa nekoi proizvoditeli, dileri, ja krijat celosnata specifikacija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom