Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Голема пофалба до Клими.мк дојдоа за продолжување на гаранцијата на TST 3,5kw ја исчисти ја хемиски внатрешната единица ( изменувачот ) со перење
Pumpa-za-pranje-klime-5l-458x458.jpg

плус чистење на филтерите значи за 1.000 денари и продолжување и хемиско чистење на климата

Лично сум презадоволен од услугата бидејќи сум имал и други клими но другите сервисери кога доаѓале за продолжување на гаранцијата само ставале печат и потпис додека Клими.мк во цената од 1.000 денари за продолжување на гаранцијата прави и хемиско чистење што за жал другите сервисери тоа не го прават а треба да го прават сите сервисери што се занимаваат со климатизација

Здраво на сите! Јас имам уште еден проблем со мојата клима а тоа е дека надборешната единица многу бучи. Тоа ми представува проблем бидејќи бучењето оди по цевките и дел од бучењето се слуша внатре кај мене во станот! Многу ме иритира и ќе ве замолам да ми кажете како можам да го намалам бучењето барем малку. Поздрав

Буфери на надворешната единица треба да ти намонтираат. Се доплаќаат при монтажа кај некои фирми што монтираат.

Голема пофалба до Клими.мк дојдоа за продолжување на гаранцијата на TST 3,5kw ја исчисти ја хемиски внатрешната единица ( изменувачот ) со перење
Pumpa-za-pranje-klime-5l-458x458.jpg

плус чистење на филтерите значи за 1.000 денари и продолжување и хемиско чистење на климата

Лично сум презадоволен од услугата бидејќи сум имал и други клими но другите сервисери кога доаѓале за продолжување на гаранцијата само ставале печат и потпис додека Клими.мк во цената од 1.000 денари за продолжување на гаранцијата прави и хемиско чистење што за жал другите сервисери тоа не го прават а треба да го прават сите сервисери што се занимаваат со климатизација

Зошто 1000, нели 800 е продолжување на гаранција?

Тоа е трговијата .И u-crown беше на повеќе од 30% попуст и daisekaivo и golf 7 кога излезе беше 27 па сега пред да излезе нов модел за 17 го даваа.

Даисекаи 13 ја купи пред субвенциите 72.990 или после субвенциите на 78.990 ?Нека и падне цената на твојава испод 50000 ќе те видам дали ќе се смееш:pos::pos:
Се би било така доколку нема задна црвена линија кај се. Се си има точка под која нема оправданост. и едно е процентуално намалување. не е ист попуст од 100.000 и на производ со скоро дупла помала врендост нема никаква математичка логика. се што е попуст до максумум 25% има некаква логичка издржаност. Еве пролистај ги сегде акциските и реводните цени. Значи зборуваме за веќе постара серија за ладилен медиум Р410 така да доколку некој сака да го донесе на пазарот во одредена количина треба да биде тотално луд доколку очекува да се продава со некој помал попуст. Ова го зборам од аспект на краен корисник. Доколку сега купувам нешто што веќе сериски престанало да се произведува секако дека тогаш дури и акциските цени што важеле додека тековно се продавал и бил актуелен дека мораат дополнително да се бутнат доколку логично сакаме да се продаде прозиводот, се поинаку се коси со нормалната логика. PS4 веќе одамна има цена од 14.000 денари(тој што го купил не треба да му е криво :) сигурно маста му ј аизвадил до сега )- знаете ли колку беше кога беше нов на пазарот??? затоа споредбите посебните акции(кинеска нова година, црн петок и ред др.) кои што важат за многу увзоници и нивни акции тука не ги осудувајте туку напротив да молиме бога да ги има повеќе. Дополнително Ние(Македонија) како мал потрошувач тотално небитен на пазарот за да би добиле некоја убава ценован политика треба да бидеме некој огромен конзумент- А не сме за да можеме да играме со цените на големите играчи. Туку среќа во несреќа испаднаа субвенциите па драстични залихи поведоа да многу тука на пазарот донесат поголеми количини на екстра модели на повеќе увозници тука така да изнудивме некоја подобра цена за одредени модели кај повеќе прозиводители.
Оваа Даикин FTXB50C/RXB50C никогаш нема да се продава со попуст од 25% затоа што цената не и била надуена

Последно уредено:
Vo vrska so modelite na R32 i R410, cenite na R32 moze samo da se po niski, NIKAKO POVISOKI.
I den denes se prodavat modeli na R410, I za EU i za site drugi drzavi, samo taxata vo EU e povisoko.
Teorijata deka se poeftin R410 od R32 E CISTA MANIPULACIJA.
Tolku od mene, ne lazete narod i ne pravete prikaski da se opravdate.

800 денари е пред да ти ја продадат. Потоа е 1000 денари.
Монтажа на U Crown 12 пред продажба е 70€. Кога дојде време за монтажа цената е 80€.
Te vidoa tebe strucen i strucno te obrabotija.
Za prodolzuvanje sigurno 1500 ke te lupnat.

Мама му ебавте на даисекаито 8цата...Најдобро у наградна игра да се даде тука на форумов:pos::pos::pos:

Само на наградно, оти на ПОДАРЕН КОЊ ЗАБИ НЕ МУ СЕ ГЛЕДААТ.
Бидејќи ниедна информација не не удостојува .

Te vidoa tebe strucen i strucno te obrabotija.
Za prodolzuvanje sigurno 1500 ke te lupnat.
Не ти се допаѓа кога се пишува за малверзациите на Gree. Ама тоа е факт, со документ.
А за продолжување ќе ми се фатат за стапот. Немам намера да им плаќам, потоа да лажат денес, утре, задутре ќе дојдат и никако да дојде тој ден.

""" А за продолжување ќе ми се фатат за стапот. Немам намера да им плаќам """

:shok2::shok2::shok2:
Лелеее пријател, немој жити све. Ти не знаеш што беља си праиш.
Нели знаеш колку " модерни " "" мушки "" има. Немој после да те боли , глаа, душа, ду.. Греота е

Не ти се допаѓа кога се пишува за малверзациите на Gree. Ама тоа е факт, со документ.
А за продолжување ќе ми се фатат за стапот. Немам намера да им плаќам, потоа да лажат денес, утре, задутре ќе дојдат и никако да дојде тој ден.
Pisuvaj slobodno, i sekoj da napise za sekoj.
Samo ti se cudam na pametot, ako ne si bil zadovolen sto ne si im ja vratil.
Imas pravo, i znam deka sigurno ke ti ja vratea, ama izgleda druga e rabotata.

Здраво на сите! Јас имам уште еден проблем со мојата клима а тоа е дека надборешната единица многу бучи. Тоа ми представува проблем бидејќи бучењето оди по цевките и дел од бучењето се слуша внатре кај мене во станот! Многу ме иритира и ќе ве замолам да ми кажете како можам да го намалам бучењето барем малку. Поздрав
Ради две работи ти вибрира.Или не е нивелирана,или држачите не се стегнати.пробај да ги стегаш штрафовите во ѕид што се ако шљајфуваат до тоа е.другата варијанта ако е стави мала васервага на компресорот и нивелирај го со шајбни како потпунки.
Даисекаи 13 ја купи пред субвенциите 72.990 или после субвенциите на 78.990 ?Нека и падне цената на твојава испод 50000 ќе те видам дали ќе се смееш:pos::pos:
Пред да купам сум проучил што купувам, цените во регионот биле тука негде и не се осеќам измамен.После 4 год знам дека може да биде на 30% попуст.не само климава секој друг производ ама јас сум купил кога сум имал потреба и тоа е тоа.Ја купив после субвенциите 76.500 и сам сум си крив се влечкав пола година на крај да ја поскапат.1220 евра е кај нас.
Еве сега колку е во бугарија
Еве хрватска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom