Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Eve merac za potrosuvacka

Ovoj e ednotarifen

Dvotarifen imas na AliExpress Alibaba i Ebay
Go ima vo zaliha vo Kumanovo a jas koga pobarav prvin bea zbuneti prodavacite ne znaeja shto baram posle pobara na internet i mi vikat nema takov alat vo prodavnica cccc

Go ima vo zaliha vo Kumanovo a jas koga pobarav prvin bea zbuneti prodavacite ne znaeja shto baram posle pobara na internet i mi vikat nema takov alat vo prodavnica cccc
Za zal mnogu od prodavacite kaj nas vo Mk ne se educirani za prodazba na tehnika i zatoa nemaat poznavanje

Za bilo koja rabota da ja raboti covek treba prvo da ima zelba edukacija i poznavanje dokolku nema poznavanje podobro da ne ja raboti rabotata.

Za zal mnogu od prodavacite kaj nas vo Mk ne se educirani za prodazba na tehnika i zatoa nemaat poznavanje

Za bilo koja rabota da ja raboti covek treba prvo da ima zelba edukacija i poznavanje dokolku nema poznavanje podobro da ne ja raboti rabotata.
А кај се едуцирани бе лепи?!
Дај едно убаво девојче и тоа е тоа,секаде! Истовремено продаваат од игла до локомотива,треба и за плотна и за фурна и за фрижидер и за телевизор и за клими и за машини за перење....и за се обука!
Никаде го нема тоа во светот. Сум влегол и во Медиамаркт во Низоземска,исто е. Знае отприлика во одделот што има и што пишува општо за секој производ.Толку!
На купецот е да отвори очи и предвреме да се информира.
Светот е одамна тргнат на онлајн продажба и достава. Веќе и продавачи нема!
Ама затоа имаш сајтови,ревјуа,искуства,форуми...

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Барем Идрис Елба да беше кога веќе запнале за црнци. И онака човекот долго време е fan favorite за нов Бонд.
Да бе, Идрис Елба.

Па Идрис Елба не е ни трансџендер, туку е баш машко!

Така ли ќе го рушиме патријархатот?

А кај се едуцирани бе лепи?!
Дај едно убаво девојче и тоа е тоа,секаде! Истовремено продаваат од игла до локомотива,треба и за плотна и за фурна и за фрижидер и за телевизор и за клими и за машини за перење....и за се обука!
Никаде го нема тоа во светот. Сум влегол и во Медиамаркт во Низоземска,исто е. Знае отприлика во одделот што има и што пишува општо за секој производ.Толку!
На купецот е да отвори очи и предвреме да се информира.
Светот е одамна тргнат на онлајн продажба и достава. Веќе и продавачи нема!
Ама затоа имаш сајтови,ревјуа,искуства,форуми...
Spomna za revjua neznam zosto Klimi Mk ne prodolzija so snimanje revjua za inverter klimi pocnaa da snimaat snimija video prezenracii za TST i za Vivax R dizajn i poveke ne snimaat videa za klimi neznam zosto ?

Spomna za revjua neznam zosto Klimi Mk ne prodolzija so snimanje revjua za inverter klimi pocnaa da snimaat snimija video prezenracii za TST i za Vivax R dizajn i poveke ne snimaat videa za klimi neznam zosto ?
Епа еднаш викаш ривју еднаш видео презентација?
Фала јасно дека од фирма што ги продава неможеш да очекуваш реално и критичко ривју...
Второ,повеќето марки си имаат увозници што носат со контејнери,нека си тераат тие истите маркетинг. Колку што јас знам клими.мк само препродаваат?!

Nemoj ni da da razmisluvaš vo toj pravec: odgovorot e rečisi ništo!
Koga bi imal možnost i preduslovi (podrazbira najvisok stepen na poznavanje na višata matematikia, fizikata, teorijata na gasovite i termodinamikata na gasovite) da ja proučiš ovaa tematika samo će ti se ukaže. Ne gi potcenuvaj proektantite na klimite od cel svet, deka ete za ova ne se setile.....

Воопшто не спорам со тоа што го пишуваш.
Како прашање сакав некој нешто стручно да напише, за тоа, фала ти.
Сликите и текстот, без прашањето, го препратив, бидејки таму беше потенцирана разликата во поставување на греачите. Искрено - јапонската варијанта - ми изгледа пологично. Приметив дека јапонците го концентрираат греачот под разменувачот, а кинезите рамномерно на шасијата. Дали тука има нешто повеќе од козметско решение.

Сликите и текстот, без прашањето, го препратив, бидејки таму беше потенцирана разликата во поставување на греачите. Искрено - јапонската варијанта - ми изгледа пологично. Приметив дека јапонците го концентрираат греачот под разменувачот, а кинезите рамномерно на шасијата. Дали тука има нешто повеќе од козметско решение.
Neznam za japoncite no i kinezite ( kineskite fabriki za klimi ) go stavaat greacot na kondez tacna blisku do izmenuvacot eve slika od Midea inverter

640.jpg

Neznam za japoncite no i kinezite ( kineskite fabriki za klimi ) go stavaat greacot na kondez tacna blisku do izmenuvacot eve slika od Midea inverter

640.jpg

Од која , од Мидеа е ова или .? Погледај го вториот клип, со јапонската

@whatto ова горе е Фарел како Пингвинот така? Во право си, тотално непотребна работа. Мене одма од старт ми текнуваат неколку подобри опции - Енди Серкис, Џона Хил, Џош Гед...

Dechki, abe se javiv denes kaj eden shto raboti so fasadi, ima i sopstven magacin za materijali, sakav da mi dade ponuda za 25m2 3ka stirodur za spalnata vmatreshno da ja izoliram. Mi vika, ostaj stirodur, ke ti kazam jas sho ke stavish, ke stavish termoizolaciona boja, i ke go premachkash zidot so toa. Mene ne mi beshe jasno shto tochno e toa, ama otisov kaj nego na rabota, da vidam i me ubeduvashe deka nema da zgresham vo nikoj slucaj ako stavam od toa, poevtino od stirodurot i polesno za redenje. Ima li nekoj od vas neshto pojma od ovaa rabota? Jas istraziv na internet i iskreno nishto lozitivno ne najdov za ovoj vid izolacii, najdov informacii kako e nedokazana rabota i deka dosega ne e dokazana sposobnosta na bojata da pravi termoizolacija.

Sekoj proizvoditel za svoite proizvodi znae kako se trupa mrazot vo eden podolg interval na eksploatacija i taka si gi dizajnira oblikot, položbata, snagata na greačot i vremetraenjeto na dejstvuvanje so temperaturniot raspon. Generalno ne smee da se dozvoli mrazot da počne da se "kačuva" po izmenuvačot, da ja namaluva površinata na protok na vozduh i spreči havarija na perkite na ventilatorot.
Ovde na forumov vladee averzija kon ovie greači, deka samo lošite klimi imaat greači, ovde vo Makedonija deka ne se potrebni, deka trošat poveće od samiot kompresor i sl. Vo stvarnost tie trošat kolku dve kutii cigari mesečno, a itekako se potrebni na polovina teritorija na Makedonija koga ima magli i T okolu nulata i koga će počnat defrosti na sekoj čas.

Dechki, abe se javiv denes kaj eden shto raboti so fasadi, ima i sopstven magacin za materijali, sakav da mi dade ponuda za 25m2 3ka stirodur za spalnata vmatreshno da ja izoliram. Mi vika, ostaj stirodur, ke ti kazam jas sho ke stavish, ke stavish termoizolaciona boja, i ke go premachkash zidot so toa. Mene ne mi beshe jasno shto tochno e toa, ama otisov kaj nego na rabota, da vidam i me ubeduvashe deka nema da zgresham vo nikoj slucaj ako stavam od toa, poevtino od stirodurot i polesno za redenje. Ima li nekoj od vas neshto pojma od ovaa rabota? Jas istraziv na internet i iskreno nishto lozitivno ne najdov za ovoj vid izolacii, najdov informacii kako e nedokazana rabota i deka dosega ne e dokazana sposobnosta na bojata da pravi termoizolacija.
И јас мислев да ставам термоизолациона боја на внатрешните ѕидови. Уште немам ништо ставено, чекам искуства или пониска цена :)

Ovde na forumov vladee averzija kon ovie greači, deka samo lošite klimi imaat greači, ovde vo Makedonija deka ne se potrebni, deka trošat poveće od samiot kompresor i sl. Vo stvarnost tie trošat kolku dve kutii cigari mesečno, a itekako se potrebni na polovina teritorija na Makedonija koga ima magli i T okolu nulata i koga će počnat defrosti na sekoj čas.
HAIER TUNDRA GREEN PLUS AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA
Има ли твојава клима греачи ако нема дали си осетил потреба од нив на 0 степени?Велиш греачите трошат колку две кутии цигари?Пресметката ја направи за клима со еден греач или два греачи?Дали греачите на сите клими трошат исто?Цена за две кутии цигари може да биде двесте денари а може да биде и 500 ден.Како ја направи пресметката?
Митсу,Тошиба,Хаиер немаат греачи(мислам на клими што се продаваат кај нас до -15ц.)
Грее,Вивакс,Хисенсе имаат греачи.Сакаш ли да кажеш дека подобрите клими имаат греачи?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom