Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Член од
28 февруари 2019
Мислења
46
Поени од реакции
116
Друже,по муабетов ти веќе решен си за клима! @НЕКОЈ има добра поента,ама изгледа ти само економичноста ја гледаш...
Не те разубедуваме,ете и ќе ти препорачаат некој модел.
Јас лично никогаш не би ставил клима во спална! Ај летно време и така и така,ама зимно време кога секое струење се осеќа како ладно,непријатно,ќе бучи,ќе пали-ќе гаси,ќе крцка... сто причини има.
А ти како сакаш.
Сурова реалност. Јас имам 2.5кв клима во 12 км2 , да можам да го вратам времето и јас никогаш не би ставил клима во толку мала соба. Зимно време или музика во позадина , или слушалки на глава преку ден , а навечер гасење обавезно. Јака им душа на тие кои можат да спијат со вклучена клима на греење макар ставена и на прва брзина. Батали економичност, бучна е. Или можда само мене ми смета...

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Taka u Amerika se presmetuva....drzi se za EU klimatski zoni.

Извини , сум ги помешал форумите, не сум се префрлил на нашиот - Македонскиот
Автоматски споено мислење:

Интересно

Screenshot_2020-11-05-09-33-56-492_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2020-11-05-09-34-09-131_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2020-11-05-09-34-18-021_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2020-11-05-09-34-28-313_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2020-11-05-09-35-09-894_com.google.android.youtube.jpg

Не замерајте ако навреме не сум се префрлил од Кајгана Форум Русија- Кина на нашиот Кајгана- Македонија

Последно уредено:
Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
препратено од

"" Greenje "" 12-2019

" Nad - 20 mora da ima greaci za da rabotat poefikasno i Japonskite imaat greac ama ima razlika kako se postaveni i vo kvalitetot i efikasnosta na greacite i na klimite. "

Би сакал да прашам дали некој знае или претпоставува, колку од енергијата на греачите, може да се искористи од изменувачот на Н.Е.

Screenshot_2020-11-05-11-21-57-717_com.google.android.youtube.jpg

https://youtu.be/7KtEcikFLiQ

Screenshot_2020-11-05-11-19-43-465_com.google.android.youtube.jpg Screenshot_2020-11-05-11-19-57-257_com.google.android.youtube.jpg

Последно уредено:
Член од
10 јануари 2014
Мислења
29
Поени од реакции
11
Може ли да ми препорачате мерач на потрошувачка на електрична енергија. Сакам на климата да поставам таков уред. Некој едноставен, да покажува колку троши моментално и колку има истрошено месечно.

Дали има некој да му се подесат две тарифи (евтина и скапа)

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391
Може ли да ми препорачате мерач на потрошувачка на електрична енергија. Сакам на климата да поставам таков уред. Некој едноставен, да покажува колку троши моментално и колку има истрошено месечно.

Дали има некој да му се подесат две тарифи (евтина и скапа)
Eve merac za potrosuvacka

Ovoj e ednotarifen

Dvotarifen imas na AliExpress Alibaba i Ebay

Член од
10 јануари 2014
Мислења
29
Поени од реакции
11
Член од
2 август 2014
Мислења
1.778
Поени од реакции
4.134
Би сакал да прашам дали некој знае или претпоставува, колку од енергијата на греачите, може да се искористи од изменувачот на Н.Е.
Nemoj ni da da razmisluvaš vo toj pravec: odgovorot e rečisi ništo!
Koga bi imal možnost i preduslovi (podrazbira najvisok stepen na poznavanje na višata matematikia, fizikata, teorijata na gasovite i termodinamikata na gasovite) da ja proučiš ovaa tematika samo će ti se ukaže. Ne gi potcenuvaj proektantite na klimite od cel svet, deka ete za ova ne se setile.....

D

Deleted member 12196

Гостин
Не би порачувал од aliepress да не чекам месец/и. :)
Двотарифен кај нас мислам дека нема. Од Алиекспрес е околу 10$, ама не ти врши работа. Има само една скапа и една ефтина тарифа (барем оној што го имам јас) во текот на денот. Кај нас има двапати ефтина тарифа, плус цел ден недела, тоа не може да го регистрира.

Член од
25 септември 2019
Мислења
86
Поени од реакции
161
Eve merac za potrosuvacka

Ovoj e ednotarifen

Dvotarifen imas na AliExpress Alibaba i Ebay
Go ima vo zaliha vo Kumanovo a jas koga pobarav prvin bea zbuneti prodavacite ne znaeja shto baram posle pobara na internet i mi vikat nema takov alat vo prodavnica cccc

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391
Go ima vo zaliha vo Kumanovo a jas koga pobarav prvin bea zbuneti prodavacite ne znaeja shto baram posle pobara na internet i mi vikat nema takov alat vo prodavnica cccc
Za zal mnogu od prodavacite kaj nas vo Mk ne se educirani za prodazba na tehnika i zatoa nemaat poznavanje

Za bilo koja rabota da ja raboti covek treba prvo da ima zelba edukacija i poznavanje dokolku nema poznavanje podobro da ne ja raboti rabotata.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Za zal mnogu od prodavacite kaj nas vo Mk ne se educirani za prodazba na tehnika i zatoa nemaat poznavanje

Za bilo koja rabota da ja raboti covek treba prvo da ima zelba edukacija i poznavanje dokolku nema poznavanje podobro da ne ja raboti rabotata.
А кај се едуцирани бе лепи?!
Дај едно убаво девојче и тоа е тоа,секаде! Истовремено продаваат од игла до локомотива,треба и за плотна и за фурна и за фрижидер и за телевизор и за клими и за машини за перење....и за се обука!
Никаде го нема тоа во светот. Сум влегол и во Медиамаркт во Низоземска,исто е. Знае отприлика во одделот што има и што пишува општо за секој производ.Толку!
На купецот е да отвори очи и предвреме да се информира.
Светот е одамна тргнат на онлајн продажба и достава. Веќе и продавачи нема!
Ама затоа имаш сајтови,ревјуа,искуства,форуми...

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.391
А кај се едуцирани бе лепи?!
Дај едно убаво девојче и тоа е тоа,секаде! Истовремено продаваат од игла до локомотива,треба и за плотна и за фурна и за фрижидер и за телевизор и за клими и за машини за перење....и за се обука!
Никаде го нема тоа во светот. Сум влегол и во Медиамаркт во Низоземска,исто е. Знае отприлика во одделот што има и што пишува општо за секој производ.Толку!
На купецот е да отвори очи и предвреме да се информира.
Светот е одамна тргнат на онлајн продажба и достава. Веќе и продавачи нема!
Ама затоа имаш сајтови,ревјуа,искуства,форуми...
Spomna za revjua neznam zosto Klimi Mk ne prodolzija so snimanje revjua za inverter klimi pocnaa da snimaat snimija video prezenracii za TST i za Vivax R dizajn i poveke ne snimaat videa za klimi neznam zosto ?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Spomna za revjua neznam zosto Klimi Mk ne prodolzija so snimanje revjua za inverter klimi pocnaa da snimaat snimija video prezenracii za TST i za Vivax R dizajn i poveke ne snimaat videa za klimi neznam zosto ?
Епа еднаш викаш ривју еднаш видео презентација?
Фала јасно дека од фирма што ги продава неможеш да очекуваш реално и критичко ривју...
Второ,повеќето марки си имаат увозници што носат со контејнери,нека си тераат тие истите маркетинг. Колку што јас знам клими.мк само препродаваат?!

Kajgana Shop

На врв Bottom