Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Za toj prostor ovaa inverter klimaЗдраво, предлог клима за квадратура од 16м2, со солидна изолација, буџет некаде до 30к?
Здраво, предлог клима за квадратура од 16м2, со солидна изолација, буџет некаде до 30к?
Za toj prostor ovaa inverter klima
![]()
GREE PULAR PREMIUM GWH12AGC-K6DNA1A по супер цена од 27.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 10 годиниklimi.mk
Здраво, предлог клима за квадратура од 16м2, со солидна изолација, буџет некаде до 30к?
Vo prevod sakats/te da kazete deka Haier od kinezite e taka najdobar skoro blisku do japoncite...??znaci midea i gree se 3 klasi podolu od haier..???hm....od kadr izleze sega ova ....![]()
HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CLC/1U35MEEFRA по супер цена од 29.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Најдобра вредност за парите. Многу докажан модел од буџет варијантите на добри кинески производители.
Ti treba 09ka ,sto imas dobra izolacija....Здраво, предлог клима за квадратура од 16м2, со солидна изолација, буџет некаде до 30к?
Vo prevod sakats/te da kazete deka Haier od kinezite e taka najdobar skoro blisku do japoncite...??znaci midea i gree se 3 klasi podolu od haier..???hm....od kadr izleze sega ova ....
Автоматски споено мислење:
Ti treba 09ka ,sto imas dobra izolacija....
Да. Едно 150.
Ok...izvini ne mislev direktno za tebe...taka se izraziv vo mnozina bidejki nekoi clenovi tuka samo prasuvaat( a ne znaat ninsto da prasaat),nekoi pisuvaat XX gluposti koi ne moze da se vrze kraj so kraj .!Не сакам ништо да кажам ниту па споменав било кој од двата горепоменати брендови, напротив секогаш кога сум зборел за добри кинези сум ги спомнувал истите како вредни и достојни. Како и што посочив имам искуство со брендот и јас го гледам како достен и вреден за ценовната рамка, што секако не елиминира и други предлози. Ова е мое гледиште. Мидеа, Грее секако и те како се солидни брендови кои што ја креваат конкуренцијата на подобро ниво. Моето искуство со Мидеа и Грее е помало, но секако брендовите ги ценам.
Инаку се надоврзувам со твоето мислење дека можеби 9ка е подобро решение.
Секое добро
Najubo da si zemes inverter 12v pretvarac 220v-230v okolu 400w, poeftino e od olku ups.Decki znae li nekoj da mi prporaca ups za pumpa od parno?![]()
kolku da ima muabet od toshiba daisekai na cooper hunter "gree"
![]()
Поменял Японца из Таиланда на Американца из Китая. Кондиционер на обогрев до -30°C.
Поменјал Toshiba до -15 на Cooper&hunter до -30. Почему, зачем - смотрите видео.Новыј кондиционер Cooper & Hunter CH-S12FTXTB2S-NG рассчитан на работу на обог...www.youtube.com

А размисли дека ups му треба во случај на blackout?Najubo da si zemes inverter 12v pretvarac 220v-230v okolu 400w, poeftino e od olku ups.
Ај да го попрајме муабетов.....
Лани истиов батка објаснувал како Тошиба Даисеикаи 10ка јапанка му трошела 350/450w на надворешна -7/-10 да одржува 23-4С во 24м2, на видевцево точно на 18:50 (јас вклучив и автоматски превод на Англиски, не е којзне колку точен ама се разбира)
![]()
Отопление кондиционером. #Toshiba Daiseikai или #Mitsubishi Zubadan? Heating air conditioning
Отапливају дом кондиционером 3 года. Всё отлично, всё устраивает. В качестве резерва (длја температуры ниже -20) стојат обычные электро конвектора.... за прошлу...youtu.be
Прегледај го приврзокот 272703
Баш ме интересира шо ќе кажи вгодина ко ќе види дека Cooper Hunter "Gree" ке му троши минимум 3x
Muabetot na Batkata mu e kratko i jasno od 7:15 natamu, ja smenil deka e pomokna od toshibata ne za mnogu, odnosno deka ne mu e bitno dali mu trosi 3x pomalce ili poveke bitno mu e da e zgrean vo zima odnosno kako sto e ovde muabetot na forumov vidi kolku malce mi trosi modulira so 90w vo zima......konkretno za ova klipce ako se osekal zagrean so 350 450w modulacija na -10 ili -7 so 24c vo soba ne bi ja smenil neli...jas bar ne bi ama imalo zasto ja smenilАј да го попрајме муабетов.....
Лани истиов батка објаснувал како Тошиба Даисеикаи 10ка јапанка му трошела 350/450w на надворешна -7/-10 да одржува 23-4С во 24м2, на видевцево точно на 18:50 (јас вклучив и автоматски превод на Англиски, не е којзне колку точен ама се разбира)
![]()
Отопление кондиционером. #Toshiba Daiseikai или #Mitsubishi Zubadan? Heating air conditioning
Отапливају дом кондиционером 3 года. Всё отлично, всё устраивает. В качестве резерва (длја температуры ниже -20) стојат обычные электро конвектора.... за прошлу...youtu.be
Прегледај го приврзокот 272703
Баш ме интересира шо ќе кажи вгодина ко ќе види дека Cooper Hunter "Gree" ке му троши минимум 3x