Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не го глеал од ЛБ пријатели. Ццц.
Прање филм французиве, ez 10/10.
Еве ти @Ron Burgundy баш тоа што бараш. Ем јака вожња ем длабок.

Ги догледав сите номинирани за најдобар странски филм од годинешните Оскари, и не можам се уште да поверувам како му успеа на Honeyland да се протне во оваа конкуренција. Знаевме дека на Parasite и Pain and Glory им нема конкуренција, ама човече, Corpus Christi и Les Miserables се исто, ФИЛ-МИШ-ТА! 2019 е можеби една од најјаките години кога се странските филмови во прашање, впрочем за прв пат во историјата странски филм го зеде главниот Оскар. А ние во истата таа година имавме филм номиниран за најдобар странски филм... Леле, луѓе, што направивме!

Кој не ги изгледал Corpus Christi и Les Miserables - ИТНО!!!

Cinemax 2 со Planes, Trains and Automobiles... нашиве не ни даваат филмови веќе :jajce:

Телма уште остана со филмска програма и по нешто на МРТ. И Cinemax се добри тогаш... :) Добра комедија ама се знае кога и е време за прикажување.

Пред неколку години, дали 2016 или 2017, не се сеќавам, тврдев дека е најдобрата филмска година за неанглиски филмови, зашто стварно имаше многу јаки остварувања. Ама се појави 2019, и така, која и да беше, може вода да и носи на 2019. Има прејаки неанглиски филмови! Пишував погоре за Corpus Christi и Les Miserables. Додај ги тука и Truth and Justice, Parasite, Pain and Glory... и сега најнов што го гледав - And Then We Danced. Ѕвездена година!

Вие двајца можете да си се смешкате колку сакате..... на it.mk форумот @mdeni дискутира ко човек и со аргументи а не како тука што се повеќето од дискусиите.

Ко че прикачите доказ за приближнова ваква модулација, јавете ми....
Споделете целодневна потрошна ако сте мажиња....не само сликче од WattMeter-от пред одење во standby на климите да ми ставате и да опињате ко прле пред магаре...
Ajde majkata ... Od mdeni bilo so argumenti od drugivee nee..breee ,vie samite znaete ama.ne sakate pa nemate sajki vo glavata da,znaete deka ventilatorot kamerata ne moze vrtezi da meri pa se pravite na triipol ,ne vrti veter ja vrti bla/bla ,i posle pa trebalo cel den da snimame kolku bilo potrosna pa toa sega film ke snimame 24h,nemam sto da pravam.ke snimam 30min,da mu se ukazi na nekoj deka nese samo tosiba/mitsubusi so 100w modulacija*Epa placete ...kolku sakate neka zatopli ke vi puatam snimki uste pojke ke placite...

Mnogu mnogu prosek komedija.
Затоа што не е само комедија и другите делови во филмот се многу подобри и поважни.
Не дека ми е нешто врв филмот, здрава осмица, но кога ќе погледнеш колку други осмици ОСВОИЛЕ оскар а не па само да бидат номинирани, ќе те потсети да не прашуваш околу оскарите.
Кога ми идат такви мисли само си се потсетувам дека The Artist од 2012 освои оскар.

Затоа што не е само комедија и другите делови во филмот се многу подобри и поважни.
Drugite delovi vo filmot se pod prosek.
Mnogu nesmasno od moja strana sho go postaviv prasanjeto, koga jubilejno vo Holywood mora da ima barem eden film za holokaust nominiran.

Drugite delovi vo filmot se pod prosek.
Тоа е твое мислење и јас не го почитувам. А не го почитува и поголем дел од светот затоа што просечна оценка на ИМДБ, ЛБ, РТ е 8/10. inb4 популарноста на Кардашијан муабет.

Stvarno mnogu mi znaci kritikata od aviden fan na zevzekmanija.
Тебе во суштина те критикува и цела фела што го изгласала филмов за супер филм. Може и тие да се фанови на Зевзекманија.
Иначе, не сум којзнае каков фан, чат пат гледам, таа сцена се погоди баш кога јадев и пуштив телевизор.
Ама си стојам на тоа дека е супер емисија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom