- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
On e od Dracevo, Mitsuto kupeno pred 3god go demontiral go sokril u podrum i sea ke bara za Suzumi 62k subvencija.Suzumito 16ka na r32 ti e mnogu poslabo od Fh35ve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
On e od Dracevo, Mitsuto kupeno pred 3god go demontiral go sokril u podrum i sea ke bara za Suzumi 62k subvencija.Suzumito 16ka na r32 ti e mnogu poslabo od Fh35ve.
Sega ja ukluciv funkcijata XFAN i znaci od koga ke ja isklucam klimata vnatresnata edinica ke duva uste 1 minuta za da go isusi izmenuvacot i kondes kadickata.X Fan se koristi samo vo mod Cooling i treba da e aktivirana i ako e sktivirana stoi vo memorijata na klimata.
A sluzi da sekogas koga ke ja ugasis klimata so dalecinskoto, nema vednas da gi zatvori zaluzinite tuku ke go iskluci kompresorot a fanot na vnatresnata ke prodolzi da duva odredeno vreme za da ja isusi vlagata/kondenzot nasobran vo vnatresnata edinica, i otkako ke ja isusi ke prestane so duvanje i ke se zatvori.
Ednas aktiviras XFan i dur e u mod ladenje na sekoe gasenje ke duva uste 2min najmalkuSega ja ukluciv funkcijata XFAN i znaci od koga ke ja isklucam klimata vnatresnata edinica ke duva uste 1 minuta za da go isusi izmenuvacot i kondes kadickata.
A dali sekoe vklucuvanje treba da ja uklucuvam funkcijata XFAN ili koga ednas ke se aktivira funkcijata potoa sekoe vklucuvanje avtomacki ke ja aktivira funkcijata ?
I mene mi e prvo leto so TST no izgleda e moja nenamerna greska bidejki do sega ne sum ja uklucil funkcijata XFAN i od koga ke ja izgasev klimata odma se zatvarase vratickata mozebi i zatoa mi mirisa na vlaga turbinata na klimata.Јас го користам х-фан на u-crown и дува уште некое време од ко ќе се исклучи. Сега засега нема миризба никаква, ама ова му е прво лето.
zatoa od ovaa drzava nisto ne bivaOn e od Dracevo, Mitsuto kupeno pred 3god go demontiral go sokril u podrum i sea ke bara za Suzumi 62k subvencija.
Ko ke slusnes 150-300eura za servis kaj Fincive, ili 2000den kaj nasive gledas kako odma prestanuva da ti mirisa@Strelec XFan raboti odlicno bravo za Gree ja iskluciv klimata display-ot od levata strana trepkase i duvase turbinata 2 minuti steta sto do sega ne sum ja koristel taa funkcija
E sega dali ima vrska na koja fan brzina ja koristis klima jas na Ladenje ja koristam na prva fan brzina dali toa ima vrska so X Fan odnosno dali ako klimata e na treta fan brzina poubavo ke se isusi izmenuvacot ili X Fan isto susi nezavisno dali e prva ili treta fan brzina ???
Sekako deka treba hemisko cistenje na klimata ednas godisnoKo ke skusnes 150-300eura za servis kaj Fincive, i 200pden kaj nasive gledas kako odma prestanuva da ti mirisa![]()
Stvarno si naporen....kako moze da znam tvojata koja ima Xfan (sto ni Mitsu ni Susiba go nemaat ni kako opcija) sea da razglabam dali tvojataduvala na 1va 2ra 3ta i kolku m3 isfrla.Sekako deka treba hemisko cistenje na klimata ednas godisno
Me interesira dali X Fan isto susi nezavisno na koja Fan brzina se koristi klimata dali na Fan 1 Fan 2 i Fan 3 jas na Ladenje ja koristam na Fan 1 dali X Fan isto susi nezavisno na koja fan brzina e klimata ?
@Strelec XFan raboti odlicno bravo za Gree ja iskluciv klimata display-ot od levata strana trepkase i duvase turbinata 2 minuti steta sto do sega ne sum ja koristel taa funkcija
E sega dali ima vrska na koja fan brzina ja koristis klima jas na Ladenje ja koristam na prva fan brzina dali toa ima vrska so X Fan odnosno dali ako klimata e na treta fan brzina poubavo ke se isusi izmenuvacot ili X Fan isto susi nezavisno dali e prva ili treta fan brzina ???
COP sto e?Мислам дека финтата е што многу ќе се зезнат со условите
минимум COP 3.5 и А+
гледам на сајтовите немаат многу податоци за COP,имаат повеќе информации за SCOP кој е поголем од COP.
еве конктетно модел SEIYA 18 има COP 3.38(не го исполнува условот) a SUZUMI PLUS 16 има COP 3.62 а SCOP 4.2
јас немам проблем,ти имаш?
ако има климата COP 3.4/SCOP 4/А+ продавачот ќе му даде потврда?
26Copovi ima..i sekoj COPe vrzan za temperatura nadvoresna