Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво на сите, пред извесно време побарав помош за Избор на инвертер 7ка, од одредени причини се одложи купувањето, за крајот на овај месец.Предлог за 7ка инвертер првенствено за греење на соба 40кв. Куќа, одлично ПВЦ со фасада без Стиропор.
За сега ова ми е фаворит
![]()
HAIER TUNDRA GREEN AS68TEBHRA-CL/1U68REFFRA по супер цена од 61.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 7.0 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
WaoTOSOT e daleku od no nejm brend.... citaj, otvori na Google.
Tosot e oficijalen vtor brend na Gree.
Ќе си купиш посебен уред наменет за тој климатизер (1000-3000 денари, за некои можеби и повеќе...).Кај тие што се wifi ready мора посебен уред за wifi, или со обичен usb wifi(за пц што се користи) ќе веши работа?
а гледам дека поскапи Клими ги немаат (пример тошибава)
Jas mislam deka ne moze so univerzalno wi-fi usb,sekoja firma si ima svoj usb stick.!Кај тие што се wifi ready мора посебен уред за wifi, или со обичен usb wifi(за пц што се користи) ќе веши работа?
Porano na inverter klimite nemase greaci pa rabotea bez nikakov problem i na -30°C za kvalitetno greenje klimata treba da ima poteska nadvoresna edinica golem izmenuvac i soodvetna golemina na kompresor na vakvi performansi na niedna klima ne i treba greaci a ke raboti bez nikakov problemЗдраво на сите, пред извесно време побарав помош за Избор на инвертер 7ка, од одредени причини се одложи купувањето, за крајот на овај месец.
Првично бев за Хаиер Тундра, но сега во последново разгледување ми падна во очи и https://klimi.mk/product/331 , но ми се јави и друга дилема, дали да купам инвертер со греачи на надворешна единица на компресор и што знам уште каде би имало......а гледам дека поскапи Клими ги немаат (пример тошибава), па би ве замолил за совет што ќе значи да има греачи, дали има енормно повисока потрошувачка на ел.енергија? Дали Клима што е декларирана дека работи под -15 а нема греачи на темп. -20 не би работела воопшто.
Ви благодарам на одговорот.
Počna da mi se povraća od tvoite "greači", aman zaman, ti misliš deka ne treba i sega ne oteče, ama bukvalno ne oteče, kupuvaj klimi bez greači i daj ne smaraj poveće.Porano na inverter klimite nemase greaci pa rabotea bez nikakov problem i na -30°C za kvalitetno greenje klimata treba da ima poteska nadvoresna edinica golem izmenuvac i soodvetna golemina na kompresor na vakvi performansi na niedna klima ne i treba greaci a ke raboti bez nikakov problem
Jakite modeli na Panasonic Fujitsu Daikin Nemaat greaci i great bez nikakov problem
Ne mi e jasno sto se lutis sekoj si ima pravo na svoe mislenje DEMOKRATIJA koj sto saka neka kupi a za moite klimi ne se sekiraj zimno vreme go vadam luleto i kondez crevoto i nema sansi da zamrzne tece po sloboden pat vodataPočna da mi se povraća od tvoite "greači", aman zaman, ti misliš deka ne treba i sega ne oteče, ama bukvalno ne oteče, kupuvaj klimi bez greači i daj ne smaraj poveće.
Baška se petljaš, si se vpletkal do guša,demek na dobra i kvalitetna klima ne i e potreben greač, a tvoite se site od najdolna klasa i sega i na niv ne im trebaat greači.
Vtoro ovde se raboti za greač na tacna (na kompresorot i vaka i taka) koj so ništo ne ni pomaga da klimata podobro gree, kako što kažuvaš ti,a i te kako e potreben i na naj top klimi koga so denovi ima magli i T e okolu 0.
Točno deka se potrošuvači na energija,no ako algoritamot e dobro postaven da se vklučuvaat baš koga treba nema ni da potrošat poveće od dve kutii cigari mesečno....
Da te vidam tebe koga će ti zamzne tacnata i trčaš so vrela voda da odmrznuvaš ako e dostapno ako ne će čekaš da zaproleti.
Mojava nema greači i toa go smetam za nedostatok, no mene mi e na balkon pod nos i lesno bi ja rešil taa situacija, da beše poinaku ne bi ni kupil klima bez greači.
Ako prodolžiš da ne gnjaviš i gi teraš luđevo praktično so sila da ne kupuvaat klimi so greači, će me nateraš da ne doađam poveće na ovoj forum!

Ај уште еднаш за AERI и за Samsung-от коментирај....Zatoa i rekov Realna cena na Vivax Aeri e 23.000 den a taa cena sto e 27.990 den e nisto drigo osven naduvana cena i LAKOMENJE za pari