Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи... фрапиран сум колку немаш абер а мислев дека знаеш да го употребиш тоа што го читаш на интернет. Развелкувај ти, собирај колку што сакаш.Еве и на пошироко да ја резвлечеме
Бајат муабет имаш, сега и со Eurovent сертификат најдобра за парите ако ги споредуваме е GREE FAIRY koja e 1600W појака od FTXF50A po EUROVENT!!!Daikin FTXF50A / RXF50A
најдобра клима за парите..
Така и треба да биде за сите, Умерена зона е до -10 и не треба да се даваат податоци за -15Ц ак омоделот не е Нордик над -22Споредби...
„Лажи лажи Вере“
Сервисно од Gree
Прегледај го приврзокот 255683
Еуровент велит: -10
Прегледај го приврзокот 255684
ахахахахах лееееј се здробив од смеење еј. Браво! Која ДИЛЕМА човече! Дали да се купи Daikin или Gree за екстра 3000 денари. LOL LOL just LOLGree Fairy со 1600w повеке од Daikinot е само 3000ден поскап
Да, ама ВИЕ ги рекламирате за -15 а ваму грејниве не одат под -10Така и треба да биде за сите, Умерена зона е до -10 и не треба да се даваат податоци за -15Ц
Panasonic не ја декларира на -30. Тоа што сурфаш по треторазредни страни не е вина на Панасоник. Панасоник ја декларира на -20/-10 dry/wet bulbДекларирана е до -30
Аха..ок дечкото шо бараше помош нека направи компромис и нека си купи Feiry.. Dakin - Gree исто е тоа различни налепнициБајат муабет имаш, сега и со Eurovent сертификат најдобра за парите ако ги споредуваме е GREE FAIRY koja e 1600W појака od FTXF50A po EUROVENT!!!
Ете ви го Еуровент сеа
Link
Daikinot FTXF50A 66.890den со едвај 4,07Kw на -7C.
Gree Fairy со 1600w повеке од Daikinot е само 3000ден поскап или 69.990den, и монтажа одма, не се чека со месеци за монтажа ко кај Даикин !!
Дур ви донесат Даикин и Нова Година ке помине а не па Субвенции
Прегледај го приврзокот 255682
Прегледај го приврзокот 255681
Со глуп народ разбирачка нема...смеј се ти колку сакаш....ја насмеан ке си легнам зашто знам до утре ке се чудиш зашто моделот има 2 енергетскиахахахахах лееееј се здробив од смеење еј. Браво! Која ДИЛЕМА човече! Дали да се купи Daikin или Gree за екстра 3000 денари. LOL LOL just LOL
Да, ама ВИЕ ги рекламирате за -15 а ваму грејниве не одат под -10
Panasonic не ја декларира на -30. Тоа што сурфаш по треторазредни страни не е вина на Панасоник. Панасоник ја декларира на -20/-10 dry/wet bulb
Уосталим Pdesign 12-ката има 4,2kW на -10
И кога јапанците ќе видат дека кинезите лажат и луѓето се разочаруваат, набиваат цени. Затоа тврдам дека кинезаријата е штетна за сите.
Ко о чему, кинези о поштењу.
Еве гледаме што не снајде од нивното поштење.
Затоа е толку важно да се има Еуровент! Се надевам ќе имаат повеќето модели што се нудат кај нас иако најважно е да има за најосновниот. Тој го купуваат повеќето и тој е битниот за овој тип на производители.Еве една табела каде што ги ставив и Грее со моделите за кои има Еуровент, она што најмногу ме изненади е моделот LOMO LC, листава е сортирана по тоа колку кв дава на -7, овде се климите (3,5ки) што може да се најдат во МК до 53000 ден, нормално дека има и поскапи коишто не се во табелата долу.
Се надевам дека ќе помогне на некој, и ќе има подобра дискусија околу тоа која/зошто/како сега кога веќе и Грее има Еуровент за одредени модели, очекувам дека ќе има и за останатите во скоро време.
П.С: Мидеа моделите фалат (не сум проверил за нив сеуште дали и кои модели имаат Еуровент).
Прегледај го приврзокот 255698
Затоа е толку важно да има Еуровент. За работите да станат појасни. И тоа резултатот не им е лош, напротив. Океј им е резултатот како за кинески инвертери.Интересно е како од G no1 дојдовме до најдобри за парите, 8 брзини на вентилатор, монтажа одма и батерии гратис и сето тоа со само еден ден на Еуровент.
И нте ре сно
Какво искуство имате со Carrier климите?
Не успеав да најдам многу информации од прва рака, не знам дали не се користат многу, имаат маани или нешто трето е во прашање..
Има некои што можат. Пришто ќе го симнат COP пониско. Неможе да гледаш моќност без ЦОП.Znaci DA RAZJASNIME NESTO.
Ako klimata ima deklarirana Tbiv -7, i na -7 moze da dade na primer 3KW, dali na -10 ili -15 moze da dade poveke KW?