Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто мора да биде дестилирана вода?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Да се разбереме. Не од горниве причини.

Пробај ќе видиш. Затоа што водата има калциум и после 3-4 дена работа на се низ дома ќе имаш "прашина" од калциум и ќе делува нечисто како да е неизбришана прашина. Едноставно премногу треба да пребришуваш постојано. Полесно е да земеш дестилирана без вакви работи во неа и да не се замараш.

Батали пх, мх. Може и најобична вода - се разбира. Само прља наоколу. [emoji2]

Нема ништо ново сее одложено за на Есен ... многу фирми на производилети на клими одложија на новите модели за на Есен заради Корона вирусов (беше окекувано)

Нема ништо ново сее одложено за на Есен ... многу фирми на производилети на клими одложија на новите модели за на Есен заради Корона вирусов (беше окекувано)
jbg.....sto e toa e....

Направи сам на левел 100!
Свака част за човеков.Настрана што двојно ја искористува топлината од ПВ панелите!

Летово планирам да сменам прозори, (сегашните се стари од кога е направена куќата +30год) + ѕидовите се без изолација. Е сеа сакам во дневната која е околу 32/3 квадрата да ставам клима.
Мислење за овој тип

Само да напоменам до сега се греев на дрва (7-9 кубика) во зависност од зимата.
Нормално и сега би си зел 2/3 кубика за догревање.

Летово планирам да сменам прозори, (сегашните се стари од кога е направена куќата +30год) + ѕидовите се без изолација. Е сеа сакам во дневната која е околу 32/3 квадрата да ставам клима.
Мислење за овој тип

За меѓусезона ќе тера без проблем,ама 3.5ка во 32 квадрата без изолација во ладното тешко. Ако палиш ќумбе на ~0ц и на минусни месец-два во годината,таква комбинација може.

Нормално и дрвата тука ќе допунат. Ме интересира колку трошат струја за одржување на веќе постигната температура. Читав во претходни коментари некои се фалеа со 200/300 вати, а на самите клими некои внесуваат минимални потрошувачки од 150/200 вати, меѓутоа мене не ми се верува испод 500вати

Нормално и дрвата тука ќе допунат. Ме интересира колку трошат струја за одржување на веќе постигната температура. Читав во претходни коментари некои се фалеа со 200/300 вати, а на самите клими некои внесуваат минимални потрошувачки од 150/200 вати, меѓутоа мене не ми се верува испод 500вати
А да си земеш една 5.5 kw и раат да си бидеш? Ни дрва ни ништо. Секако комбинацијата клима и дрва поскапо ќе те кошта.

Остај тоа минимуми,на толку дува(или ти ќе ја сеќаваш) ладно.
Гледај да си стоплен,макар и 1kw просек да вади.Незнаеме што и како ти е просторот,јас стално препорачувам проба со греалка во ладното... само така ќе видиш колкави ти се топлотните потреби.Сходно на тоа ќе димензионираш клима,вака исто како да гледаме на гравчиња.

П.С.Христос Воскресе и желби за добро здравје на сите форумџии тука :)

Ми излезе во препораки па сакав да го споделам, не знам дали е постирано во минатото. Фалат квалитетни комедии како Austin Powers. Искрено го имам замразено жарнрот поради комедијанти како Ben Stiller, Oven Wilson, Adam Sandler и останати несмешни.

изгледа само мене ми беше смешен Моцарт со кикотењето во Amadeus. :D
Не бе и мене ми беше симпатично тоа, сам си го убацил ликот никој не му побарал ни некаде има податок а е и тотално небитно дали се смеел така Моцарт, ама слатко беше.

Ps: Кај е @whatto ?

Последно уредено:
Мислење за овој тип

Bidejki nemas stiropor izolacija najubavo da zemes klima inverter 5.5kw ovaa ti e ista gree lomo samo rebrendirana Tosot i poevtina
Eve i sporedba deka Tosot muse eco i Gree Lomo LC se isti po specifikacii

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom