Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
The VVitch e мноогу преценет. The Lighthouse многу повеќе ми легна.
На мене па Witch ми беше малце подобар. Атмосферата што ја поставува Егерс во Witch некако повеќе ме држеше напнат. Но, и Lighthouse е многу добар.

И сега што да ти кажам... И јас сакам една Начичо Мучучи :vozbud:

Многу убаво пишува: тоа 27 значи дали климата со 27 степени на издув ги одржува тие 22-23 степени во твојата просторија.
16h30 min.

nadvoresna 7c , pod nadvoresnata mereno obeseno na nea zaden del
setirana 23-avtomatsko podesuvanje
vnatresna 22,5 3,5m podaleku od izduvot
potrosuvacka 370w
izduf meren zalepen na klimata 38
40m2[/QUOTE]

Незнам дали е сезона за отстрел на Грее? :rolleyes:
Ама знам едно сигурно,ова не е Зрак Сарајево!
Шпиунката на влезната врата ми има подобра оптика од(што и да е ова?!)?:D
Не е за отстрел, него е криво наместена надворешната!
Сликата не е важна, ионака е сликана денеска на сонце со мобилниот на окулар!

Nemozete bez Gree, nikoj da ne go spomne - sami ke si go spomnete, kakov uplav imate.
Vistinata boli...GREE No.1
Mozam samo da garantiram deka sekoj den ke go gledate se poveke i poveke.

Nemozete bez Gree, nikoj da ne go spomne - sami ke si go spomnete, kakov uplav imate.
Vistinata boli...GREE No.1
Mozam samo da garantiram deka sekoj den ke go gledate se poveke i poveke.
Pa normalno deka nemojme da ne go spomnime gree koga rabotniot den na vas od gree vi se svedvit na kisnenje na forumov i tresenje gluposti. Koga samo 2 dena bi ve banirale samo na vas prodavachive od gree grupava 100% bi se iscistila od celo gjubre. Shteta sho ste tolku zashtiteni, shteta za temava.

Znaci kolku igra uloga izolacijata za ekonomicno greenje eve jas iako imam 2 inverter klimi vtorata klima vo spalna ja pustam po potreba od 14 do 16 casot i od 22 do 00 na polnok a vo dnevna klimata mi e ukucena od 6 sabajle do 00 na polnok i em sum stoplen em smetkata mi e 4.200den ednostavno nemam potreba za da gi raboram klimite 24/7 bidejki zimava ne e tolku jaka plus samata fasada si igra uloga i ednostavno nema potreba od greenje na 24 casa blagodarenie na izolacijata

A komsiite do mene imaat Haier inverter 5.5kw vo 30 m2 i ja pustaat na 28°C za greenje no bidejki nemaat izolacija stara gradba od pred 40 godini siropor nemaat star krov i za greenje na 30m2 so obicna malter fasada bez stiropor samo PVC prozori im doslo smetka za struja za januari 6.500den znaci se e do izolacijata oni nemaat izolacija i klimata nonstop im raboti na maksimum kaj ne ja ostavaat preku nok da raboti ja gasat noke i samo preku den im e na 28°C uklucena Klimata
ZNACI ZA EKONOMICNO GREENJE NAJBITEN FAKTOR E IZOLACIJATA.

Znaci kolku igra uloga izolacijata za ekonomicno greenje eve jas iako imam 2 inverter klimi vtorata klima vo spalna ja pustam po potreba od 14 do 16 casot i od 22 do 00 na polnok a vo dnevna klimata mi e ukucena od 6 sabajle do 00 na polnok i em sum stoplen em smetkata mi e 4.200den ednostavno nemam potreba za da gi raboram klimite 24/7 bidejki zimava ne e tolku jaka plus samata fasada si igra uloga i ednostavno nema potreba od greenje na 24 casa blagodarenie na izolacijata

A komsiite do mene imaat Haier inverter 5.5kw vo 30 m2 i ja pustaat na 28°C za greenje no bidejki nemaat izolacija stara gradba od pred 40 godini siropor nemaat star krov i za greenje na 30m2 so obicna malter fasada bez stiropor samo PVC prozori im doslo smetka za struja za januari 6.500den znaci se e do izolacijata oni nemaat izolacija i klimata nonstop im raboti na maksimum kaj ne ja ostavaat preku nok da raboti ja gasat noke i samo preku den im e na 28°C uklucena Klimata
ZNACI ZA EKONOMICNO GREENJE NAJBITEN FAKTOR E IZOLACIJATA.
Познат е тој факт. Примерот што го кажуваш само го потврдува она што сите ние, повеќе или помалку го знаеме во врска со улогата на добрата изолација. Но за жал, слаба куповна моќ, низок стандард, се нешто друго има поголем приоритет ..... и тн, и тн.....што да се прави сиромашни сме, барем погоелмиот дел од населението......
Автоматски споено мислење:

Долго време размислувам дали да пренесам ( не баш позитивно) искуство околу чистење-сервисирање на клима уредите кое го направив при крајот на месец Октомври 2019 година. Во секој случај ќе го пренесам искуството ( во повеќе делови), затоа што сметам дека „мајсторот“ како што сакаат да го викаат на дело не се покажа баш како таков. Имено, знаете дека пред да почне грејната сезона барав помош-предлог за саглам сервисер кој ќе ги сервисира моите клими кои, како што имам пишувано, не се сервисирани од кога се купени во текот 2014 и 2015 година. За жал од препораките кои ги добив на овој форум, ниеден не сакаше да ме есапи или за да ме откачат ми кажуваа цени кои ни во други побогати земји не ги бараат, со исклучок на еден кој се согласи и за цена која ја сметам за нормална. Имаше натегање не оваа недела, не онаа недела, детето ми е болно, ова е, она е.... , тој од еден град, јас од друг град, човекот премногу ангажиран -покрај што работел како монтер на клима уреди ( за сетек или за друга фирма-не знам ) по работно време чистел-сервисирал клима уреди. Истиот ми беше препорачан од член на форумов како уреден во својата работа. И така после повеќенеделно натегање околу терминот на сервисирањето се договориме и за термин- кон крајот на Октомври, мислам дека беше пред православниот празник Петковден. Цена договорена, договорена услуга ( сервис- детално чистење на внатрешна и надворешна единица- на што особено инсистирав и што особено при договарањето -потенцирав)
Приказната продолжува.....

Последно уредено:
Познат е тој факт. Примерот што го кажуваш само го потврдува она што сите ние, повеќе или помалку го знаеме во врска со улогата на добрата изолација. Но за жал, слаба куповна моќ, низок стандард, се нешто друго има поголем приоритет ..... и тн, и тн.....што да се прави сиромашни сме, барем погоелмиот дел од населението......

Долго време размислувам дали да пренесам ( не баш позитивно) искуство околу чистење-сервисирање на клима уредите кое го направив при крајот на месец Октомври 2019 година. Во секој случај ќе го пренесам искуството ( во повеќе делови), затоа што сметам дека „мајсторот“ како што сакаат да го викаат на дело не се покажа баш како таков. Имено, знаете дека пред да почне грејната сезона барав помош-предлог за саглам сервисер кој ќе ги сервисира моите клими кои, како што имам пишувано, не се сервисирани од кога се купени во текот 2014 и 2015 година. За жал од препораките кои ги добив на овој форум, ниеден не сакаше да ме есапи или за да ме откачат ми кажуваа цени кои ни во други побогати земји не ги бараат, со исклучок на еден кој се согласи и за цена која ја сметам за нормална. Имаше натегање не оваа недела, не онаа недела, детето ми е болно, ова е, она е.... , тој од еден град, јас од друг град, човекот премногу ангажиран -покрај што работел како монтер на клима уреди ( за сетек или за друга фирма-не знам ) по работно време чистел-сервисирал клима уреди. Истиот ми беше препорачан од член на форумов како уреден во својата работа. И така после повеќенеделно натегање околу терминот на сервисирањето се договориме и за термин- кон крајот на Октомври, мислам дека беше пред православниот празник Петковден. Цена договорена, договорена услуга ( сервис- детално чистење на внатрешна и надворешна единица- на што особено инсистирав и што особено при договарањето -потенцирав)
Приказната продолжува.....
Да не чекаме да поминат Велики пости, па Велигден...

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Zdravo na site
Baram sovet sto da postavuvam za greenje na nova kukja.
Ima pvc stakla so 3 stakla so izolacia 10cm grafiten
Kukjata e vo jug imat sonce cel den i e samo 1 sprat ima i kamena volna postavena vo krov 10 cm napravena e so termo cigli i ploca 18cm,se zboruva za kukja samo 1 sprat 105m²
Postaveni se cevki za podno greenje

Sakav da spodelum nekoi sliki so klimava grejam dnevna soba od 15m² i detska soba od 8m² klimata e postaveno vo hodnik golemina na hodnikot 9m².
Kukjata e bez izolacia i so drveni prozori obicni
Spratot e komplet 100m² sedam vo 2 sprat dolu imat ludze vo 1 sprat vo 3 sprat ne zivejt nikoj...struga..
Vo sever imat lepenica denski imat sonce cel den vo jug sum vo dnevnata soba vo balkonot imam postaveno plastiki go imam pokrivano cel balkon cela toplina denski koga imat sonce idet od tuka.
Klimata e uklucena od 2 saatot denski ponekogas trosit 1600 kw na max koga pustam ponekogas sedi kaj 1100 kw znaci duri da zemvit temperatura mu treba 6 casa na max ponekogas i na medium ,posle go ostavam na 27c na auto fan i si drzit temperatura.
Nadvoresna temperatura 3.5c
Vnatresna vo hodnikon 26.7
Vo detska soba 23.1
Vo dnevna soba 23.7 tuka nemam slikano
Termometarot e postaven 30 cm od podot
Potrosuvackata vo kw-metaron e od 14:00 do 00:30
Klimata se vika bosch 5000 rac 5.6 kw

Attachments

• 20200216_003101.jpg
    20200216_003101.jpg
    4,6 MB · Прегледи: 41
  • 20200216_001904.jpg