Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Kratko prasanje so poveke odgovori i faktori:Moze da bide i racno i avtomatski podeseno.
1.racno podesuvanje
-Zavisi od brzinata na ventilatorot.pomala brzina-potopol vozduh i obratno.
-Goleminata na prostorot pa soodnos na razlikata na delta t vlez izlez.
-Povrsinata na otvorot na vnatresnata edinica ,pomala povrsina potoplo i obratno.
-Rastojanito na merenjeto na izduvot.poblisku potoplo i obratno.
I mozi drugi raboti ,sto mozda sum gi propustil ili vo momentov ne mi teknuvaat.
2.Avtomatsko podesuvane
-Seto ova gore navedenoto vo zavisnost od zagubite delta t , i mozat da bidi od 30 -60c

Поставив едноставно прашање, наместо филозофии земи термометар и измери со која температура на издув ги одржува тие зададени 22-23 степени!

Сакате ли греење со најпродаваната ПРЕМИУМ инвертер топлинска пумпа воздух/вода произведена во Јапонија со 30ден/м2* месечна потрошувачка на електрична енергија за греење, ладење и топла вода.
Одговорот е TOSHIBA ESTIA серија 5 инвертер произведена во Јапонија. Греење и ладење со:

• Подно
• Вентилаторски конвектори (фенкојлери)
• Радијатори
• Санитарна топла вода

Се ова и можност за 20% грант преку #GEFF програмата овозможена од ПроКредит Банка, Охридска Банка, Шпаркасе Банка. Само во Енергија доо, единствена фирма во Македонија со 6 сервисни тима сертифицирани за монтажа, сервис и одржување на топлински пумпи и инвертер технологија.
Решение за различни објекти: нови објекти, објекти во изградба, реновирање на постоечки објекти и поврзување на постоечки систем за греење со замена на котли на дрва, нафта, струја, пелети итн.

Побарај понуда: info@energija.com.mk

*Пресметката е за стан од 150m2 со 15cm топлинска изолација со подно греење, вентилаторски конвектори и санитарна топла вода.

83218468_3320443944636802_3855145812912766976_o.jpg

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/

или повелете во нашите салони на
ул. Лондонска 1А, Скопје. или
во ново отворениот продажен салон на
Енергија во Визбегово (до Пантер Мис)
(инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.)

Поставив едноставно прашање, наместо филозофии земи термометар и измери со која температура на издув ги одржува тие зададени 22-23 степени!
za kaj mene te interesira doma ,jas imam Susumi 16 nemam daisekai
Автоматски споено мислење:

Е сега го нема најглавното, со која температура на издув ги одржува овие зададени 22-23. Со 27?
i so znaci ona 27,mislis na setirani 27 na dalinsko

Последно уредено:
za kaj mene te interesira doma ,jas imam Susumi 16 nemam daisekai
Автоматски споено мислење:

И сега што да ти кажам... И јас сакам една Начичо Мучучи :vozbud:

i so znaci ona 27,mislis na setirani 27 na dalinsko
Многу убаво пишува: тоа 27 значи дали климата со 27 степени на издув ги одржува тие 22-23 степени во твојата просторија.

Многу убаво пишува: тоа 27 значи дали климата со 27 степени на издув ги одржува тие 22-23 степени во твојата просторија.
[/QUO
nadvoresna 7c , pod nadvoresnata mereno obeseno na nea zaden del
setirana 23-avtomatsko podesuvanje
vnatresna 22,5 3,5m podaleku od izduvot
potrosuvacka 370w
izduf meren zalepen na klimata 38
40m2

The VVitch e мноогу преценет. The Lighthouse многу повеќе ми легна.
На мене па Witch ми беше малце подобар. Атмосферата што ја поставува Егерс во Witch некако повеќе ме држеше напнат. Но, и Lighthouse е многу добар.

16h30 min.

nadvoresna 7c , pod nadvoresnata mereno obeseno na nea zaden del
setirana 23-avtomatsko podesuvanje
vnatresna 22,5 3,5m podaleku od izduvot
potrosuvacka 370w
izduf meren zalepen na klimata 38
40m2[/QUOTE]

Незнам дали е сезона за отстрел на Грее? :rolleyes:
Ама знам едно сигурно,ова не е Зрак Сарајево!
Шпиунката на влезната врата ми има подобра оптика од(што и да е ова?!)?:D
Не е за отстрел, него е криво наместена надворешната!
Сликата не е важна, ионака е сликана денеска на сонце со мобилниот на окулар!

Nemozete bez Gree, nikoj da ne go spomne - sami ke si go spomnete, kakov uplav imate.
Vistinata boli...GREE No.1
Mozam samo da garantiram deka sekoj den ke go gledate se poveke i poveke.

Nemozete bez Gree, nikoj da ne go spomne - sami ke si go spomnete, kakov uplav imate.
Vistinata boli...GREE No.1
Mozam samo da garantiram deka sekoj den ke go gledate se poveke i poveke.
Pa normalno deka nemojme da ne go spomnime gree koga rabotniot den na vas od gree vi se svedvit na kisnenje na forumov i tresenje gluposti. Koga samo 2 dena bi ve banirale samo na vas prodavachive od gree grupava 100% bi se iscistila od celo gjubre. Shteta sho ste tolku zashtiteni, shteta za temava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom