Corvus
Latrodectus
Не сакам ваџајна хумор, ама далеку поквалитетен хумор од Оскаровскиот
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako imas izolacija i pvc prozori togas najubavo vo dnevna ovoj modelvo dilema sum
koj ima iskustvo da mi pomogne
stan 80 m2
multi split so parapetni edinici ili inverter za sekoja soba posebno so parapetna edinica
dilema e i pomegu markite na klimite (gree.... ili.... kanion)
blagodaram na iskrena informacija
Аман бе го отече со енергетскиве налепници, како да се Еуровент! Знаеш ли дека многу скапи и добри модели на Daikin Panasonic,Mitsubishi,Toshiba Fujitsu.... кои коштаат два или три пати поскапо од твојата клима од 18900, имаат налепници 2,6-2,8kW a има налепница демек на -10 (3,2kW).... и сега налепница на ТСТ е меродавна, на брендоиве не е! Земи погледни видеа од познавачи не туку паѓај на евтини трикови со налепници кои сами си ги лепат... на пр погледни видеа https://www.youtube.com/channel/UCUwe8gvM1FQiCXQzm5QZhEA/videos и покажи едно видео на кое анализираат дали клима има и каква енергетска налепница... и тоа пази во Русија!5.2kw toplina ama na kolku stepeni nadvoresna temperatura ?
Koga na -10°C dava 2.8kw toplina.
![]()
jas so temperatura 25c se ladam vo leto ,a vo zima max 22-23 ne mozama da izdrzam na 25 zesko mi e
Автоматски споено мислење:
Kratko prasanje so poveke odgovori i faktori:Moze da bide i racno i avtomatski podeseno.Е сега го нема најглавното, со која температура на издув ги одржува овие зададени 22-23. Со 27?
The Grand Budapest Hotel втор дел?
Kratko prasanje so poveke odgovori i faktori:Moze da bide i racno i avtomatski podeseno.
1.racno podesuvanje
-Zavisi od brzinata na ventilatorot.pomala brzina-potopol vozduh i obratno.
-Goleminata na prostorot pa soodnos na razlikata na delta t vlez izlez.
-Povrsinata na otvorot na vnatresnata edinica ,pomala povrsina potoplo i obratno.
-Rastojanito na merenjeto na izduvot.poblisku potoplo i obratno.
I mozi drugi raboti ,sto mozda sum gi propustil ili vo momentov ne mi teknuvaat.
2.Avtomatsko podesuvane
-Seto ova gore navedenoto vo zavisnost od zagubite delta t , i mozat da bidi od 30 -60c