Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Со 1300€ 7-8 години тој простор ќе се грее со обична греалка. Уште во самиот старт економичноста е изгубена.
napraj matematika ne e baas taka,ova bese moj predlog i lugeto se premnogu zadovolni,i iznenadeni ,ene 9 kubici drva im stojt vo grazata,crvjata im gi izedoja,veruvaj mi.

Edno Multi so tri vnatresni edinici, 12k konzolna + 2 zidni 7K e okolu 1550evra.
So dve, edna konzolna 12k + zidna 7k e okolu 1250evra.
Toa e super resenie za stambeni objekti.
toa e ubo multito,samo za mene e nuzno zlo,za vo zgrada mora ama za vo kuka so znam,od predhono navedenite pricini.

toa e ubo multito,samo za mene e nuzno zlo,za vo zgrada mora ama za vo kuka so znam,od predhono navedenite pricini.
Za kuka, koj moze da si dozvoli, e najdobra varijanta toplinska vozduh-voda, ali zadolzitelno podno greenje.
Gruba cena okolu eur50/m2, instalirano.
Dobro e sto so GEF programata, celiot iznos korisniokot nema da go oseti, samite smetki ke ja isplatat investicijata.

Многу фетиш треба да имаш за клима за да лупнеш толку пари за една!
И ако веќе мора клима,тогаш подобро парапетна за ниско да дува.Јас никогаш не би дал толку пари за ѕидна клима.

И ако веќе мора клима,тогаш подобро парапетна за ниско да дува.Јас никогаш не би дал толку пари за ѕидна клима.
Нема плусови нема фетиш :) иста цената ама скопот 4

Epa toa e toa slaba kupovna mokj.
Strujata e isto relativno evtina tuka a sepak skapa za nas.
Prashaj vo EU kolku e razlika A+ i A+++ na godishno nivo na smetka na struja.
I vidi na kraj sho ke ti izleze najevtino posle 5-6god.

Sve aj slednata nedela sve kaj be sega daj posle i sfakjam pominale skoro dva meseca na cist skopski vozduh niz niv... [emoji2957]IMG_20200210_201728.jpg

Neznam kolku se komforni parapetnite za ladenje,mozi e prednosta pokonforna na greenje ama pak daisekaot e em konforeren i na ldenje i greenje,ednostavno koga se grees ne go ni osekas,ima specificno struenje,pretifka edinica,sum imal i pocustvuvam prillika da ja vidam i sporedam so mojava suzumi,preubo nesto.
E sega komforot se naplaka,i normalno kvalitetot.

Dobar den, se vrakjam od 10 dneven ban, se deshavashe neshto interesno dur me nemashe? Gledam vekje nekoi saket nivnite Gree klimi za staro zelezo da gi prodavet, to e mozda vaka ponovo.
Прочитај малку наназад, ќе ти се стемни одма :)

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Dajte ponuda za multisplit inverter sistem ili posebno za sekoja prostorija inverter. Koj nacin bi bil poekonomicen isto? Stan od 86 m2 odnosno 80 bez terasa. Planot podolu..received_218580422511842~2.jpeg

Добар е IP Man 4 има млатење јако гледај го
Немам ни еден IP Man гледано, можеби треба да им влезам маратонски.
Автоматски споено мислење:

Има ли некоја сериозна социјална нееднаквост во Кореа или тоа е веќе друга тема да не ја почнуваме тука?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom