@Паланчански ustvari I neznam sho se palish na niska modulacija.
Eve hansolov na greenje ide I ispod 200w ali toa ne e nishto drugo osven laden vetar doma.
On off ne e nishto strashno, imam edno staro Neo on-off shto go jade Gree lomo mirror za dorucek u snaga na greenje.
Ednostavno pomiri se I pamet za drug pat.
Pozdrav.
Ова сакав и јас да кажам. Дома имам 2 од Даикините FTXB-C, кај мене во 40-тина квадрати го пуштам на 25 кога ќе се вратиме од работа, а кај моите во 20-тина квадрати работи нон стоп, преку ден 24-25 навечер 20 степ. Кај моите кога ШТЕДИ климата се осеќа тој ладен ветер, односно одржава 24-25 зададени со 30-степени на издув. Еден колега се исклучи од парно поради високи сметки, на радијаторите постави во Електропанел некои жички како за подно греење и за салон од 40-тина квадрати радијаторите му се димензионирани на 1,1 KW но кога ќе постигнат температура вклучува и исклучува. Како што кажува радијаторите од што се топли не се држат со рака што никој пат не биле топлку топли со БЕГ-овите. Топлината од радијаторите е неспоредлива подобра од топлина со климата(ОН-ОФ) ама со радијаторите нема ладење. Тоа е тоа.