Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа мислиш на првата во потписот. Како и да е, мислам дека не е многу со оглед на тоа што во сметката се вклучени шпорет, фен, болјер..

Мене ми пристигна идентична сметка за 3 клими (две Vivax AERI и една FH50) + останато (шпорети, болјери...)
24/7 работат

Последно уредено:
Изгледа мислиш на првата во потписот. Како и да е, мислам дека не е многу со оглед на тоа што во сметката се вклучени шпорет, фен, болјер..

Мене ми пристигна идентична сметка за 3 клими (две Vivax AERI и една VH50) + останато (шпорети, болјери...)
24/7 работат
Maglata ja krena smetkata - podobro vo tie momenti covek panelce Da si zapali.

@Acinjo si probal 24 da odrzava? Moze da postigne?
Da da sum probal. Glavnata prostorija kaj sto e klimata, vo tie 35m2 moze da oddrzi 24 c. bez problem. Samo mene toa mi e pretoplo. Licno 21-22 c. preferiram sobna temperatura. Vo momentov mi e otvoreno predsobjeto so spalnata, vo dnevna mi e 21c. imam zadadeno 24c. na auto fan, si duva 3 ta brzina so izduv 33c. i nadvoresna tempetatura 3 c.

Zdravo , dali nekoj ima iskustvo so ovaa klima na hisense https://klimi.mk/product.php?id=344 , ili kako vi izgleda spored specifikacii ? Gledam 19db vnatresnata bi trebalo da e tivka, koristam gree 3.5 LCLH i fairy imam ama ne se bas tivki vnatresnite inace zadovolen sum, sega treba da zemam dve 3.5 ki ama neznam koj,budzet za dvete do kaj 1000 evra .

A Termalnava kamera za sto ja zema, sto meris so nea ?
da si bil zadovolen ic ne ti trebalo da zimas termalna kamera :)
Sinovo znaci ladno ? :)
Shukjur lusterot e toplol :)
img-3093c71153ddc150474f774f8fef4fb9-v-jpg.232304
Ova znaci site shto imaat wat meraci mnogu im troshi.

@Acinjo si probal 24 da odrzava? Moze da postigne?
Ако земеме податок од еуровент дека на плус 2 степени надворешна при 1.76 кw климава има цоп 5.17 и ги земеме под претпоставка дека се точни податоциве што ти ги даде Acinjo
дека климава 21 степен собна одржува со 30 степени на издув во трета брзина
(отприлика ќе земеме 500)може @Acinjo и без мерач отприлика да знае колку му
троши климата.Математиката мислам вака одеше
1.2x500x7=4200
4200:3600=1.16kw
1.16:5.17=224w потрошувачка +-30w

Ако земеме податок од еуровент дека на плус 2 степени надворешна при 1.76 кw климава има цоп 5.17 и ги земеме под претпоставка дека се точни податоциве што ти ги даде Acinjo
дека климава 21 степен собна одржува со 30 степени на издув во трета брзина
(отприлика ќе земеме 500)може @Acinjo и без мерач отприлика да знае колку му
троши климата.Математиката мислам вака одеше
1.2x500x7=4200
4200:3600=1.16kw
1.16:5.17=224w потрошувачка +-30w
Vrska nema ova sto si go napisal.
Klimata na +2c nadvoresna na test trosi sigurno negde megju 800 i 1500w na 30c zadadena i konstanten usis od 20c.
Trgni od tvojata koja na testot na +7 trosi 800w ;)
Analiziras podatoci od Test so domasna upotreba, a toa e mesanje babi i zabi.
Klimata na test neodrzuva nisto, sve sto duva izlaga nadvor niz kanal nadvor od prostorijata kade e vnatresnata...a tamu se sekogas 20C konstantni.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom