Tri bez prvataЗа колку клими е ова?
Tri bez prvataЗа колку клими е ова?
Изгледа мислиш на првата во потписот. Како и да е, мислам дека не е многу со оглед на тоа што во сметката се вклучени шпорет, фен, болјер..Tri bez prvata
Maglata ja krena smetkata - podobro vo tie momenti covek panelce Da si zapali.Изгледа мислиш на првата во потписот. Како и да е, мислам дека не е многу со оглед на тоа што во сметката се вклучени шпорет, фен, болјер..
Мене ми пристигна идентична сметка за 3 клими (две Vivax AERI и една VH50) + останато (шпорети, болјери...)
24/7 работат
Da da sum probal. Glavnata prostorija kaj sto e klimata, vo tie 35m2 moze da oddrzi 24 c. bez problem. Samo mene toa mi e pretoplo. Licno 21-22 c. preferiram sobna temperatura. Vo momentov mi e otvoreno predsobjeto so spalnata, vo dnevna mi e 21c. imam zadadeno 24c. na auto fan, si duva 3 ta brzina so izduv 33c. i nadvoresna tempetatura 3 c.@Acinjo si probal 24 da odrzava? Moze da postigne?
Zdravo , dali nekoj ima iskustvo so ovaa klima na hisense https://klimi.mk/product.php?id=344 , ili kako vi izgleda spored specifikacii ? Gledam 19db vnatresnata bi trebalo da e tivka, koristam gree 3.5 LCLH i fairy imam ama ne se bas tivki vnatresnite inace zadovolen sum, sega treba da zemam dve 3.5 ki ama neznam koj,budzet za dvete do kaj 1000 evra .
Еве погледни си сертификатче за климава@Acinjo si probal 24 da odrzava? Moze da postigne?
Од ветеров да не и е мака, да и дува од дупката директ во сензорот, ако не е затната убаво, и да ја буни. Друго не гледам што мака да има од зададениве параметри.Прегледај го приврзокот 232388 Sega e na 22 a sobna temperatura 25, na 23 i 24 kreva do 30 na fen 1
Ova znaci site shto imaat wat meraci mnogu im troshi.A Termalnava kamera za sto ja zema, sto meris so nea ?
da si bil zadovolen ic ne ti trebalo da zimas termalna kamera
Sinovo znaci ladno ?
Shukjur lusterot e toplol
![]()
Da ne ne vi e zatvorena dupkata niz koja iskacaat bakarite, pa od vetrov da ja ladi sondata deka ne e postignata temperaturata.Прегледај го приврзокот 232388 Sega e na 22 a sobna temperatura 25, na 23 i 24 kreva do 30 na fen 1
Ако земеме податок од еуровент дека на плус 2 степени надворешна при 1.76 кw климава има цоп 5.17 и ги земеме под претпоставка дека се точни податоциве што ти ги даде Acinjo@Acinjo si probal 24 da odrzava? Moze da postigne?
Ако има некој заинтересиран имаше околу 7 парчиња останати на таа цена тука. во МКД , кеш се плаќа незнам дали има гаранција.A kade e ova 700eu?![]()
Vrska nema ova sto si go napisal.Ако земеме податок од еуровент дека на плус 2 степени надворешна при 1.76 кw климава има цоп 5.17 и ги земеме под претпоставка дека се точни податоциве што ти ги даде Acinjo
дека климава 21 степен собна одржува со 30 степени на издув во трета брзина
(отприлика ќе земеме 500)може @Acinjo и без мерач отприлика да знае колку му
троши климата.Математиката мислам вака одеше
1.2x500x7=4200
4200:3600=1.16kw
1.16:5.17=224w потрошувачка +-30w
Hmm, mozebi mozebiDa ne ne vi e zatvorena dupkata niz koja iskacaat bakarite, pa od vetrov da ja ladi sondata deka ne e postignata temperaturata.
Tokmu takava situacija visoko i nepristapno mesto najcesto zavsuva so nezatvorena dupka. Na balkon e lesno da se zatvori, no za vasata situacija treba cela plastika da ja izvadat od vnatresnata za da se vidi dupkata i se zatvori, a posle cela plastika da se zastrafi i vrati na svoe mesto, a oni sekogas se brzaat na sledna montaza, posebno vo sezona.Hmm, mozebi mozebi
Dupkata e pozadi vnaa od nadvor mn ni e visoko za da ja zatvorime so akrilen silikon, togas na monterite im rekov dodeka ne bese mestena vnatresnata da stavat silikon mi rekoa deka mnogu tesno bilo dupkata so zor gi vadild kablite nadvor i nema sansa da pravi nekoj problem