- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
So 16-17C vnatresna ke smrzne i cel Eurovent, tamu gi merat so usis od 20C nikako so 16 usis-vnatresna sveedno.Za volja na vistinata ne bese pustena cel den do 16.30,. Mislam deka pred da ja vklucam vnatresnata bese okolu 16 -17 stepeni. Ako prodolzi so ova tempo mene mesecot samo za greenje bi me kostalo vaka od oko nad 3500 denari i toa ne stoplen. Daleku daleku od najekonomicno so ogled deka kubik drva e vo prosek 2700 i temperaturi po gakji da se setas na -30. Iskreno ne ni ocekuvav cuda ama barem da se ponasase kulturno barem do kaj -10 , ovaa gi turna gakjite na 0 stepeni a toplam edni mocani 30 m2 so tavan od 2.3 metri sto bi znacelo uste pomalce prostor ako meram vo kubni metri posto tavanot standard e obicno 2.7 m. Dogramata PVC, tavanot izoliran so tervol, zidot polna tula pola metro. Ajde ke i dadam sansa posto sum ucen na drug nacin na greenje i ete nema da ja gasnam voopsto nekoj den, cisto onaka da vidam dali ti drzi voda muabetot pa ke spodelam tuka iskustva.
Niti prodavam ni montiram klimi ili bilo kakvi drugi grejni tela, taka da nemam nikakov interes da lazam ili manipuliram. Kolku e tolku e, nema laga.
Автоматски споено мислење:
30 m2 so tavan od 2.3 metri sto bi znacelo uste pomalce prostor ako meram vo kubni metri posto tavanot standard e obicno 2.7 m. Dogramata PVC, tavanot izoliran so tervol, zidot polna tula pola metro.
Gree fairy 3.5
P.s sega gledam momentalna potrosuvacka 1.7 kw.![]()
Stopli gi zidovite za den dva druga prikaska ke imas za kazuvanje, no imaj na um deka klima nemoze da zraci so 200C kako kjumbeto i da zgree za 20min....i treba vreme za toa i toa Doooolgo oti pojse od 60C ni najskap japanec nema da duva...zatoa ke si ja drzis ukljucena i za cel mesec nema da potrosi pojse od 2m3 drva u Januar....za Mart ni tolku.
Автоматски споено мислење:
Recept za najbrzo e ova....gi peram so voda pod silen mlaz od tus baterijata, prvo samo so voda da ispadne prasinata, posle so sungerce so Sjaj Ajax ili sto i da imas za sadovi gi proagjam od dvete strani na filterot.....posle peram so voda da nema sapunica....ama ima meurcinja so voda na site strani na filterot...za da taa voda ispadne filtrite gi mavam po 5-6 puti od plockite u kupatilo i cela voda ispagja od filtrite i meurcinnjata gi snemuva.....posle samo 2min mi treba so Fen da gi pominam za da stanat potoplno suvi i gi vrakjam odma u klimata.Треба и јас, ги оставаш да исушат или ги ставаш одма?
Fenot barem na 10cm odalecenost od filterot go drzam i sharam na site strani inace dupka moze da napravi vo fiterot ako od blisku doglo vreme go drzis fenot vo edna ista tocka
Последно уредено: