Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo za Gree znaci proizveduvale klimi i za BEKO :bravobe:
Kako zadovolen li si od klimata zosto se odluci graci da montiras klimata e 3.5kw ili 5.5kw.
Ne sum bas zadovolen od klimata od nekolku pricini:
- na greenje ne modulira pod 700W, se koristi vo 20kvadrati prostorija i nasekoe samo postignuva temperatura i isklucuva... so toa temperaturata varira.
- nemase grejaci na tacna - ako ima 10-15 posledovatelni ladni denovi se talozi mraz. Izmenuvacot go topi mrazot sto e na nego pri defrost no vo tacnata dosta mraz se sobirase.
- nemase grejac na kompresor taka da ako ja priklucev na poniski temperaturi(<-6,-7), pocnuvase da brci kako traktor nekoj saat.

Jaka e, dosta topli, no trebalo da stavat grejaci na tacna i kompresor i da ne se z.... jas.

inaku e 3.5ka, ja plativ ako dobro se sekavam okolu 45K

Hansol -20 imam vo dnevna eve treta sezona i vo sekoj pogled e poarna. Modulacija 250-300W cesto se gleda, mraz nikogas ne se talozi. grejacot raboti i vo stand by taka da slobodno mozi da se iskluci/prikluci klimata vo najladni denovi.

Ако ти го избанираат и овој Ник тогаш следниот дефинитивно треба да ти биде Амди..
Ne te razbiram zosto da me izbaniraat jas licno ne sum protiv nieden brend ednostavno kaj brendovite kako vivax gree midea i drugi brendovi na klimi ( sto pravat inverter klimi so greaci ) mi smeta toa sto stavaat greaci na kompresor i kondez a ne nudat moznost za isklucuvanje na greacite preku dalecinskoto na inverter klimata.

GreeMasterApp, ima nekoj slusnato za ova?
Linkovite za download ne cinat od lani.Прегледај го приврзокот 223993

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ova e samo za serviseri, nemoze sekoj da ima pristap na ova.
Aplikacijata nemoze ni da se simne sega, smeneta e.
Ima support server za Serviseri na koj sekoj nema pristap, treba da imas username registriran u Kina za da vleses.
Pristap nemam ni jas, taka da ne ocekuvajte da dobiete vlez :)

Sakam da kupam toplinska pumpa ako mozete da mi pomognete so vase iskustvo 100m2 stan so dobra izolacija do

Ova e samo za serviseri, nemoze sekoj da ima pristap na ova.
Aplikacijata nemoze ni da se simne sega, smeneta e.
Ima support server za Serviseri na koj sekoj nema pristap, treba da imas username registriran u Kina za da vleses.
Pristap nemam ni jas, taka da ne ocekuvajte da dobiete vlez :)
tih... interesni opcii gledam ima na screenshotite :).

Kako go pogodi monterov......hahahah
Добро, да те прашам!
Не ти е срам наизменично да користиш дупли акаунти и да мислиш дека мислиме дека сте две различни личности?

Пошто на администрацијата од форумов очигледно не и смета.

И те молам не се напрегај да проникнеш што сум.
Нема да ти биде лагодно на душата ако би знаел.
Верувај ми!

Sakam da kupam toplinska pumpa ako mozete da mi pomognete so vase iskustvo 100m2 stan so dobra izolacija do
Imas na GREE VERSATI III R32, super e modelot.
Stom imas izlolacija 12kw ke ti bide ok, cenata e mislam 3390 Eur.
Rabotna temp i e do -25C, temp na voda 60C.

@Ayk u tvojata firma imate i Toplinska pumpa Daikin Alterma i kolku sto znam mrazulcite od defrostite pred vlezot lizglalica vi pravea....kako ste zadovolni od ovoj ured od 5000evra najmalku ?

Последно уредено:
Добро, да те прашам!
Не ти е срам наизменично да користиш дупли акаунти и да мислиш дека мислиме дека сте две различни личности?

Пошто на администрацијата од форумов очигледно не и смета.

И те молам не се напрегај да проникнеш што сум.
Нема да ти биде лагодно на душата ако би знаел.
Верувај ми!
Nema dupli akaunti, zapomni si go toa.
Veke site znaat koj si.

Za moe iznenaduvanje, kompresorot e Gree :)

Ако му удриш срч QXA-B096zC190 е изгледа
Gree & Daikin компресор зашто се продава и од двата бренда.
Во резултатите од срчот ми привлече внимание сервисново каде го декларира као twin rotary driven што не ми е верно.
ICP_42156930202_28486.pdf
IMG_20191201_191811.jpg

Back
На врв Bottom