Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde daja razmrdame temava veke stigna ona ladno koe go cekame skoro cel mesec nanazad..(kade se merejnata od clenovive.?.se prepukuvase na 10-12°).momentalno kaj mene na mojot merac nadvor 2,8° na net nekade 1/2/3°
Potrosuvacka okolu 740-750w no od 24 na 25° potkrenavme ...
mn toplo ja drzis... jas na 22 ja drzam i eve momentalna potrosuvacka paga i podole momentalno e tuka auto fan

Attachments

• IMG_20191130_222019.jpg
    IMG_20191130_222019.jpg
    3,7 MB · Прегледи: 55
Klimata pocnala da go vadi ovoj zvuk vo tekot na nokjta, sabajle cistev filtri (yes da cisti bea). Sega ja otshtekav taka i kako perkata usporuvashe usporuvashe I zvukot, taka da definitivno e od kaj nea. Inaku ovoj zvuk go Imashe I letoto na ladenje eden period. Ovaa klima e mnogu malce koristena. Inace isto nadvoreshnata prai jaki vibracii a nivelirana e top I e montirana so 3 metri cefka. Lani na greenje ne se pokaza bash mnogu.

Zdravo decki.
Kaj da uploadiram video so zvuk na lomo mirror 11 meseci staro pocna perkata da brci ko penta. :)
Патетични сте... денес си зачленет и одма жалопојки..Трактор е ова..
а богами и ова
кај тебе ништо не се слуша, мува појше зуи.
Eve vi uste eden traktor so drugarti Flegma da si slusate....ako ne si duplikat negov.

Последно уредено:
Ajde daja razmrdame temava veke stigna ona ladno koe go cekame skoro cel mesec nanazad..(kade se merejnata od clenovive.?.se prepukuvase na 10-12°).momentalno kaj mene na mojot merac nadvor 2,8° na net nekade 1/2/3°
Starive kajli tesko deka ke se cimnat na ova zaladuvanje osobeno onie koi si gi merevme preklani na jakata zima [emoji3] Doduse Zlatko se podnovi pa mozda ke prenese rezultati za negoviot model.
Ama eve se solidariziram i Ja: Zadadena 24, na termometar na masicka fakticka 23, modulira na 530-540W.

Starive kajli tesko deka ke se cimnat na ova zaladuvanje osobeno onie koi si gi merevme preklani na jakata zima [emoji3] Doduse Zlatko se podnovi pa mozda ke prenese rezultati za negoviot model.
Ama eve se solidariziram i Ja: Zadadena 24, na termometar na masicka fakticka 23, modulira na 530-540W.

Za zal imam samo eden merach za struja, staven na Haier Tundra 18kata od moite, i nemozam da spodelam rezultati od Mirsubishite, ovas godina ke ja sledam Haierot poshto Mitsubidhivo vekje znam kako rabotat. Kolku shto mozam da sledam od rabotata, Haierov ochekuvano raboti kako on-off na ovie temperaturi bidejki za na ocie temperaturi e predimenzioniran, 36m2 dnevna, prizemje, kukja bez izolacija, lokacijata e celosno severna strana, pod 1/3na od dnevnata ima podrum koj nema izolacija na tavanot. Potroshuvachkata na klimava e 420w na cas, moite se presrekni, dnevnata e sekogash topla, namestena e na 22 na AutoFan, epten retko ja stavaat na 24 na dalinskoto. Ama najgolem del od vremeto e na 22. Toa e toa, ke gi pochekame poladnive denovi da vidims.
IMG_20191130_222608.jpg

Strelec ne sum duplikat na nikoj.
Koa ke imam poishe vreme ke pisham eden ubav post za 3te klimi sho gi imam so dokumenti moi I so doaganje na gosti ako sakash.
Neo on-off 3.5 7god stara top klimice do sega bez greska.
Gree lomo mirror (sranje u boja I toa sivo)
Hansol 3.5 zasega dobra osven sho e dosta buchna vnatreshnata ( za ovaa klima posebno ke ja analizirame montazata i ima cirkus da izleze na forumov)

Za zal imam samo eden merach za struja, staven na Haier Tundra 18kata od moite, i nemozam da spodelam rezultati od Mirsubishite, ovas godina ke ja sledam Haierot poshto Mitsubidhivo vekje znam kako rabotat. Kolku shto mozam da sledam od rabotata, Haierov ochekuvano raboti kako on-off na ovie temperaturi bidejki za na ocie temperaturi e predimenzioniran, 36m2 dnevna, prizemje, kukja bez izolacija, lokacijata e celosno severna strana, pod 1/3na od dnevnata ima podrum koj nema izolacija na tavanot. Potroshuvachkata na klimava e 420w na cas, moite se presrekni, dnevnata e sekogash topla, namestena e na 22 na AutoFan, epten retko ja stavaat na 24 na dalinskoto. Ama najgolem del od vremeto e na 22. Toa e toa, ke gi pochekame poladnive denovi da vidims.
Прегледај го приврзокот 223897
Ova e 426kW potroseno za 41 den.

Back
На врв Bottom