Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tocno imase HansolNordic ama na R410A, zamenet e so AmberNordic na R32....dali uste se pravi neznam, mozda go ima vo Kina ama tuka kaj nas nema da go ima taka da isto ko da go nema.@Strelec imase I Hansol Nordic so dvostepen kompresor.
Se pravi uste?
Prvim ...daj sliki od tvojata t.s.t i od haierot da vidime kolku te bricat 2te. A za amberot ne se sekiraj ke ti stavam.i sliki i video ako sakas....inaku potrosuvackata na.moite 41m2 so visina 2.65 so prosecna izolacija,alumin losi prozori, i bez.fasada e okolu 500-520wКако е со потрошувачката? ама биди искрен
Eve ja ke ti kazam i ne manpuliraj so ednostrani prasanja.Како е со потрошувачката? ама биди искрен
Do lani prijatelka se greese so fuego espana bese prezadovolna lani i crkna elektronikata na fuego espana masta i ja izvadi ja koristese 15 godini i si kupi inverter inace fuego espana mislam e proizvedena vo TCL fabrikata za klimi vo kina.Инаку еве Фуего(оган) Еспања како си грее,баш како името што му кажува![]()
Druze ne si zgresil voopsto ! ja imam vo taa kvadratura ama nemam 8ka stiropol i pvc....odnosno pvc naredna nedela ke se postavi (so 4sezoni staklo)ostanuva samo fasada ...Прегледај го приврзокот 221252
Naracana e denes za nedela dena ke stigne za 40 m2 so 8ca izolacija i novi pvc prozori
Druze nikogas na klima ne sum se greel na panelki do sega i minatata godina aktivirav termo 6kw taka da ova mi e prva zima na inverter klima sepak fala na sovetotDruze ne si zgresil voopsto ! ja imam vo taa kvadratura ama nemam 8ka stiropol i pvc....odnosno pvc naredna nedela ke se postavi (so 4sezoni staklo)ostanuva samo fasada ...
Ke vidiss sto e greejne ....sto i da si imal prethodno(klima) ...ke osetis za 50%razlika vo + a ako si imal on.off 100% i poveke....
E dasi mi ziv i zdrav toa nikoj ne prasuva .....samo se prasuva za potrosuvacka....a deka vo sobata za 5min e za po kusi ...mislis 02.08 deka e a ne 02.11Eve ja ke ti kazam i ne manpuliraj so ednostrani prasanja.
Kolku mu e COP sto ne go prasas t.e kolku isporacuva toplina za odredena potrosuvacka a ne samo potrosuvacka
Momentalno kaj mene na AutoFan isfrla 47C na izduv ili vo momentov isporacuva 3.9kw...i COPot pritoa e 6.2 !!!
Zadadena e 24C i setame po gakji i maici
Ooo druze od pecka na Amber kese preporodis pred se od smetkata za struja a i ke se iznatoplis.... i so wi-fi to koe ke ti bide sekojdnevie kako fb. +/- sto sakas toa ...Druze nikogas na klima ne sum se greel na panelki do sega i minatata godina aktivirav termo 6kw taka da ova mi e prva zima na inverter klima sepak fala na sovetot
Toa te cekav ........da kazes deka gree se podobri od falenite vivax pred se aeri.!@Strelec kompresorot na ovaa Gree lomo eco ( TST ) kolku magneti ima vo nego 4 ili 8 ?
inace klimata e super prvi impresii pomegu TST ( Gree ) i vivax se nebo i zemja.
Gree TST e daleku podobra od vivax-ot.
Drugar nema sto da me cekas kako prvo osven sto mi trebaa 2 klimi od 3.5kw vivax-ot najveke go prodadov bidejki nemase fiksen fan odnosno nemase 3 fan brzini zboram za aezi toa go imav imase prva i drugite fan brzini bea auto.Toa te cekav ........da kazes deka gree se podobri od falenite vivax pred se aeri.!
Kompresorot e 6-polen, a brojot na magnti e 2x brojot na polovi...znaci ima 12magneta.@Strelec kompresorot na ovaa Gree lomo eco ( TST ) kolku magneti ima vo nego 4 ili 8 ?
inace klimata e super prvi impresii pomegu TST ( Gree ) i vivax se nebo i zemja.
Gree TST e daleku podobra od vivax-ot aezi.

Ako ne si so dobra izolacija tesko deka ke se grees cela zima samo na taa klima. Jest da klimata drzela kapacitet ama i 50m2 se 50m2.За колку квадрати го планираш? Се думам да не ми треба нешто послабо. околу 50 квадрати планирам да топлам.
GEFF во Шпар или Охридска
15% враќаат. За 20% треба уште еден зафат. На пример фасада, клима, штедливи ламби, вентилација (рекуператори)
Bas na protiv. Site podobri reguperatori imaat filtri za PM10, PM2.5 i slicno materii. Ke imas podobar vozduh samo so zagaduvanjevo ke treba da menuvas na sekoj mesec a ne se evtini (i do 250Eur) taka da seta zasteda i subvencija zaminuva po vo voda.@FlegmaFX еве ветуваме дека ќе бидеме умни и нема да бараме рекуператори за “домашна употреба”
...нејќеме да се испоотруеме засега
Aj pak procitaj go, 3Kw vadi na -15, znaci na potoplo ke vadi mnogu pojse (kako sto Amberot vadi 7kw na -7 sto ne ti bese jasnoGo razgledav test reportot za G-Tech i mislam deka e katastrofa. 42.000 den za Tbiv na -7 od 2.8KW e ocajno.
)