- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.805
- Поени од реакции
- 13.338
Човек учи додека е жив!Ни мојава не беше купена за греење,ама па фала богу убаво се покажа и баш ме чуди твоево искуство... На работа исто стари фуега ринат летно време,вода тече од сите страни однадвор ама ладат ~150м2 и мака немаат!И мене ме имаат прелажано негде пред 10год дека Еспања се Шпански клими па признавам дека и ја имам земено една Фуего...Фуегото заврши во викендица само за ладење, за грење не беше ни купена иако е пробана и многу слабо грееше, ама мислам дека 300евра ја платив пред 10год таа наводно "Шпанска" Оn/OFf 3.5ка произвeдена разбирасе во Кина и Шпанија никогаш не ја видела.
За Нордик Артик рекламите има зашто се такви иако реално се злоупотребува.
Но генерално неважи правилото дека ако стои Нордик лажат, имаш и Тошиба и Фујитсу и Панасоник Нордик кои го користат истиот назив Nordic и многу фино имаат напишано зашто тие модели се викаат така и зашто имаат такви капацитети и цени.
Или ако за Грее беше смеата, Грее има само 2 модели што се Нордик, и тоа се U-Crown i АмберNordic, и двата декларирани до -30(не до -20) и само тие модели се со EVI компресори-двостепени или попознати како 2-stage компресори.
Моделите до -20 или -22 се LCLH не се Nordic модел и неносат 2-степени компресори, затоа и не се до -30, едноставно да се воочи разликата.
Додека не фанат минуси или додека не ме фане ќеиф да го запалам ќумбето ќе си грее 60м2(со уште една он-офф на припомош,сега засега може сама да постигне и гаси а 3.5ка е).
А за имињата се смеев општо!Не дека не треба да се напомене клима за ладна зона,туку што на испод просечни клими им ставаат такви имиња за да се продаваат.И нормално,неупатен човек ќе наседне...
Btw amber е жар/жарче на англиски

...Фуегото заврши во викендица само за ладење, за грење не беше ни купена иако е пробана и многу слабо грееше, ама мислам дека 300евра ја платив пред 10год таа наводно "Шпанска" Оn/OFf 3.5ка произвeдена разбирасе во Кина и Шпанија никогаш не ја видела.