Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Kako se aktivira jonizatorot kaj ovoj TST ( gree ) inverter na dalecinskoto ima kako elkicka dali toa e znak za aktiviran jonizator ?

Прашање : Кој кредит е најполевен за менување на кровот на куќа од Табли во Керамиди ???

I kaj mene vcera montirana tst 3.5
Prvi vpecatoci nadvoresnata pretivka,naracan merac od ali,pa ke spodelam potrosuvacka da stigne meracot

Attachments

• 20191101_204436.jpg
    20191101_204436.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 50
  • 20191101_204500.jpg
    20191101_204500.jpg
    3 MB · Прегледи: 51

Attachments

• Screenshot_20191102-115821.png
    Screenshot_20191102-115821.png
    400,9 KB · Прегледи: 55
Последно уредено:
Прашање : Кој кредит е најполевен за менување на кровот на куќа од Табли во Керамиди ???
GEFF во Шпар или Охридска
15% враќаат. За 20% треба уште еден зафат. На пример фасада, клима, штедливи ламби, вентилација (рекуператори)

Немој да сум фатил некој кај што во Google пишува "рекуператори за домашна употреба"

So te premisli tolku posle necela godina, ta sega akna gree doma? A vivaxot kaj ti e?
Vivax-ot go prodadov vo spalna staviv Haier tide a vo dnevna TST ( gree ) vivax-ot 5.5kw ja prodadov bidejki takva mi bese komfiguracijata na prostorot ima 2 hodnika sto so 1 klima ne mozese dobro da se zagree i vo spalnata mi se pojavi kondez vlaga i se resiv namesto edna 5.5kw klima da kupam 2 klimi 3.5kw za TST se odluciv bidejki cenata beze prifatliva i nema greac na kompresor i kondes a ne sakav klima so graci i TST sega za sega e odlicno ponataka ke vidime.

Sto mislite za modelov so cenata
Nema sto da mislime, sami Samsung si napisale, samo treba da NAUCIS i procitas sto pisuva na slikava podole.
Togas koga ke znaes da Procitas sto pisuva, togas ni mislenje od drugite nema da ti treba.
ar18rxf.jpg
Modelov na Samsung e od serija koja se vika Maldivi, ako nesto toa Maldivi ti asocira na greenje.

Последно уредено:
Nema sto da mislime, sami Samsung si napisale, samo treba da NAUCIS i procitas sto pisuva na slikava podole.
Togas koga ke znaes da Procitas sto pisuva, togas ni mislenje od drugite nema da ti treba.
Прегледај го приврзокот 221238
Modelov na Samsung e od serija koja se vika Maldivi, ako nesto toa Maldivi ti asocira na greenje.
Ме изнасмеа ова со името на серијата,ама барем тие се искрени.
Не треба здраво за готово да ги земаме маркетиншките трикови(а.к.а имиња) хајер тундра,КЦ&Х Арктик,СТ Сиберија.
Како тргнале...очекувам во скоро време клими со имиња:Новосибирск,Камчатка,Јакутск и сл. :ROFLMAO:

Инаку еве Фуего(оган) Еспања како си грее,баш како името што му кажува :D
595CDCCB-8EBF-413A-A55A-916A217CAEC8.jpeg

@FlegmaFX еве ветуваме дека ќе бидеме умни и нема да бараме рекуператори за “домашна употреба” :)
...нејќеме да се испоотруеме засега ;)

Последно уредено:
Инаку еве Фуего(оган) Еспања како си грее,баш како името што му кажува :D
Прегледај го приврзокот 221242
И мене ме имаат прелажано негде пред 10год дека Еспања се Шпански клими па признавам дека и ја имам земено една Фуего :facepalm: ...Фуегото заврши во викендица само за ладење, за грење не беше ни купена иако е пробана и многу слабо грееше, ама мислам дека 300евра ја платив пред 10год таа наводно "Шпанска" Оn/OFf 3.5ка произвeдена разбирасе во Кина и Шпанија никогаш не ја видела.

За Нордик Артик рекламите има зашто се такви иако реално се злоупотребува.
Но генерално неважи правилото дека ако стои Нордик лажат, имаш и Тошиба и Фујитсу и Панасоник Нордик кои го користат истиот назив Nordic и многу фино имаат напишано зашто тие модели се викаат така и зашто имаат такви капацитети и цени.

Или ако за Грее беше смеата, Грее има само 2 модели што се Нордик, и тоа се U-Crown i АмберNordic, и двата декларирани до -30(не до -20) и само тие модели се со EVI компресори-двостепени или попознати како 2-stage компресори.
Моделите до -20 или -22 се LCLH не се Nordic модел и неносат 2-степени компресори, затоа и не се до -30, едноставно да се воочи разликата.

Последно уредено:
И мене ме имаат прелажано негде пред 10год дека Еспања се Шпански клими па признавам дека и ја имам земено една Фуего :facepalm: ...Фуегото заврши во викендица само за ладење, за грење не беше ни купена иако е пробана и многу слабо грееше, ама мислам дека 300евра ја платив пред 10год таа наводно "Шпанска" Оn/OFf 3.5ка произвeдена разбирасе во Кина и Шпанија никогаш не ја видела.

За Нордик Артик рекламите има зашто се такви иако реално се злоупотребува.
Но генерално неважи правилото дека ако стои Нордик лажат, имаш и Тошиба и Фујитсу и Панасоник Нордик кои го користат истиот назив Nordic и многу фино имаат напишано зашто тие модели се викаат така и зашто имаат такви капацитети и цени.

Или ако за Грее беше смеата, Грее има само 2 модели што се Нордик, и тоа се U-Crown i АмберNordic, и двата декларирани до -30(не до -20) и само тие модели се со EVI компресори-двостепени или попознати како 2-stage компресори.
Моделите до -20 или -22 се LCLH не се Nordic модел и неносат 2-степени компресори, затоа и не се до -30, едноставно да се воочи разликата.
Човек учи додека е жив!Ни мојава не беше купена за греење,ама па фала богу убаво се покажа и баш ме чуди твоево искуство... На работа исто стари фуега ринат летно време,вода тече од сите страни однадвор ама ладат ~150м2 и мака немаат!
Додека не фанат минуси или додека не ме фане ќеиф да го запалам ќумбето ќе си грее 60м2(со уште една он-офф на припомош,сега засега може сама да постигне и гаси а 3.5ка е).

А за имињата се смеев општо!Не дека не треба да се напомене клима за ладна зона,туку што на испод просечни клими им ставаат такви имиња за да се продаваат.И нормално,неупатен човек ќе наседне...
Btw amber е жар/жарче на англиски ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom