Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Споредуваме баби и жаби! Најефтината SF 2.5ka кошта колку WN35 3.5ka.
За во помала соба само SF 25 оти е подобра,а скоро исто грее како WN-35!
Сепак и двете се скоро 40 карти(и јас не би одбрал ниедна).
Поскапата СФ од 3.5kw чини 50к и исто мислам дека е преценета.Панасоник зте35тк е А+++ со SCOP 5.1 за 52000ден со Sanyo компресор и може дури и LN35 да ја товари на грб.
П.С.сега го прочитав твојот оригинален пост.Игнорирај се погоре напишано!
За 13м2 со низок таван,АЕРИ 2.5kw.Батали марки и се,не фрлај пари за џабе.
I vo klimi mk e tundra-ta e MEEFRA pa 5.5kw cini 40.990 den a vo setec istata e 33.839 den sto e odlicen popust vo Setec.Ovaa u SETEC e Haier Tundra Green (minus) ne plus... ima razlika megju ovaa i onaa pravata Haier Tundra Green...
Energetskite nalepnici ke kazat (MEEFRA i JEFFRA)
Прегледај го приврзокот 219254
Прегледај го приврзокот 219255
ili karakteristikite... MEEFRA https://www.technopolis.bg/en/Invertеr/Inverter-HAIER-AS50TDDHRA-CL-1U50MEEFRA-WiFi/p/650529
i JEFFRA https://www.alphaclimagr.gr/product...hra-1u50jeffra-18000btu.html?ref=bestprice.gr
Sepak ponudata vo SETEC za 34.000 5.5kW Tundra Green Plus E ODLICEN IZBOR....
Inaku tokmu vo SETEC i so popustive na flaeri vidov 3.5ka Hitachi koja se nudese nesto pod 30karti... sega gledam crvenilo! Ja nemaat. Ili gi prodale site dve na zaliha ili se foliraat. A da se cudis pa ni Hidroset nema Hitachi 3.5ka... neznam dali nekade u MKD nudi Hitachi klima!? Izgleda ne!?
Druze za 20 kvadrati 5.5kw- uzasno losa kombinacija ....koja i da e ke raboti kako na prekinuvac pali/gasi ,,, veke 40m2 e dr, rabota ....Луѓе молам за совет, имам простор од 20 m2, со можност да достигне 40 m2 (со отварање на врати), во куќа со PVC дограма и фасада, без изолација. Ми треба клима инвертер што ќе ме згрее на -15?
- Буџетот ми е до 40 000, гледам Haier Tundra Meefra 5.5 kw е на попуст (33 000), ќе заврши ли таа работа или можеби некоја друга?
Најевтина инвертер од VIVAX, GREE или HaierДечки, ми треба совет за економично затоплување на просторија од 15 метри квадратни со нешто понизок плафон од стандард која ќе се користи 4-5 часа во денот. Гледам пред се клими се препорачуваат ама таа инвестиција во моментот не се исплати, па се мислам за 2 киловатна панелка? Колку е паметна идејата и која панелка би ја препорачале?
Ние што сме од Аласка (Прилеп) ќе почекаме за 2025 да загади повеќе ... Изгледа условите ќе бидат ко лани како општинските, да тие купена климата пред 4-5месеци од огласот за субвенции. Ќе ги видиме сега условите преку ЕВНТукушто на радио Скопје изјавија дека е донесена одлука за субвенционирање на 1000 инвентари (баш така, не е моја грешка) во градовите Скопје, Битола, Тетово и Кичево. Секое семејство ќе биде субвенционирано по 1000€. Сето ова на товар на ЕВН.
Пре пар година је била субвенција за топлотне пумпе у Србији, међутим техничке карактеристике уређаја су биле недостижне за све топлотне пумпе на тржишту сем једног јединог модела ЛГ, тако да је то било очигледно форсирање и суфинансирање једне компаније. Дај Боже да не буду такви критеријуми и код вас, већ да може да се бира шта ће да се купи од инвертераНие што сме од Аласка (Прилеп) ќе почекаме за 2025 да загади повеќе ... Изгледа условите ќе бидат ко лани како општинските, да тие купена климата пред 4-5месеци од огласот за субвенции. Ќе ги видиме сега условите преку ЕВН
4 gradovi X 250 inverteri.....bravo koja mizerija ......Тукушто на радио Скопје изјавија дека е донесена одлука за субвенционирање на 1000 инвентари (баш така, не е моја грешка) во градовите Скопје, Битола, Тетово и Кичево. Секое семејство ќе биде субвенционирано по 1000€. Сето ова на товар на ЕВН.
Edit:
Економски лидер пишува дека одлуката се однесува на 10 000 инвертери.
Za nas.nema.nistoНие што сме од Аласка (Прилеп) ќе почекаме за 2025 да загади повеќе ... Изгледа условите ќе бидат ко лани како општинските, да тие купена климата пред 4-5месеци од огласот за субвенции. Ќе ги видиме сега условите преку ЕВН
super e toa ama zosto ne i na celata teritorija na makedonija? kako sto spomna clen tuka za polarniot prilep..... drugite gradovi...Тукушто на радио Скопје изјавија дека е донесена одлука за субвенционирање на 1000 инвентари (баш така, не е моја грешка) во градовите Скопје, Битола, Тетово и Кичево. Секое семејство ќе биде субвенционирано по 1000€. Сето ова на товар на ЕВН.
Edit:
Економски лидер пишува дека одлуката се однесува на 10 000 инвертери.
10.000 се и порано слушнав ко прпат спонмнаа за субвенции од ЕВН. Аеродром (Скопје) имаше сопштение само само 274 gradovi X 250 inverteri.....bravo koja mizerija ......
Автоматски споено мислење:
Za nas.nema.nisto![]()