tocno deka greenje i prigrevanje ne e isto,mene mi e postavena tundrata vo prostor koj e 37 kv(dvevnatrpezarija kunja),megjutoa rasporedot mi e dobar i taka da so otvorena vrata prema hodnik se PRIGREVAAT spalna kupatilo i hodnikotAj vaka
Veke istovo go imas napisano ama eve da se potsetime na toa sto go imas napisano.
Greenje i Prigrevanje ne e isto kako sto 24C i 19C ne e isto.
Taka da ne e isto koga ednas ke napises gream 37m2 pa posle 65m2 kako ti e keif.
Klimata ti e postavena vo 37m2 i realno samo tie gi grees, ostanatite 28m2 (hodnik spalna i banja) gi prigrevas(tie ne gi grees) i tamu temperaturata ne e ista osven ako ne se postavat znaci za vozduhot da vrti po sobi
Eve 2 prasanja od mene.
Kolku ti e smetkata za Januar 2019 ako prethodnata godina ti bila 5800 i toa vo Dekemvri 2017 koga zimata bese blaga.
I vtoro dali koga ke postigne temperatura i kompresorot e ugasen Tundrata prodolzuva da duva??
A Zadovolni sme tuka site od klimite, samo zadovolstvoto e prvo subjektivno no i realno razlicno![]()
koga ja kupuvav planot bese da gi greaam samo tie 37kv,megjutoa uspevase da prigree do 65kv
za prasanjata:
1:za januar 2019 smekata mi e 6400(podesena na 26 stepeni vo 3 brzina)
2:ne se razbiram mnogu vo klimive ali koga ke postigne temperatura nadvoresnata se gasi,a na vnatresnata vetilatorot prodolzuva da duva so ninimalna brzina
Автоматски споено мислење:
mojata e bez displej samo 3 sijalicki,ako insistiras ke sliknam i ke pustam slikiMoze li da stavis sliki od vnatresnata i nadvoresnata edinica koj tocno model e dali e vakva vnatresnata edinica na Haier
![]()
Moj rodnini imaat vakva 5.5kw inverter Haier i se prezadovolni od inverter klimata.