- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Ovoj model e 12-ka 3.5kw https://klimi.mk/product.php?id=175едно нешто од спецификацијата да посочеше што е добро!? Ова 09ка ли е или 12ка!?
Ovoj model e 12-ka 3.5kw https://klimi.mk/product.php?id=175едно нешто од спецификацијата да посочеше што е добро!? Ова 09ка ли е или 12ка!?
Znaci i VIVAKS ima uslovna garancija samo.do.tri godini.Denovie ce mora da zemam uste edna klima.izborot mi se sveduva na gree lomo eco,vivax aeqi,vivax aesi+,ili vivax aemi.aesi+ imam popust i moze da go zemam po cena od 19990.skoro site modeli se so ista cena,samo sto lomo ima 10god garancija uslovna no i vivax ima tri no i tamu uslovna.sto da se zeme?
Vivax aesi+ e mnogu solidna klima.[DOUBLEPOST=1540482941][/DOUBLEPOST]Denovie ce mora da zemam uste edna klima.izborot mi se sveduva na gree lomo eco,vivax aeqi,vivax aesi+,ili vivax aemi.aesi+ imam popust i moze da go zemam po cena od 19990.skoro site modeli se so ista cena,samo sto lomo ima 10god garancija uslovna no i vivax ima tri no i tamu uslovna.sto da se zeme?
Jas ne sum trgovec kako tebe jas imam druga profesija.Znaci i VIVAKS ima uslovna garancija samo.do.tri godini.
Nikoj tuka nema zbor.progovereno za toa deka i za Vivaks se doplaka.
Samo za GREE se potencira.daval 10godini.so doplata.
Klime neka ti preporaca koj Vivaks i neka ti ostavi telefon za konsultacii.![]()
Се доплаќа, што за мене е смешно и кретенско од страна на продавачите да не обезбедат мин од 2-3 безусловна гаранција. Утре за фен ќе воведат проверка.Znaci i VIVAKS ima uslovna garancija samo.do.tri godini.
Nikoj tuka nema zbor.progovereno za toa deka i za Vivaks se doplaka.
Samo za GREE se potencira.daval 10godini.so doplata.
Klime neka ti preporaca koj Vivaks i neka ti ostavi telefon za konsultacii.![]()
Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.Sto Dobro ?
Da snimis video ke se vidi deka maksimum 30sekundi ke drzi potrotrosnja od 480W i ova podesuvanje 25 zadadena/AutoFan
na vtora minuta ke otide na 700W.....u treta na 1Kw....i sve taka u krug
Затоа што не читаш ли, климата ја клаваат во простории од 70м2 и очекуваат да ги стопли. И притоа сакаат да му штеди. Нека пробаат нареден пат во просторија од 150м2 нека ја наместат и нека гледаат во уредите за мерење потрошувачка и температура ко стоки. Притоа може да го отворат прозорецот и да го постават термометарот надвор.Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.
Еве и јас по подолго време да пишам.Затоа што не читаш ли, климата ја клаваат во простории од 70м2 и очекуваат да ги стопли. И притоа сакаат да му штеди. Нека пробаат нареден пат во просторија од 150м2 нека ја наместат и нека гледаат во уредите за мерење потрошувачка и температура ко стоки. Притоа може да го отворат прозорецот и да го постават термометарот надвор.
На крајот на денот сепак таа е само клима декларирана како 3.5. И реална квадратура би била 35-40 квадрати. Затоа е испрограмирана просекот макс да и биде околу 900W. Затоа што не очекува некој да ја поставува во 100м2 и да лупа ко будала на макс компресор и да го прегори. Си има заштити, ладење ова она.
Според сите спецификации што ги гледав немаше доволно избор да бидам сигурен дека некоја 3.5 кај мене во 35м2 ќе ме згрее и купив 5.5. Но некој сака да грее 70м2 и да плаќа 1000 денари струја. Е кога тој разум ќе се закоси со секоја логика ќе се запрашуваш вакви прашања
Postoi ama treba da se platiЗатоа што не читаш ли, климата ја клаваат во простории од 70м2 и очекуваат да ги стопли. И притоа сакаат да му штеди. Нека пробаат нареден пат во просторија од 150м2 нека ја наместат и нека гледаат во уредите за мерење потрошувачка и температура ко стоки. Притоа може да го отворат прозорецот и да го постават термометарот надвор.
На крајот на денот сепак таа е само клима декларирана како 3.5. И реална квадратура би била 35-40 квадрати. Затоа е испрограмирана просекот макс да и биде околу 900W. Затоа што не очекува некој да ја поставува во 100м2 и да лупа ко будала на макс компресор и да го прегори. Си има заштити, ладење ова она.
Според сите спецификации што ги гледав немаше доволно избор да бидам сигурен дека некоја 3.5 кај мене во 35м2 ќе ме згрее и купив 5.5. Но некој сака да грее 70м2 и да плаќа 1000 денари струја. Е кога тој разум ќе се закоси со секоја логика ќе се запрашуваш вакви прашања
Jas mojata FH35 ja imam staveno vo 56m2 no imam edna WN35 vo istata soba shto planiram da ja uklucam ako slucajno pocuvstvuvam deka FHto se maci ili ne postignuva koga (ako) ke zaladi. Sega zasega FHto si gree bez problem. Isto taka, za mesec dena ochekucam kerkichka pa planot e od dnevnata, so dvete klimi da go gream i hodnikot.Затоа што не читаш ли, климата ја клаваат во простории од 70м2 и очекуваат да ги стопли. И притоа сакаат да му штеди. Нека пробаат нареден пат во просторија од 150м2 нека ја наместат и нека гледаат во уредите за мерење потрошувачка и температура ко стоки. Притоа може да го отворат прозорецот и да го постават термометарот надвор.
A sto se potresuvas od pisuvanje na nekoj trol koj sto site veke znaat deka ima zadni nameri, ne e tuka za da debatira realno tuku da prodava bofal klimi po sekoja cena, eden od nacinite e i da omalovazuva se drugo. Imas super klima, toa go kazuva cel svet, ne jas, se koristi nasekade, a ne samo vo ovoj siromav balkan ili azija, afrika kako doticnite koi se smetaat uopste za nekoja konkurencija.Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.
Баш би било добро доколку знаеме како се однесуваат овие клими од 20000 денари на поладни температури вклучувајќи ја и ломо еко. Од спецификации се гледа дека губат доста на моќност под -10 температура па искрен feedback би бил од корист. Затоа што тука ги препорачуваат и за простории до 35м2, јас мислам дека капацитетот најмногу би му бил до 20м2ponazad imam pisano deka moj rodnina zema gree lomo eco,bev kaj nego na gosti i vika klimata sega za sega e ok.I navistina kako sto vidov i se uveriv ja stavivme vo treta brzina(taa e najaka)i temperatura na 30 pocna da duva dosta toplo na izduv,samo sto nadvoresnata e malku bucna se slusa i vnatre ali kako sto mi kaza monterive ne stavile nikakvi gumici,ja opnale direktno na drzaci.inace ja ima staveno vo soba od 16kv.Za 20000 kolku sto ja plati i e dobra sega za sega ,vo poladno ce vidime.
792/552/384/282/240 m3/h Ova se 4te brzini na Auto Fan na FH35VE, prvata 240 e Silent i ne ja zimame vo obzir zasto e izdvoena od ovie.Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.