- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.768
- Поени од реакции
- 7.701
Ja nezboram za Defrost, tuku za tvoite teorii na zagovor deka grejacot nepomagal da nezamrzne sakjeto....am ovoj Rusinov ako na On/OFff klima se gree togas zosto stava grejac?...sigurno e negde na potoplo cim na obicna On/Off se gree, a ako na obicna se gree temperaturite mu se kako ti sto vikas mediteranski ama sepak go stava grejacot i objasnuva zasto, samo ne razbiras.Тоа на српски не го ни читам,тоа треба да им го објасните на луѓето што не знаат инвертер/инвентор разлика да направат!Ама чуле дека имаат греач,и логично пошто за греење им е,па мислат дека е подобро.
Е сега:
“Саќето-изменувачот во мод на греење не е топла туку ладната страна, ако надвор е -2 саќето е -10 и тие -2 се топлата страна инаку како би имало топлинска размена??? не тропај кога неразбираш”
Дај да видиме кој тропа,а кој всушност тропа и измислува нешто што не сум рекол!
Саќето на дефрост е врело! На дефрост!
Убаво имам кажано.И таа топлина го топи мразот,а и самата надворешна се загрева... нормално.На нашиве температури тоа е и повеќе од доволно за да истече водата оздола.
А втората твоја теза:Дека греачот помага божем помалку да мрзне саќето е глупост невидена(и неочекувана од тебе).Ако имате нови закони за физика во Грее свака част! Мраз создаден со КОП 3 да топите со КОП 1 браво тогаш.
И тоа што прво мрзне долниот дел има многу пологично објаснување со струење на воздухот,исто како што секогаш попрво мрзне внатрешниот дел од саќето.
Таа теза за греач што го забавува мрзнењето на саќето да си ја пласирате во дуќан,а не тука.
Da si ziv i zdrav klimata bez grejac da si ja namontiras pod prozor i da negledas kako mrzne tacnata i crevoto...togas ke ti tekne ne muabetov

Proektna Temperatura i vo 2019ta za Skopje e -14C pa ti vidi

Последно уредено:
esenta e veke tuka .... zimata za brzo ke stigne pa ke vidime koj/sto/kako ..... samo ne sum bas siguren deka site ke pustat realni sliki .... bidejki tuka sto i da e se se tera na inat ....pogotovo protiv gree , ne znam zosto vikaat forsiraat aeri, koga gledam i taa imala greaci na tacna i kompresor.... taka po default i taa ne cini. a site vikaat vivax aeri Zakon ! I novata haier -25 danee so greac.?ama ....? zakonive tuka se dvoen standard. !