Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Подобро и да незнаеш, и помирно ке спиеш
Видов на нет, сертификати за квалитет, што како незнам.
Сигурно членот погоре мислеше дека мидеата има сертификат таков

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Attachments

Znaci vivaks pravi malverzacii
Ovoj PDF e od nivnata oficijalna stranica. VIVAKS.HR. mozes I sam Da si proveris sto e tocno neznam. Cudno mi e e samo 100w Da ima bekap
Најверно е да си затоплен .. за пдф документиве искрено ич не му верувам .. во надворешната тои беше документ ваму на странава друго изгледа некој Хрват или Кинез ги измешал бројките јбг трета смена може бил :))))))

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Parno si e parno zaebi ti fenovite nad glava. Ke si zemes edna tp sega ili koga ke poeftinat malku i povtorno ke si go aktiviras parnoto. Topli vecinja, topla voda, toplo sekade itn..Raat.
Kaj мене најефикасното греење ќе е секогаш примарно. Доста беше сметки баснословни. ТП нема ефикасност како хиперинвертер - ни приближно. Ама фино е да се има како дополнително греење на инвертерите, пришто тие ќе работат со уште повисок COP и ТП ќе работи со релативно пристоен ЦОП зошто не е главниот играч. Win-Win.

Kaj мене најефикасното греење ќе е секогаш примарно. Доста беше сметки баснословни. ТП нема ефикасност како хиперинвертер - ни приближно. Ама фино е да се има како дополнително греење на инвертерите, пришто тие ќе работат со уште повисок COP и ТП ќе работи со релативно пристоен ЦОП зошто не е главниот играч. Win-Win.
Ne moze nitu pod razno da se meri komforot na parno so fenovi nad glavata. Topli vecinja i site ostanati prostorii. So edna klima se zagreva efektivno edna prostorija, ako imas golem stan ili kuka x klimi ke treba da stavas ili edna tp, sto e popametno. So TP moze eftino plus i sanitarnata voda da ja zagrevas, sto e isto taka prilicna zasteda. Vo kombinacija so golem bafer 1500-2000l moze da se naprai tp da raboti/polni toplina pretezno vecer na eftina struja isto kako termo pecka i so ova efektivno da se prepolovi smetkata. Copot ne bi trebalo mnogu da se razlikuva od klimite, a ako tp e vo kombinacija so podno greenje provereno trosi pomalku i od najmodernite klimi.

Што цена го зема и како мислиш ти бега 3 w?
Мислам 13 долари беше со се шипинг, ова што бега нее страшно сите овие по малце забегуваа во + или - наместо 100w ќе покажува 103w нее некоја мана лошо е да кажува 30w фазла или во минус :)

Последно уредено:
Ne moze nitu pod razno da se meri komforot na parno so fenovi nad glavata.
Така е. Јас стално го тврдам ова.
Но она за што се дискутира овде е економичноста.
Како и да е, пред неколку страни постирав слики од топлотната дистрибуција кај моделите од Mitsubishi Electric FH, SF и LN (за што, разбирливо, не наидов на никаква реакција од Gree герилата)

Денес ќе постирам графикон од топлотната дистрибуција на парапетна единица која (кои) единствено, по комфор, можат да се приближат до класичен радијатор.

Мислам 13 долари беше со се шипинг, ова што бега нее страшно сите овие по малце забегуваа во + или - наместо 100w ќе покажува 103w нее некоја мана лошо е да кажува 30w фазла или во минус :)

Pa sekoj proizvod ima plus minus tolerancija

Ne moze nitu pod razno da se meri komforot na parno so fenovi nad glavata. Topli vecinja i site ostanati prostorii. So edna klima se zagreva efektivno edna prostorija, ako imas golem stan ili kuka x klimi ke treba da stavas ili edna tp, sto e popametno. So TP moze eftino plus i sanitarnata voda da ja zagrevas, sto e isto taka prilicna zasteda. Vo kombinacija so golem bafer 1500-2000l moze da se naprai tp da raboti/polni toplina pretezno vecer na eftina struja isto kako termo pecka i so ova efektivno da se prepolovi smetkata. Copot ne bi trebalo mnogu da se razlikuva od klimite, a ako tp e vo kombinacija so podno greenje provereno trosi pomalku i od najmodernite klimi.
Зборуваш како да незнам и како да немам парно.

Имам, ама не како примарно греење. Едноставно е прескапо. Илјадници евра на сезона во ветер фрлени мене ми излегува разликата.

Кај мене се отворени просториите и се ми е топло. Дури и скалите сакам да ги пригревам, така да комфорот ќе е уште поголем со инвертер, наместо на 12ц, да се кренат на 18ц. А во таков режим инвертер работи скоро бесплатно. :)

13$ 700den. Od anhoc 800 go kupiv ,ne cekas .6 meseci garancija .i ako nesto ne te bendisuva imas 15 dena od kupuvajne da go vratis tise vrajka cel iznos,samo da nee osteteno ....

Attachments

• IMG_20190701_161249.jpg
    IMG_20190701_161249.jpg
    3 MB · Прегледи: 21
13$ 700den. Od anhoc 800 go kupiv ,ne cekas .6 meseci garancija .i ako nesto ne te bendisuva imas 15 dena od kupuvajne da go vratis tise vrajka cel iznos,samo da nee osteteno ....
Две тарифи има овај зелениов, тои со плавите дугмина има една мислам. Абе нека мера таму дал бил плав - зелен - бел важно исправо кажуваат не забегуваа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom