Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не знаев дека ја шминкаат за улогава

tumblr_op6mizw8xB1smsmqro1_500.gif

Мене ми е жал за тебе што они истоварале дрва. За нив ми е гајле.

И за мене ми е највеќе гајле, што истоварија 80м3 во околина.

Treba da se zabranat drvata za greenje dosta so cadenje zagaduvanje truenje 21vek sme.

Мене ми е жал за тебе што они истоварале дрва. За нив ми е гајле.

И за мене ми е највеќе гајле, што истоварија 80м3 во околина.
Edna familija spasiv, od naredna godina ushte edna. Dojdoa pred nekoe vreme komshiite sho se na drva, me rasprashveja za inverterive, za smetkite na struja, se di detalj im kazav i ne veruvaa deka plakjam tolku struja. Poshto togash vekje gi imaa uplateno drvata za godinava, rekoa naredna godina nema da kupat drva, ke stavat klima. Plus, kukjata nivna 5cm stiropor ima shto e ushte podobro. Od utre i prviot moj komshija pochnuva so redenje termo fasada, toj mi e tezok, ama ke go ubedam i nego da stavi klimi.

So zdravje da se koristat i dolgo da sluzat ...pusti po nekoja slika posle montaza od 2te:)
Автоматски споено мислење:

Daj opis na sobata ...lokacija ,izolacija,prozori i slicno ....
Znaci 22m2 soba na jug,na vtror sprat od od kujka so pvc prozorci so fasada no obicna bez stiropol ...so bi mi preporacale do 30k

Znaci 22m2 soba na jug,na vtror sprat od od kujka so pvc prozorci so fasada no obicna bez stiropol ...so bi mi preporacale do 30k
Fary lclh .. bidejki za nijansa e podobra od violata ,ima i pojak izduv, i pomala potrosuvacka i e na r32 ...
ako si za druga marka toa e druga prikazna :)

Што само ние, еве Русиве кои се доста популарни на YT ќе ти дадат предлог за греење 22м2, кои се доста стручни темелни неутрални.... и во пар наврати цитирани на форумов.... се надевам ќе ти помогнат со нивниот избор за најдобра клима за загревање стамбен простор по неколку битни критериуми: https://www.youtube.com/watch?v=RC4S2oaILgg сите клими се изгор скапи, но тука се најдоа две клими кои тоа не се!.... иако се доста потценети на форумов а имаат поволни цени! Тие говорат за 09ки 9000BTU или популарно кажано 2,5ки... сеедно истото би се однесувало и за 3,5ки... во изборот се најдоа значи не многу популарни кај нас (сметам не заслужено) Daikin FTXB 35 C и Midea Mission секако 12ка те 3,5ка би биле како опција те предлог за тебе... иако со послаб PdesignH: Daikinot 2.6kW, a Mideata 2.5kW... сепак се најдоа на листата најдобри клими кај Русиве!?... Daikinot 3,5 јапонец склопен у Чешка излегува од буџетот може да се најде за 33-34,000... а Midea Mission 3,5кW vo SETEС мислам сеуште се нуди за 24-25к, многу популарна клима кај северните соседи, има одлична модулација (значи доста економична е) и тн...Е сега 2,5kW или 2,6кW би требало да се доволно да се греат 22м2 на -7*С... но на пониски кои се ретки и обично температури, кои траат додека сме во сон, можно е да треба 5-10 дена у сезона (по неколку часа значи) и додатно грејно тело... Велам можно е! Но не мора да биде! Но тоа би било случај и со останатите клими кои чинат под 500Евра (твојот буџет)... како Vivax AERI 3,5кW, јас би рекол Виола 3,5 од GREE, дека е посериозна клима од Fary 3,5 ... иако погоре читам поинакво мислење.... Лично на пр. користам 3 сезони Hаier Tundra 3,5ка (постариот модел) за загревање 18м2 во стара зграда приземје без изолација (PdesignH 2.8kW)... задоволен сум засега и не сум користел дополнително затоплување иако минатата зима неколку дена паднаа температурите и под -10!... Но ете (не само температурите зимоска), падна и предлог за новата Haier Tundra Green која има PdesignH 3.2kW.... и со овој предлог се сложувам.
Интересно е коментар од другите за изборот на баткине од видеото ... на листата Топ-10 меѓу јапонци, се најдоа тројца Кинези!?

Што само ние, еве Русиве кои се доста популарни на YT ќе ти дадат предлог за греење 22м2, кои се доста стручни темелни неутрални.... и во пар наврати цитирани на форумов.... се надевам ќе ти помогнат со нивниот избор за најдобра клима за загревање стамбен простор по неколку битни критериуми: https://www.youtube.com/watch?v=RC4S2oaILgg сите клими се изгор скапи, но тука се најдоа две клими кои тоа не се!...x иако се доста потценети на форумов а имаат поволни цени! Тие говорат за 09ки 9000BTU или популарно кажано 2,5ки... сеедно истото би се однесувало и за 3,5ки... во изборот се најдоа значи не многу популарни кај нас (сметам не заслужено) Daikin FTXB 35 C и Midea Mission секако 12ка те 3,5ка би биле како опција те предлог за тебе... иако со послаб PdesignH: Daikinot 2.6kW, a Mideata 2.5kW... сепак се најдоа на листата најдобри клими кај Русиве!?... Daikinot 3,5 јапонец склопен у Чешка излегува од буџетот може да се најде за 33-34,000... а Midea Mission 3,5кW vo SETEС мислам сеуште се нуди за 24-25к, многу популарна клима кај северните соседи, има одлична модулација (значи доста економична е) и тн...Е сега 2,5kW или 2,6кW би требало да се доволно да се греат 22м2 на -7*С... но на пониски кои се ретки и обично температури, кои траат додека сме во сон, можно е да треба 5-10 дена у сезона (по неколку часа значи) и додатно грејно тело... Велам можно е! Но не мора да биде! Но тоа би било случај и со останатите клими кои чинат под 500Евра (твојот буџет)... како Vivax AERI 3,5кW, јас би рекол Виола 3,5 од GREE, дека е посериозна клима од Fary 3,5 ... иако погоре читам поинакво мислење.... Лично на пр. користам 3 сезони Hаier Tundra 3,5ка (постариот модел) за загревање 18м2 во стара зграда приземје без изолација (PdesignH 2.8kW)... задоволен сум засега и не сум користел дополнително затоплување иако минатата зима неколку дена паднаа температурите и под -10!... Но ете (не само температурите зимоска), падна и предлог за новата Haier Tundra Green која има PdesignH 3.2kW.... и со овој предлог се сложувам.
Интересно е коментар од другите за изборот на баткине од видеото ... на листата Топ-10 меѓу јапонци, се најдоа тројца Кинези!?
Interesno e usto poveke sto na listata nema fucicu,toshiba,Hitachi,Panasonik =japonec za vo kanta :)

Noviot model na Gorenje klima inverter proizveden vo fabrikata za klimi na Hisense naskoro ke bide dostapen i na nasiot pazar
Hisens ne go kupi gorejne.?? Normalno deka ke gi pravi tuka .....iako mislam.deka vo slovenija ke kosta poskapo celo proizvodstvo,otkolku vo China.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom