Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kukja? Stan? izolacija? kolku sobi?Здраво, не сум многу запознаен па сакав да прашам од каде најдобро да земам инвертер и кој модел, ќе ми треба и за ладење и греење по можност за над 60м2 за до некаде 1000евра.
Додека е плус температура надвор да , кога ќе паднат минусни само дневната ќе ја згрееш .Здраво во план ми е да купам инвертер, просторот е 30 м2 дневна плус 16 м2 спална соба,изолација нема само цигла 30цм.Ми го препорачаа овој модел па ако може да ми кажете дали ќе заврши работа за 46м2 .Прегледај го приврзокот 214898
"Baterija" pak ti so tvoite provokacii, zapomni si GREE e br.1, kolku i da ti e tesko.abe strelco koj te prasa kolku kosta, znaeme za galickite deka se najevtini, zatoa gi vikaat galicki. terajte kvalitet nikao galicki, i neka ne te boli tolku ako ima i nekoja druga kineska firma na pazarov a ne e galicka.
Pocekaj malce, ako ne ti se brza, ke ima strasna promocija na GREE.Здраво во план ми е да купам инвертер, просторот е 30 м2 дневна плус 16 м2 спална соба,изолација нема само цигла 30цм.Ми го препорачаа овој модел па ако може да ми кажете дали ќе заврши работа за 46м2 .Прегледај го приврзокот 214898
Може ли да ми препорачаш некој модел што би ја загреал и дневната и спалната соба .Додека е плус температура надвор да , кога ќе паднат минусни само дневната ќе ја згрееш .
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Tamu kaj sto si ja kupil ti zapisale pogresni oznaki, i vnatresna i nadvoresna se S6DBA2A.Pozdrav
Go zamoluvam g.Strelec da mi ja pojasni razlikata pomegu GREE AMBER NORDIC GWH12YD S6DBA1A koja ja imam uplateno, a ke bide montirana vo tekot na sledniot mesec po moje baranje, i modelot GWH12YD S6DBA2A.
Vi blagodaram odnapred.
So pocituvanje
Во принцип за различни простории треба различно грејно тело. Освен ако не е отворен простор. Планирај дека воздухот треба да врти за да се згрее ефикасно другата просторија. Јас имам во секоја просторија клима уред. Не би знаел да ти препорачам еден уред за две простории. Има тука поупатени,јас зборувам од искуство.Може ли да ми препорачаш некој модел што би ја загреал и дневната и спалната соба .
Za greenje ladenje na 60 m2 ti go preporacuvam ovoj model LINKЗдраво, не сум многу запознаен па сакав да прашам од каде најдобро да земам инвертер и кој модел, ќе ми треба и за ладење и греење по можност за над 60м2 за до некаде 1000евра.
Postuvan g.StrelecTamu kaj sto si ja kupil ti zapisale pogresni oznaki, i vnatresna i nadvoresna se S6DBA2A.
Kaj nas moze da se kupi samo GWH12YD S6DBA2A ista kako ovaa vo Finska
![]()
Gree Amber - Scanvarm
Gree Amber -ilmalämpöpumppu on huipputehokas ja ympäristöystävällinen, edullista hintaa unohtamatta. Paras A+++ -energiatehokkuusluokka.www.scanvarm.fi
Ako si zadovolen od gree zosto da menuvas provereno ti e mozes so hansol da odis.....ili najavuvaat nesto naskoro novo od gree ...zavisi i so budzet kako si so izolacija si 50/50,imas i drug izbor.....a +26 vo zimo spored mene e mnogu na nadvoresna -20 toa e epten mnogu! za mene vo zimo idealno e +21/22/23 ..spored mene jaka 3.5kw tie podobro otkolku slaba i loso sto modulira 5.5kw.Здраво
Ке ве молам да ми помогнете во изборот на клима..
Просторот е околу 20м2 дневна плус кујна 10 м2 отворен простор , јужна страна изолација 5см стиропор само од таа страна има изолација,дограма леснина дрвена термопан стакло, долниот спрат карабина (преградено без дограма) горниот спрат поткровје не се грее.
Лани ставив инвертер gree fairy 3.5kw собата е околу 18м2 северна страна само таа страна изолација 10 см стиропр, под и над не се грее и сум презадоволен на - 20 во јануари месец внатрешна тем +26. Се работи за Битола со оглед на температурите шо ѓи имаме.
Дилемата ми е дали ке задоволува 3.5kw или 5.5 kw и која фирма дали gree или нешто друго
Фала многу
Поздрав
Во ред тоа е мала соба а плус муабетот ми е дали ке задоволува пример hansolot таја е 4kw ако не грешам и горе долу не се грееAko si zadovolen od gree zosto da menuvas provereno ti e mozes so hansol da odis.....ili najavuvaat nesto naskoro novo od gree ...zavisi i so budzet kako si so izolacija si 50/50,imas i drug izbor.....a +26 vo zimo spored mene e mnogu na nadvoresna -20 toa e epten mnogu! za mene vo zimo idealno e +21/22/23 ..spored mene jaka 3.5kw tie podobro otkolku slaba i loso sto modulira 5.5kw.
Јас пример сум за овааВо ред тоа е мала соба а плус муабетот ми е дали ке задоволува пример hansolot таја е 4kw ако не грешам и горе долу не се грее
Ako si za Gree Prasajgo @Strelec ke ti objasni podobro.....Во ред тоа е мала соба а плус муабетот ми е дали ке задоволува пример hansolot таја е 4kw ако не грешам и горе долу не се грее
Автоматски споено мислење:
Јас пример сум за оваа
Дали ке задоволува 30м2![]()
GREE VIOLA GWH12RB-K3DNA3G по супер цена од 25.990 ден.
Инвертер сплит систем, 3.5 kW, Гаранција: 10 годиниklimi.mk