Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Јасно.
А велиш дека јачината на Ломото ќе е доволна за ладење на мојов простор без проблем? Пишува дека е препорачана до 35м2 што е баш колку што ми треба, но двете врати што ми стојат постојано отворени да не се проблем? +80м3 проток на воздух и +400w капацитет на ладење што ги има Fairy-то нема да се некоја голема придобивка за да би оправдале +10 000 ден за мојава ситуација, со оглед на тоа што ќе ја користам активно само летен период?
Brat dali ke e dovolno ili ne, ne znam, bi trebalo da e dovolno, ama gledaj od druga strana, da stavis 5,5ka nema logika, nema nikakva prijatnost da imas vo dnevnata, ke ti smeta duvanjeto, taka da ti ostanuva 3,5ka da zemis. Jas so 3,5ka ladam 56m2 dnevna, otvoren prostor, kukja. Mislam deka sosema dovolno ke ti e za ladenje 3,5ka, lesno e da ladis prostor, poteshko e da go grees.

Ако ја ставиш на ифеел на 23 и на убаво место ќе си тера цело лето и 3.5кв.

Ама ако сакаш да ја малтретираш по балкански тогаш и 5.5кв може да е мала. Се ужежало се сите ѕидови и предмети на 29ц, ти се враќаш од работа и ја палиш во 17ч, она дур олади ќе се сокине од работа, ќе бучи, жената ќе ја гаси дека и "дува". Нервите искинати, ништо несработено дека неможеш да се движиш низ објектот оф препотеност. Се бањате секој ден, џабе пак тече пот после 5 минути. Па на бањати она ќе изгаси клима, уште толку жештина.

Вечерта "он" ладел со црево. Тоа надвор 26 степени вечерта не се седи, уште влага 90% направил, не се живее...

За балканското треба ОН/ОФ 7кв клима за 25м2, или две 7кв за 35м2. Само така ќе може да симнат две 7кв од 29ц ужежан простор на нормални 23ц за 30 минути и да ги изгасиш.

Затоа има незадоволен народ, и слично. Незнаат да ги користат климите и често им се монтирани на погрешно место.

Ако ја заборавиш дека е уклучена ќе е како што треба. Јас кога сум на одмор климата не ја гасам. И кога ќе дојдам ќе си е се како што треба, наместо да чекам само што дојден од пат да влезам во рерна од 29ц и да ми фучи клима на максимум наредни 5 саати едвај да олади, а вечерта креветот врел не се спие од што се усвитило се на 29ц внатре, а ѕидовите 33ц неможат да се оладат 2 дена.

Ако ја ставиш на ифеел на 23 и на убаво место ќе си тера цело лето и 3.5кв.

Ама ако сакаш да ја малтретираш по балкански тогаш и 5.5кв може да е мала. Се ужежало се сите ѕидови и предмети на 29ц, ти се враќаш од работа и ја палиш во 17ч, она дур олади ќе се сокине од работа, ќе бучи, жената ќе ја гаси дека и "дува". Нервите искинати, ништо несработено дека неможеш да се движиш низ објектот оф препотеност. Се бањате секој ден, џабе пак тече пот после 5 минути. Па на бањати она ќе изгаси клима, уште толку жештина.

Вечерта "он" ладел со црево. Тоа надвор 26 степени вечерта не се седи, уште влага 90% направил, не се живее...

За балканското треба ОН/ОФ 7кв клима за 25м2, или две 7кв за 35м2. Само така ќе може да симнат две 7кв од 29ц ужежан простор на нормални 23ц за 30 минути и да ги изгасиш.

Затоа има незадоволен народ, и слично. Незнаат да ги користат климите и често им се монтирани на погрешно место.

Ако ја заборавиш дека е уклучена ќе е како што треба. Јас кога сум на одмор климата не ја гасам. И кога ќе дојдам ќе си е се како што треба, наместо да чекам само што дојден од пат да влезам во рерна од 29ц и да ми фучи клима на максимум наредни 5 саати едвај да олади, а вечерта креветот врел не се спие од што се усвитило се на 29ц внатре, а ѕидовите 33ц неможат да се оладат 2 дена.
Golemo nepoznavanje ima za rabotata nw klimite megju narodot. Da ne se pravam pameten, do pred 1 godina i jas ne znaev, ama zashto ne sakaat pa da se educiraat barem malku, ne mi e jasno. Na kraj krarva, na nas ostanuva na shto povekje lugje da gi "prosvetlime". Mi se chudat koga ke kazam deka 24/7 mi se uklucheni klimite na ladenje. "Ne e zdravo" "ke se ispobolite" i slichno. A koga ke im kazam drka na 27/26 stepeni mi se na ladenje, se chudat. "E sho ke ti izladit na 27 stepeni namestena? ". Mene mi e perfekt. Iskreno, ne znam kako sum ziveel bez klimi vo zivotov. Se osekjam ko topla voda da sum otkril, zimi majka. Komforto za ziveenje mi e dignat 100% otkako staviv klimi. Gospod da mi gi pozivee samo, da mi izdrzat shto podolgo pred da se sluchi nekoj defekt.

Golemo nepoznavanje ima za rabotata nw klimite megju narodot. Da ne se pravam pameten, do pred 1 godina i jas ne znaev, ama zashto ne sakaat pa da se educiraat barem malku, ne mi e jasno. Na kraj krarva, na nas ostanuva na shto povekje lugje da gi "prosvetlime". Mi se chudat koga ke kazam deka 24/7 mi se uklucheni klimite na ladenje. "Ne e zdravo" "ke se ispobolite" i slichno. A koga ke im kazam drka na 27/26 stepeni mi se na ladenje, se chudat. "E sho ke ti izladit na 27 stepeni namestena? ". Mene mi e perfekt. Iskreno, ne znam kako sum ziveel bez klimi vo zivotov. Se osekjam ko topla voda da sum otkril, zimi majka. Komforto za ziveenje mi e dignat 100% otkako staviv klimi. Gospod da mi gi pozivee samo, da mi izdrzat shto podolgo pred da se sluchi nekoj defekt.
Клима е нешто покомплицирано од нуклеарна централа за 90% народ.

Над 80% од народот не им е јасен феноменот наречен термостат, па за клима. Рерната на 300 ја ставаат 10 минути побрзо ќе загреела отколку на 200...

Микроталасна? Тоа е научна фантастика. Железо несмее внатре, а ти храна ќе ставаш и ќе ја јадеш. Фукушима.

F7B3B57C-4AF6-4CE6-9218-B513E1452132.jpeg
Вчера после 2 месеци пауза ја уклучив климата која ја купив зимата. Гледам и денес и вчера испушта вода од цевката која е на климата (не надворешна) што не беше случај зимата. Дали тоа е нормално? Дали да викам мајстор? Ве молам за одговор

Vo dnevna FHto mi e pushtena na 27 i fan 3, mnogu topla dnevna imam, po cel den e na sonce, mnogu prozori ima i nemam roletni. Vo spalna WNot mi e na 26 i fan 2.
Iskreno mene lucno na 24°C mi e naj prijatno i fan 1[DOUBLEPOST=1560516389][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 210772
Вчера после 2 месеци пауза ја уклучив климата која ја купив зимата. Гледам и денес и вчера испушта вода од цевката која е на климата (не надворешна) што не беше случај зимата. Дали тоа е нормално? Дали да викам мајстор? Ве молам за одговор
Mislam deka ne treba da ima kondenz voda na plastikata od vnatresnata edinica povikaj go monterot sto ti ja montirali da vidi da ne e zapuseno previtkano kondenz crevoto za kapenje pri ladenje.
Koja cena ja zema klimata od kade gledam Bosch Marka e koj model slikni ja od predna strana klimata.

Последно уредено:
Ti i na 20 da ja stavis kaj Fiksche ke bide poladno so 27 :)[DOUBLEPOST=1560516765][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 210772
Normalno si e sve, na ladenje kondenz pravi vnatresnata edinica i toa crevce iskaca od vnatresnata.
Zimno vreme pri greenje kondenz pravi nadvoresnata.
Kako sto zimno vreme vnatresnata gree i e barut suva, obratno e letno vreme koga nadvoresnata e barut suva zasto ja isfrla toplinata. Od druga strana vnatresnata da go dignes kapakot ke vidis deka e orosena i vlazna, isto kako koga ke izvadis ladna krigla od frizider i ke pocne da orosuva vo potopla sredina.
A toa sto ke procitas deka na nekogo im tece od nadvoresnata e zaradi toa sto ima montazi kade crevoto od vnatresnata im e staveno da kape vo nadvoresnata.

Последно уредено:
Kupiv vivax inverter acp 18000btu acp-18ch50aeri i prvicniot vpecatok e deka mnogu mokjna, u kombinacija so pvc rehau geneo 60 m2 bez problem gi ladi....E sea me interesira koj ima info za sledjite rsboti:
Za ladenje, dali e bolje da se gasi ili da se drzi na nekoja konstanta temperatura?
Ima "eco" kopce i sto funcija ima toa...u prospektot ima drug naziv?
Ima follow me funkcija, sto e ova ustvari?
Za greenje na 45m2 dali e bolje da se cuba celo vreme uklucena ili e poisplatlivo da se uklucuva poso imam potreba okolu 6-8 saati vo denot od nea???

@Bregovic
Dali da ja gasis palis ili nonstop da raboti....najlesno ke zaklucis so merac na potrosuvacka.
Primer vcera isto topol den cel den 24/7 rabotena potrosi 6,39 kw, denes kako sto e malce potoplo ke idam zijan izgleda uste 20den ama komocijava vredi za sve pare.
Na komsiive klimite cel den im stojat ugaseni a prozori otvorile promaja pravat...bog da cuva sme.

Kupiv vivax inverter acp 18000btu acp-18ch50aeri i prvicniot vpecatok e deka mnogu mokjna, u kombinacija so pvc rehau geneo 60 m2 bez problem gi ladi....E sea me interesira koj ima info za sledjite rsboti:
Za ladenje, dali e bolje da se gasi ili da se drzi na nekoja konstanta temperatura?
Ima "eco" kopce i sto funcija ima toa...u prospektot ima drug naziv?
Ima follow me funkcija, sto e ova ustvari?
Za greenje na 45m2 dali e bolje da se cuba celo vreme uklucena ili e poisplatlivo da se uklucuva poso imam potreba okolu 6-8 saati vo denot od nea???
Cestito dolgo i ekonomicno da sluzi :)
Okolu ladenjeto kako ti odgovara taka Jas ja koristam na 24°C ja pustam vo 11 : 30 ja gasam vo 18:00 po potreba ja pustam navecer okolu 22 casot do 23 casot da oladi pred spienje.
Toa eco copce e za da raboti na ekoloski mod poveke stedi elektricna energija.
Follow me e funkcija vo dalecinskiot upravuvac ima termostat i so toa vklucuvanje na Follow me copce kade sto e dalecinskoto so pomos na toj senzor klimata ja meri temperaturata preku dalinskoto i treba da e svrteno dalinskoto Kon klimata koga e vklucena Follow me
Na greenje najubavo koga si doma na 25°C koga si na rabota na 21°C.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom