- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Po ona sto kazuvaat Hansolot do 1900W moze da povlece, a minimalno imase video ovde ama go izbrisal, do 110W spustase odlicna modulacija imase na videotoZa Kolku moze hansolot da se zeme najnisko? Cena moze I vo pp
Izduv kaj tundrata e 900,kaj hansolot Kolku e?
Maksimalna potrosuvacka koja moze da ja povlece kolku e kaj hansolot?
minimalna potrosuvacka?
Sta sam ja poceo , pa to svi znaju.Gree je klasa sa Midea,Haier i ostalim Kineskim proizvodjacima.Malo gore,malo dole,zavisi koji model .
Ja pisem ozbiljno i korisno.Trudim se da budem koristan a ti krenuo u trgovinu i marketing klima uredjaja Kineskog Gree.
Totalno si neozbiljan i pristrasan.To sto Gree NAPISE na PAPIRU da ima two--stage kompresor, meni to nista nije vazno i nije znacajno.
Kada Fujitsu i ostali renomirani proizvodjaci napisu oznaku kompresora, to ima znacaj i vrednost.
Baterija, nisto ne ti ostanuva osven da places....te razbiram.Потполно се слагам, @Strelec и остали гт1 свБ ботови од грее, земаат јаки маржи за секоја клима и никако верување на форумов. 1000 пати напишав отвори си бе дечко форум грее и прај си се јак колку си. има простор тука за рекламирање на кајгана ќе си платиш банерче и тоа е тоа. а ти тука да манипулираш со години да ми величаш некој кинез дека е space shuttler иди бре освежи се на чешма. и никао не сваќам сериозно ништо што ќе промовираат ваков компресор ваков опсег на работа. исто ко лада да ми пишува хибрид модел дека извадиле. соземи се и престани да манипулираш маржата земи ја на друг начин не со манипулации. и не скокај многу на секоја добра вест од сериозни производители (секако не мислам на грее). потполно се согласувам со @zzoranpetrovic .
3,9kW е на -15 степени кај тундрата. Колку дава хансолот на -15?Hansol12 SCOP=4,6 A++
Tundra18 SCOP=4.0 A+
Tundra Pdesign 4,8 ama do 4,8 ke stigne so grealka od 900w
mokjnosta na klimata e 3,9kw a ne 4,8
Razlika vo mokjnost e samo 400W, no vo SCOP e golema razlika
Ние ваму долу Аласка Прилеп/Битола не би рекле дека неколку дена се над -10Abe -15 stepeni se 2-7 dena od 150 do 180 dena grejna sezona ,eden panel za tie ladni denovi i zavrsena rabota.
Потполно се согласувам со тебе, но информацијата е полезна за да се добие сознание за реалниот капацитет на климата. Очигледно на климиве на грее ова им е слабата точка.Abe -15 stepeni se 2-7 dena od 150 do 180 dena grejna sezona ,eden panel za tie ladni denovi i zavrsena rabota.
Ja stavaat bidejki nemaat izolacija pa mislat da nadpolnat toplotni zagubi so pogolem kapacitet.Ако ги занемариме тие 7дена со темп од -15 тогаш Тундрата18 во сите преостанати 180дена од грејната сезона по она што е покажано за двата модела ке работи многу поглупо од Хансолот12 или ке работи како Он/Офф клима.
Дефрости по часовник.... издув огромен....мислам дека е 18кава е погрешен избор за простор од 35 како што најчесто и ја ставаат.